Zaten problem orada, geri alım yapılan bir hisse de fiyat geri gelebiliyor bazen de devre kesebiliyor...Bu iş baştan garip...Holding yönetimi, küçük yatırımcılarını kandırıyor..
Printable View
Bunlar gerçekten çok ahlaksız...Allah Belalarını versin...Güler Sabancı bu şirketi yönetemiyorsan aile üyelerinden bu işi yapabilene devret...Rezil ettin koskoca holdingi. Sakıp Sabancının kemikleri sızlıyor. Utanmıyor musunuz yıllarca tüm iştirakileriniz dahil olmak üzere kendi hissenizde de spekülasyon yapmaya veya yaptırmaya....Bu kadar alçak mısınız....Kapatın tahtayı beceremiyorsanız
https://i.hizliresim.com/not76pi.jpg
35,05 ortalama ile 1 milyon lot geri alım yapmışlar bak bak bak.........Bence KAP taki açıklama "Payların Geri alınmasına ilişkin bildirim" yerine " Payların milletin eline verilmesine ilişkin bildirim" olmalıydı.
Dipsiz kuyu gibi, al al bitmiyor...aldıkça da fiyat düşüyor, Holding yönetimi geri aldıkça borsadaki fiyatın neden düştüğüyle ilgili ve Defter değerine hissenin fiyatını niçin ulaştıramadıklarıyla ilgili ilgili her hangi bir açıklama yapma gereği de görmüyorlar..
Şimdi size soruyorum biraz mantıklı düşünürsek...zaten piyasada hacim yok...1 milyon lot geri alım yapıp bu kadar hacimsiz bir günde üstelik endeks %1 yapmışken bu hisse nasıl %4 e yakın düşüyor? Akla mantığa sığıyor mu? Üstelik satan da Akyatırım yabancı falan olsa anlarsın bir nebze.....Şimdi bunlara ne demeli?
KAP HABERİ:
Yönetim Kurulumuzun 24 Mayıs 2023 tarihli toplantısında, Sabancı Topluluğu nezdinde kurumsal yönetim ve şeffaflık çalışmalarına katkı sağlamak ve Topluluğa ait çeşitli varlıkların Şirketimiz bünyesinde doğrudan konsolide edilerek yönetimsel etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla;
1. Sermaye Piyasası Mevzuatı ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ilgili hükümleri başta olmak üzere konuya ilişkin sair mevzuat hükümleri tahtında, bağlı ortaklığımız Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. (Exsa)'nin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde Şirketimiz tarafından devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde birleşilmesine,
2. Söz konusu birleşme işleminde ve buna ilişkin yapılacak hesaplamalarda Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği (Tebliğ)'nin 6'ncı maddesi uyarınca devralan şirket sıfatıyla Şirketimizin ve devrolunan şirket sıfatıyla Exsa'nın 01.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolarının esas alınmasına,
3. Birleşme işlemine esas alınacak finansal tablolar baz alınarak, Şirketimizin ve Exsa'nın birleşmeye esas değerleri ile birleşme nedeniyle Şirketimizce gerçekleştirilecek sermaye artırımı tutarının ve bu suretle Exsa ortaklarına tahsis edilecek Şirketimize ait pay miktarının tespiti için adil ve makul bir değişim oranının belirlenmesi amacıyla, Tebliğ'in 7'nci maddesi hükümlerine uygun olarak uzman kuruluş raporunun hazırlanmasına ve bu konuda Ernst Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş.'nin yetkilendirilmesine,
4. Birleşme işleminin kontrol değişikliğine yol açmayan grup içi işlem olması sebebiyle 2010/4 sayılı Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme Ve Devralmalar Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde söz konusu birleşme işlemine Rekabet Kurulu'ndan izin alınmasının gerekmediğinin kabulüne,
5. Birleşme işleminde Şirketimizin devralan taraf olması ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler Ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 5'inci maddesinde sayılan şartların gerçekleşmeyeceğinin öngörülmesi dolayısıyla söz konusu birleşme işleminin Şirketimiz açısından önemli nitelikteki işlem olmadığı ve Şirketimiz pay sahipleri bakımından herhangi bir ayrılma hakkı kullanımına yol açmayacağı kabul ve şartlarıyla mezkûr birleşme işleminin gerçekleştirilmesine,
6. Konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasını takiben birleşme sözleşmesi ve birleşme raporunun hazırlanarak; ayrıca, birleşme işlemi nedeniyle hazırlanacak duyuru metni, sermaye artırımı nedeniyle gerçekleştirilecek pay ihracına ilişkin ihraç belgesi ve esas sözleşmenin sermaye maddesinde yapılacak değişikliğe ilişkin tadil tasarısının onaylanması amacıyla Tebliğ hükümleri çerçevesinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına,
katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir.
Söz konusu Yönetim Kurulu kararı kapsamında birleşme işlemine ilişkin çalışmalara başlanmış olup, konuyla ilgili gelişmeler kamu ile paylaşılacaktır.
Birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan Soru ve Cevaplara Yatırımcı İlişkileri internet sayfasından ve aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://yatirimciiliskileri.sabanci....ilgi/44/2492/0
Exsa A.Ş. 1972 yılında Adana’da kurulmuştur.
Uzun yıllar Tekstil sektöründe faaliyet göstermiş, aynı zamanda Sabancı şirketlerinin ihracat işlemlerini yürütmüştür.
2010 yılından itibaren bünyesindeki gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunda faaliyet göstermektedir.
Ayrıca Otomotiv sektörünün öncü şirketleri Temsa Motorlu Araçlar A.Ş., Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş. de hisseleri mevcuttur.
iyi tarafından bakacak olursak, sahol ucuzdan hisseleri topluyor. neticede bu iş için ayrılan para belli, daha çok hisse alınabilecek.
buna karşı 3 aylık bilançoyu beğenmedim, kar düşüyor, yönetim gideri artıyor. bu durumda yönetimde fedakarlık yapacak, üst yönetim ve yönetim kurulu üyelerine ödenen ücretlerde düşürülecek. böyle durumu alkışlarız.
piyasada kaos ortamı var iken bist de makul fiyatlama beklemek olmaz. pazartesi nin daha güzel olacağına piyasa inansa ...
Exsa ile birleşme olayı da bir çok uzman arkadaşımız tarafından olumlu bulunmuş olup, bu olayın başta Çimsa ile ilgili olmak üzere, Sahol'le ilgili olarak da bir çok pozitif olayı beraberinde getireceği beyan edilmiştir....
SAHOL
17 Kasım 2022 >> 33,38 TL dip>>>10 iş günü sonra >40,60.-TL. tepe.
12 Ocak 2023 >> 35,36 TL dip>>> 7 iş günü sonra >42.55.-TL. tepe.
7 Şubat 2023 >> 34,69 TL dip>>> 2 iş günü sonra >41,90.-TL. tepe.
3 Nisan 2023 >> 36,74 TL dip>>> 9 iş günü sonra >42,32.-TL. tepe.
3 Mayıs 2023>> 36,46 TL dip>>> 7 iş günü sonra >44,54.-TL. tepe.
24 Mayıs 2023>>34,40 TL dip>>> ? iş günü sonra >????. -TL. tepe.
Yabancıların Ak Yatırım üzerinden satması olanak dışı değil ama çok mantıksız. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Bugün Exsa ile birleşme sonucu Çimsa ya alım gelip buna da satış gelmiş olması ile ilgili bir durum da olabilir ama yabancı satışı olduğuna asla inanmıyorum.
Birleşme haberi olumsuz bir haber değil,satışın bununla ilgisi olamaz.
Bu borsada herturlu numara oluyor.
Hisse viop olayı var varant işi var o nedenle hisseye temel olarak güveniyorsak gerisi teferruat.
Ama kısa vadeli için zor durum tabiki.
Yy.tv.degildir
Sagliklar
SPK prosedürlerine göre böyle birleşmelerde finansal gereklilikler prosedürel olarak yerine getirilmelidir kuralı var. Mesela sağ cebinden çıkar sol cebine koy dediğinde, toplamda birsey değişmez yani kasanızdan para çıkmaz ama diğer tarafa prosedürel aktarım yapmış olursunuz ve bunu yapmazsanız SPK ceza kesebilir. Burda EXSA yı kendi bünyesine direkt olarak alması için Çimsa tarafının finansallarını bozmamak adına dolaylı bir aktarım sözkonusu olmuş olabilir. Tabi olmayada bilir. Sadece sesli düşündüm.
Dün SAHOL dahil büyük kağıtlarda gerçekleşen satışların önemli bir kısmının yabancı satışı olduğunu düşünüyorum. Dün seçimlerden önce paraya geçmek için son satış günüydü. Bugün kayıplar kısmen toparlanacaktır. Pazartesi seçim sonuçlarına göre değişim gerçekleşirse ya toplu yukarı bir hareket ya da mevcut durumun korunması halinde hisse bazında seçmeli bir hareket gerçekleşebilir. İkinci halde yabancı satışlarının devamını bekliyorum.
EXSA nın SAHOL ile birleşmesi çok olumlu. Üstelik para çıkmayacak, muhtemelen geri alınan hisselerin devri ile geçekleşecektir. Bu durum TEMSA nın SAHOL'e tam anlamı ile devri demektir. Bunun dışında SKODA ile olan bir bağlantı da var.
SAHOL bilançosundaki ilk üç aylık kar düşük değil. Beğendim. 2022 de bir sürü yatırım devreye girdi bu yatırımların devreye girmesi Amortisman karşılık bedellerini arttırır ve karı düşürür. Aldanmayalım. FAVÖK karları bu mukayese için önemli.
dün akyatırım üzerinden yaklaşık 5 milyon lot yabancı satışı oldu, koç holdingde de ünlü üzerinden yaklaşık 4 milyon lot sattılar. satanlar yabancılar.
SAHOL için bu yabancı satışlarının hepsi karşılanacak gibi. EXSA nın alımı SAHOL hisseleri karşılığında yapılacağına göre bir anlamı yok görünüyor. Satsınlar diye de bakılabilir. Her işte bir iş var. Göreceğiz. Neden Akyatırım.? Başka aracı kurum mu yok. Yatırımcıları yemesinler.
Hissenin defter değeri bile 50 ...normal şartlarda defter değerinin 2 katı civarında işlem görmesini beklenir...Hala gözü aşağıda...Teknik olarak malesef durum pek iyi görünmüyor....Fibonacci %50 seviyesinde tutunmaya çalışıyor umarım burada tutunmayı başarır....Eğer seçim ile ilgili olumsuz (siyaset yapmak istemediğim için detay yazmadım) bir durum olursa 29 civarından geçen ana trend desteğine ineceğini düşünüyorum. Şayet olumlu bir durum olursa çok sert yükselişlerle çok kısa sürede 50 leri görmesini beklerim. Ama olumsuz senaryo malesef daha baskın durumda. Bekleyip kısa zaman içerisinde göreceğiz.
https://www.resimupload.org/images/2...d965b57e9b.jpg
Sabancı Holding, 53 milyar TL ye yakın nakit parayı türev piyasasında güvence amaçlı hedge etmiş durumda...Sonra Koç holding geliyor, 45 milyarla...
https://i.hizliresim.com/j4n8h1s.jpg
Sabancı Holdingin kasasında 2,7 milyarlık döviz fazlalığına kıyasla Koç Holdingin kasasında 13,6 milyar döviz fazlalığı var...
bugün bilançoyu tekrar detaylı inceledim. çok parlak olmasa da, bu ortamda kötü de sayılmaz. geçen senenin altında kar gözükmesinin esas nedeni, geçen seneki philsa nın satışından gelen 2,6 milyar lık tek seferlik kar. bunun yanında deprem etkisi de var. bunları dışarda tutarsak, kar da % 18lik bir artış var. bu sene bankacılık üzerindeki baskının sonucunda, sahol karı konusunda bu sene tahmin yapmak oldukça zor.
15 dolara gelse de alsak!!!
20 Yıl az, İsterse 50 yıldır fiyatı artmasın, ÖNEMLİ DEĞİL. Artmayacağı anlamına gelmez. zAMANI GELİNCE Sabancı ailesinin bile mallarını alır gene götürürler. Burası borsa. öNEMLİ OLan POTANSİYELİ OLMASI. potasiyel DEMEK KARŞILIĞI VAR ANLAMINDADIR. Elinde tutanlar kerizmi? Gerisi hikaye.
hisse başı 42 tl üzeride kar var..öz kaynağını saymıyorum..çöp fiyatta şuan
Alıcılar kuvvetli ve iştahlı.
Satıcılar çör çöp.
Uzun zamandır ilk defa alıcılar toplamı satıcılardan çok fazla.
8 tl den 40 tl yi gösteren Rabbim 15 doları da gösterir. Az sabır:)
İşimiz Allah'a kaldıysa yandık yani, şimdiye kadar 10'a 20'ye katlananlarda sevilen kullar var herhalde.