Yazmaya devam et Salih, ben goruslerine deger veriyorum.
Printable View
Yazmaya devam et Salih, ben goruslerine deger veriyorum.
Salih Abi ben yazdıklarından rahatsızlık için yazmadım o yazıyı.
Amacım darphane altını varken fizikiye gerek yok manasında yazdım. Seans içi biraz kısa öz yazdım.
Abi dediğim birine bir rahatsızlığım varsa topicten değil özelinden yazarım bu durumu zaten.Büyüğümüzsün o kadar da nezaketsiz bir insan değilimdir yani.
kk seçimi kazandığında ali babacan ya şu dolar çokı ucuz kaldı bi devalüasyon yapalım da güzelcene millet de fakirliği garibanlığı sefaleti bi yaşasın bu sayede deprem sonrası ülkeye şok vermiş ve hain emellerimizi gerçekleştirmiş oluruz mu der.
dolar artsın ons yatay bile olsa altında da ordan fırlasın demek ülke gerçeklerinden kopuk olmaktır 1994 ve 2001 krizleri bir siyai tiyatroydu kepazelikti benzeri 2021 eylül aralıkta yaşandı .dolar ne zaman %100 yakın artsa ülkede bir ucubelik yaşanıyor demektir.
UCUBELİKLERE VE DOLARA HAYRAN OLAN KESİM rasyonel olmayan çıkarcı kesimdir sizin altınlarınız da dolarlarınız da yerin dibine batsın vatandaşa ne faydan avr da dolar artsın diyorsun diye soranlara da kızmayacaksın . dolara ve dolar perestlere her daim muhalifimdir . dolar yataya bağlanmalı enflasyon geçici bir etkidir. dolar aşırı ucuz filan değil seneye de 20 altından 15 tl kadar düşsün iyice indirsinler pozitif politikalarla doları ali babacan bunun işaretlerini versin.
dolar çok düşsün ki chp halkın refahını artıracak politikalarını hız versin milli gelir senelik 15.000 doların üstüne çıksın,
dolar 12 TL OLMALIDIR
CHP KK VE BABACANA ÇAĞRIMDIR DOLAR 12 TL OLMALI ADINDA BİR EKONOMİ POLİTİK BELGEYE İMZA ATILMADIR.
BU ÇOK BÜYÜK AKZANIMLARI TÜRK EKONOMİSİNE SAĞLAR.
DEZENFLASYON OLUR. İHRACATTA KAR MARJI temelde düşmez enerji ve maliyetler aşırı geriler ve ülkede refah artışı sağlanır ithalata ağır vergiler konur ve ithaalt gözetimi de artarsa ülkede dev hamleler atılabilir.
son olarak dolara açık olan dolar sevdalıalr sizin tamamınız şahsi çıkar peşinde değilseniz, ülke ticaretini ve ekonomisini ısrtarla yanlış yorumlayan ,ülke gücünden habersiz bakan insanlarsınız . ülkenin KUR SORUNU YOK OLAMAZ .kur düşürülebilir.
kura bağımlı değil ülke ekonomisi , cari açık sorunumuz var onun da esas kaynağı keyfi ithalat ve keyfi enerji açığı vermek yerel kaynakalra sırtımızı dönmemizdir ,bahane hep aynıdır ee petrol şart e doğalgaz olmadan olmaz dönüşüm yapılırsa cari açık da azaltılabilir, hamleler gerekmektedir.
Sende sağol varol Sayın Deniz Ali topicte yine çarşı pazar karıştı. :)
Salih Abi öyle biri değil Sayın Deniz Ali kırıcı olmamak lazım.
benim de tepem atıyor bozguncu dolar ve altın severlere sahneyi kurdurtmam tümü uydurma tezlerine pazar yeri arayan esnaf misali koşturup duruyorlar internet köşelerinde...
çok bilimsel 10 sayfa yazı da yazılır ama gerek yok , adamlar abd vatandaşından daha fazla sevdalı dolara , kafa yapılarını değiştirmek de güç böylelerinin ... ben dezenflasyon sürecini başlatırdım kira, enerji ve tüm temel gıda maddelerinde %25 düşüşlere oynardım ekonomiyi yönetsem dolar da kolayca süzülmeye ortam bulurdu .
dolar nasıl düşürülür?
yabancı yatırımcı , azınlık hakları ve tam gri listeden ülkeyi çıakrtıp sermaye denetim dolaşımına şefaflık ve hukuksal zemin sağlayıcı kanunlar
tam manada enerji başta üretim teşvikleri ve nakliye navlun ucuzluğu için gayret göstermek , gıda ve temel girdi maddelerinde girdi fiyatlarını düşürücü vergi istisnaları , vergi teşvikleri koymak, enerjiyi ucuz sürdürülebilir kaynaklardan üretmek ..
et süt ekmek ve benzeri gıda ürünlerde aracılara ve yüksek kar marjına karşı savaş açmak, ekemk fiyatları et fiyatları fahiş, fırınlara ya benim istediğim fiyatı verirsin ya gelir vergini tam alırım hatta üstüne de her köşe başı halk ekmek koyar pazarı da elinden alırım diyebilmek , devlet gerekli düzenlemeleri yaparsa süt peynir tüm ürünler %50 geriler bu amaç olmalıdır
çok madde var seçim sonrası yapılacaklar
bir koyun merada otluyor güneşe suya ota meranın çimlerine zam mı geldi arkadaş da koyun eti çoban maaşı, bakım ,yem ,veteriner bahanesiyle 300 tl oldu bunu anlamak mümkün değildir. 10 dolar et için tavan fiyat uygulanırsa ve küçük işletmeler büyütülürse kooperatifleşirse fiyatlar dengeye oturur , mini aile işletmeleri de fiyatalrın artışına yol açıp dengeyi bozabiliyor adam bakıyor hayvan sayısı az fiyatı yukarı çekerim diyor, ülkemizde enflasyon zaten kişisel çıkara dayalı bir komik düzen haline dönmüş piyasa diye bir gerçeklik kalmamıştır , regülasyon ve aşırı üretim şart üretimden korkanlar fiyatlar çok düşer zarar ederiz diye bir düşünceye giriyorsa bu da büyük yanlış,
ülkede SİSTEMİ ÜRETİM SİSTEMİNİ KURAR VE SUİSTİMAL EDEN AĞIR CEZA VERİRSEN ENFLASYON öyle kolay kolay sorun teşkil etmez
üretimden tüketime bir PAZAR SİSTEMİ MAALESEF KURULMAMIŞ SAKATLIK BURDA
doların sevdalıları
doların yatırımcıları
doların uşakları
hepinize topunuzu hodri meydan bu ülkeyi sevmeyen , sevdiği söyleyip kendi çıkarına, korkularına saplananlar arasındakiler:
DOLARA TAPANLAR VARSA ONLAR TESPİT EDİLMELİ VE FETÖCÜLER GİBİ HAİN İLAN EDİLİP VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALIDIR
BU YÖNDE KANUN TEKLİFİ istiyoruz tip mi chp mi iyi parti mi nereden gelirse gelsin desteğim tam olacaktır.
İyice dellendim,, dolar da dolar ahh dolar vahh dolar , neden yükselmedi bizim dolarlar diyorsunuz ya, neden yükselmedi o diyenler eski başkan trumpun kalçası altında kalasıcalar, yabancı paraya tapa tapa ülkesinin değerini unutanlar hepinize yuh olsun lan yuhh başka lafım da yok .!!
dolarla sadece mecbur olduğumdan yurtdışında işim olur bu ülkede asla elimi sürmem diyorsan sezen aksudan sana en güzel şarkılar gelsin kardeşim,
xBank bu ay getirileri,
https://i.hizliresim.com/t39otr5.PNG
dolarda bekleyenler son 1 senede sadece avucunu yaladi
aci var, hem de siddetli bir aci
dolayisiyla muthis bir kin birikimi oldu bunlarda
her turlu belirsizlik ortaminda ellerini ovusturuyorlar
kasada tutan zaten tam korkak
dolar bir de euro'dan dayak yedi
kim gelirse gelsin bence dolarda ayni husran 2023te de bunlari bekliyor
isc ozelinde ise 2023 senesi bence tarihi bir yil olacak
aha da buraya yazmis olayim
kimseye de yatirim tavsiyesi degildir, laf ola beri gele
İş bankası tavana gidiyor hadi hayırlısı
Alın size enflasyon muhasebesi. Malını 10-11 e kaptıranlara anlatırsınız şimdi enflasyon muhasebesini.
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/hkj34vg.PNG
Bye bye musibet.
bugun birilerini patlatmislar, kuslar soyledi
sisecam ile bu kadar alakasiz fiyatlanan baska hisse bulamadim
grafik bana bakiyor, ben ona bakiyorum, ikimiz de suskunuz
geri alimi acaba kactan yapacaklar ?
yoksa treni kacirdik mi diyecekler ?
genel kurulda soralim bakalim
Ulkeme 20 senedir cokmus, bankalara ve Is Bankasina 10 senedir pranga olmus karanlik gidiyor sen de "temettu, hisse geri alimi" diyorsun.
http://share.matriksdata.com/Images/...1730006167.png
İSCTR son 15 takası, YapıKredi Yatırım ve BofA yukarı sürüyor,
https://i.hizliresim.com/effd863.PNG
Off. Off.Off. Of ki ne of.
Sayın Deniz Ali; Sakinleştiyseniz eğer,
1)Kurları ben yükseltmiyorum. Enflasyon yükseltiyor. Enflasyonun olduğu bir ülkede ne kadar sıkarsanız sıkın bir zaman gelir kurlar patlar. Kur fiyatlarını etkileyen talep ise, şu anda söz konusu değil. KKM'leri döviz olarak saymazsak.
2)Enflasyon, soygunun legalleştirilmiş halidir. Yani emek harcayarak kazandığım paranın diğer taraftan hüpletilmesidir. Bunu yıllardır yaşayan insanımız da, bu soygundan korunmak için altın alır. Yatırım yapıp para kazanmak için değil, soygundan korunmak için. Eğer bu vatana ihanetse, Türk milletinin büyük çoğunluğunu suçlamış olursunuz. Ki geçersiz bir ithamdır. Daha yeni haber. İsviçre'den 50 ton altın ithal edildiği. Bu altınlar ne oluyor sanıyorsunuz. Hayvanların önüne kesif yem olarak mı dökülüyor. Soygundan kurtulmaya çalışmak ahlakidir. Döviz almakla altın almak aynı şey değildir. Biri, bir ülkenin rezerv parası. Ki alırsanız o ülke vatandaşına beleş yaşama imkanı tanırsınız. Altın ise tüm dünyada kullanılan bir değer aracıdır.
Yazdığım kısacık değerlendirmeden , yazdığınız eleştirilerin hiçbiri çıkmaz. Hayalinizde oluşturduğunuz bir durumu yazmışsınız. Benim yazdıklarımdan bu algı çıkmaz. Ha daha önce yazdıklarımla ilgili alınganlığınızdan ötürü bir fırsat kollama durumu söz konusu ise,(bu kadar tepkiselliğe başka neden bulamadım) o anda yazsaydınız, açıklardım.
Ayrıca şunu da fark ettim. Gereğinden fazla alçak gönüllü olmuşum.
Diğer konu şu (Bu açıklama Sayın Depeche Mode için): Şu anda portföyümün %100 hisse senedindedir. Tahmininize uymuyorum. Herhangi bir acıyan yanım da yok.
Hayirli olsun. Yarini yokmus gibi sok. Her turlu pislik var bu isin icinde ama 3 sene sonrasi belli.
http://share.matriksdata.com/Images/...1750558510.png
Yine mi tavanda kapatti
hay bin kunduz,
Shortcular bile longcu olmus :))
Üstadım seni asla kastetmedim hatta hisse net forumda da doları savunan pek yok , cahiller var kriz bekleyen o cahillere de net yazıyorum siyaset her işe karılır ama doları ve ekonomiyi siyasileştirmemek lazım , çıkara ve bakışa göre dolar sevdası boştur .
Piyasa bu dolar sevdasını cezalandıracaktır .
Sayın Salih Karakaya emin olun bunlara cevap yazmaya bile değmez. Yazılarınıza bazen katılmasam dahi yerinde ve doğru tespitleriniz daha çok. Lütfen yazmaya devam edin.
Demokrasiden bahsedip farklı fikirlere kapalı olmak ne derece samimidir anlamadım.
Piyasa muhtemel bir iktidar değişimini satın almaya başladı ve başta İş Bankası ve diğer bankaların yanında yabancıların iyi bildiği holdinglerle yukarı sürülmek istenecektir.Hele ki endeksde daha önce kırılamayan 5700 ler de geçilecek olunursa seçim ve sonrasında çok daha yukarı seviyeler görülecektir diye düşünüyorum. YTD
Demokrasiyle alakası yok ABD de sen ABD vatandaşı olarak TL savunursan seni sustururlar bu kamu milliyetçiliğidir halkçılıktır yerel para birimine sahip çıkmak 80 milyonun vatani görevidir . Sorumluluktur Oy vermek gibi düşün sen sandığı gidince biden veya Trump a mı oy atmaya gidiyorsun !
Benim düşüncem bu size çok tutucu ve mükemmelliyetçi bile gelse ben bu şekilde önce kendi menfaatim diye düşünemiyorum , dolar alıp yatmak ne konforlu iş demi , mal mülk sevdalısı değilim , önce vatan önemlidir gerisi teferruattır zengin olsak neye yazar vatan elden gidince …
Dolar konusunda toplumda bir kanaat ve ahlakı dikte etmemek yanlıştır , herşey serbest olmalı demek ile doğu ve güneydoğu da bir Kürdistan devleti kurulsun demek arasında bir fark göremiyorum .
Dolar yatırım aracı olsun ve Her şey serbest olsun TC yıkılsın o zaman …
Dolar ve enflasyon konusunda yaniliyorsunuz. Onlari patlatanin adi var, kendiliginden oyle olmadilar.
Gittigi zaman da 1-1.5 senede rayina girerler.
Wells Fargo secimden sonra lirada ralli bekliyor. %20. 2023 sonu 15, 2024 ortasi 14.
Benim bir ayağım ABD bu benzeri analizleri cidden duyuyorum , bu raporları görmedim desem yalan olur
Örneğin , citibank ve hsbc den bildiklerim var , ayrıca bofa New York dan görüştüğüm tatillerde Bodrum Fethiye Antalya gelip ülkemize aşık olan ABD li borsa ve yatırımcılardan aldığım şifahen yorumlar da aynıdır 12-16 tl arası dolar uygun olabilir deniyor .
Cahiller ise cahil ve aptal olduklarından güya ihracatçı zarar edip buna muhalif olacak diyor senin bankada 1 milyar tl var % 25 değerlenecek finansal maliyetin düşecek girdi maliyetin düşecek zaten iskonto ile ihracat yaparken iskontosuz hale dönüp dolar tl bahane ederek ) düşen maliyetinle pazarını da kaybetmeyeceksin alıcı firmalar da teknik bakarlar konuya … , bazı ihracat sektörlerde kar marjı % 30 bazılarında % 50 dir öyle girdi düşünce dolar düştü diye kalp krizi geçirmez adamlar çok yanlış yönden düz bakkal hesabı ve dolar bazlı cirodan olaya bakılıyor yanlış , dolar 10 tl düşse bile ihracatçılar asla batmaz girdi fiyatları da beraber düşüyor, işçi artsa etkisi sınırlı orası biraz muğlak enerji fiyatları da düşecek reel gerileme yaşanır , yabancı işçi maliyetleri zaten dip noktaya getirmiş halde ! Çopu girdi inanın dolar bazında düşecek dolar tl düşerse ! , bunu anlayamayan adamlar iktisatçı olmuşlar başımıza ne olur yalvarırım pazarda yumurta satan ve 2 tl de 25 kuruş kazanmayan adamın yerine koyun kendinizi o bile zarar etmemek için uğraşır, ihracatçı batacak diyen ticaretin doğasını bilmeyenlerdir , tüccar ve muhtemelen de sanayici genelde hep yalandan ağlar , asla inanmayın esnafın milli anlayışı ve günlük görevi hep ağlamaktadır . ama Londra da yan yana streetlerde 5 malikane alan da aynı insanlardır ytd
İhracatçı batsa idi 2002- 2006 da kur ciddi yükselmişti bazı gelişmelerle .. 1,65 tl oldu 2 -3 seneye 1.10 düştü , peki ihracatçılar ağladı ağladı ağladı ama ihracat rakamları ciddi manada artmaya devam etmişti arkadaşlar bana o senelerde neden ihracatçılar batmadı bi açıklayın lütfen açıklayın da öğrenelim ??
Kur düşerken ihracatımız neden ciddi oranda arttı ? Bunu bir açıklayın çok bilmişlikle ticari bilgisizliği birbirine asla karıştırmayın sayfa sayfa yazarım detay teknik de yazarım aileden 2 nesil ihracatçıyım ve tanıdığım çok muhasebe teknik insanlar da var kriz yaşanması için doların 7-8-9 tl bandına inmesi gerekir denir bu da kesin kriz çıkartmaz ihracatta ! 12-16 tl bence ciddi kar etmek için bile güzel yerlerdir ! Şu an mükemmel kar ediyor ihracatçı bence fazla bile ! Bilmem anlatabildim mi !!! Mdf ihracatı örneğin müthiş karlı tekstil ve gıda sera ürünleri harika karlar var ! Madencilik müthiş karlı dolar 10 tl düşse bile karlı olacak bunlar !
İhracat Kur ilişkisi batma krize girme mevzunda şehir efsanesidir buna asla inanmayınız Dolar tl düşmeli düşecek
Ali Babacan KK veya Tayyip Erdoğan seçilirse her ikisinin de ekonomi yönetimine bu konuda tam destek vermek doların düşmesini sağlamak milli görevimizdir , bu ihracatçıların da , görevidir aynı zamanda ,
Wells Fargonun analizi pek doğru isabetli gelmedi bana.
Deniz hocam,
Doların düsük olmasinda ülke ithalatci memleketi oldu,
Bir cok imalatci , imalati kapatarak yada sayiyi düsürerek ama sektöre devam ederek ithalatci oldu,
Peki ihracat tarafı nasıl oldu,
ihracattan kacınılırak ic piyasa üretmeye dönüldü yukarda anlattigimla buda mümkün olmadı
ikame mallar daha ucuz idi..
Bir gömlegi 160 tl üretip 10 dolara satiyorsunuz kur 18 tl 180 tl maliyetin 160 tl
Kuru 16 tl cektiginde 160 tl satıs fiyatin oluyor
bu kadar basit :)