kım taktı robotun fısınııııı
Printable View
kım taktı robotun fısınııııı
nıko sattıklarını gerı aldıysa sorun yokkkk
svg
yanlıs hareketler bunlar tam sıkayetlık
tehlıkelı sular bunlar
dıkkat spk var
Şirket iyi hoş da bu tahtasında son günlerde acayiplikler yaşanıyor.
%8 artıdan neredeyse eksi yakacak.
Hoş kaç gündür yükseliyor, düzeltme yapması daha iyi ama bu şekilde olanına düzeltme değil başka bir şey deniyor.
butun bunlar 16 k hısse ıcın yapıldı yuzde 17 cıvarı halka acık bır sırket
ıcın demekkı buyuk rakam :plc:
karanlık odayı gordunuz nasıl kapattı
mızragı cuvala sokmaya calısıyorlar ama gırmez
16 k mal ıcınde bu yapılmaz ayıptır gunahtır
Elindeğmişken 68 yapta bende moralleneyin diyeceğim ama ayıp olacak :) Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 yıl öncede yapmışlığı var, hemde böle değil. Taban kapamıştı yanlış hatırlamıyorsamRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu gunun anafıkrı
1 hısse bıle cok degerlı
sevgıler
agırlıklı ortalamaya bakalım bız
yrn agırlıklı ortalamadan acar yuzde 5 yaparsa tam sıkayet konusu bunuu nasıl goze aldılar
hocam bendede daha önceleri ereğli vardı ereğli emekli maaş sistemi gibi 27 olmuş 37 olmuş 47 fiyatına bakılmaz mart sonu temettüyü alırsım oysa sasa ve hektas büyüme odaklı şirketlerdir daha çok kazandırır. diğer iki hisselerimde kontr ve gesan 4 hissemde büyüme odaklı 2030 kadar çok farklı yerlere gelecektir hiç şüpem yok.
Biliyorum haklısın ama benim gibi emekliler biraz garanti arıyor o yüzden temettü hisselerini tercih ediyoruz.
Aslında geçen sene Sasa ve hektaş almaya Twitter'daki balon şişmiş gibi eleştiriler yüzünden cesaret edemiyordum.Ama kısmetim varmış ki buradaki ve hektaş forumundaki arkadaşlar sayesinde tabi önce Allah'ın nasip etmesiyle cesaret edip aldım.Yüzde 35 civarında olan Sasa+hektaş performansları ile yüzde 60 a ulaştı
İnşallah böyle veya daha iyi devam eder her ikisi de ve Ereğli ile Froto da canlanır inşallah
Şirket rafineri, liman ve amonyum nitrat yatırımları hakkındaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmalı. Hangi yatırım ne aşamada bunu yatırımcı olarak bilmemiz en doğal hakkımız. Hissede ki sert yükselişler spekülatif mi yoksa yatırımların yarattığı beklenti mi. Sasa şirketinin acil olarak kap a bilgi gönder mesi şart.
Şirket yatırımlar konusunda sessiz kaldıkça sasa daki fiyat hareketleri şirkete itibar da kaybettirecek.
Abi, 2023-24-25 senelerinde şu an üretim yaptığı hattın 2 katını üretecek tesisleri açacak adamlar. 10 milyar dolarımız ülkede kalacak, cari açık azalacak diyorlar. Şirketi takip edenler için itibar kaybetmesi pek olası değil fakat her gün 10 lira artması gerçekten garip:)
Merhaba.. Konuyu anlamak icin soruyorum; Sasa tahvil borcunu 54-TL den hisse çıkararak ödedi. Ertesi gün kagıt yükselişte iken 70- TL den pay geri alımı yaptı. Basitleştirmek için tahvil borcu ile hisse geri alım bedelini aynı kabul etsek elindeki hisse adeti düşmüş oldu.
Erdemoğlu holding bağlı şirketlerden düşük fiyata hisse satın aldı kaybeden sasa değil. istese sasada tahsisli sermaye artırımı yapıp hisse sermayesini artırıp tahvilleri hisse olarak ödeyebilecekken kendi zararına kendi şirketlerininden düşük fiyata hisse satıp ve sasa olarak ucuza hisse alımı yapıp tahvilleri hisse olarak ödeyecek.
sasa şirketinin zararı yok. En son 70 tlden alım yapan şirket dahada alımlarına devam ederse fiyat nerelere gider bir düşünün....
Yatırımları yavaş yavaş bitme aşamasına geldiği, firma satışlarının katlanacağı ufukta gözükürken bu fiyatlar.......
#viop #sasa #hekts 7 Ekim (bugün) gün başından itibaren VİOP’ta SASA kontratlarında Takasbank başlangıç teminatının 3 katı, HEKTS kontratlarında ise Takasbank başlangıç teminatının 5 katı uygulanacaktır. Kaynak : Gedik Yatırım
Taha Korkmaz
@TraderKorkmaz
·
25d
@Sefa95171766
adlı kişiye yanıt olarak
Viop için #sasa ve #hekts kaldıraç oranlarını düşürdüğünü bildiriyor kurum. Aşırı oynaklık ve risk öngörüyor. Bu nedenle çok yüksek pozisyon alınmasını ve karşılanamayacak Margin call ‘ları engellemek istiyor.
Abi yatırımcı sunumlarında kuracakları tesislerin ürettiği ürünler ve ciroya katkısı kalem kalem yazıyor. Devreye girecekleri tarihlerde yazıyor, bundan başka kast ettiğiniz bir bilgi var mıdır? Merakımdan soruyorum... Ha derseniz bizim millet okumaz sunumu, film gibi izlemeyi ya da şipşak özetini okumayı, ona bir şey diyemem:)
sasadaki yükselişin olasi nedenleri
1.patronun tepeden mal almasi
2.yabanci ortak beklentisi
3.%300 bedelsiz beklentisi
4.yumurtalik starti beklentisi
5.pta tesisi bitimine az kalmasi
6.ciroyu 2katina cikarcak tesisler
7.bilanco beklentisi
yüzde 300 bedelsiz açıklansa süper olur zannediyorum 120 lerden bölünür.
Sasa; 2023 üçüncü çeyrekte PTA, 2023 dördüncü çeyrekte PET CİPS, 2024 ikinci çeyrekte de elyaf üretim hattını açacaklarını beyan etmiş. 1 milyar 370 milyon dolar ciroya katkı yapacak demişler bu tesisler için.
Kapasite artırımlarına ilişkin yatırımlar zaten biliniyor. Söylediğiniz gibi sunumlarda mevcut.
Asıl sasa yı dev bir şirket haline getirecek petro kimya tesisi ve hemen yanında kurulacak liman.
Bu yatırımlar için ihale yolu ile arazi alımı gerçekleşti. Ancak bu yatırımlar için bir inşa planı paylaşılmadı.
2 senedir forumlarda konuşuluyor yazılıyor ama ortada henüz somut bir bilgi yok.
Zira bu tesis sasa yı hammadde yönünden dışa bağımlılıktan kurtaracağı söyleniyordu
Kastettiğim mevzu buydu.
Anladım abi, mesela enerji ihtiyacının %40'ını karşılayacağı güneş enerjisi santralinden de bahsetmiyorlar, bence bu da çok önemli ama belki 2024 itibariyle başlayacakları için şimdiden sahaya sürmek istemiyorlardır. Bilemedim, 2024 sonundaki 1,3 milyar dolarlık en ciroya konsantre olmuş durumdayım:)