Printable View
Hawaililer 9 yıllık , West Virginialılar 3 yıllık gelirleriyle median ev sahibi olabiliyorlarmış.
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....5w&oe=67489919
New Yorklular; 5,7 yıllık gelirleriyle ev sahibi oluyorlarmış.
Halifax: İngiltere'de konut fiyatları 2024'te biraz daha uygun hale geldi
Ülkenin en büyük mortgage kredi kuruluşu, ortalama ücretlerin ev fiyatları ve mortgage
maliyetlerinden daha hızlı artması nedeniyle İngiltere'de yeni bir konut satın almanın bu
yıl biraz daha uygun hale geldiğini bildirdi.
Lloyds Banking Group LLOY.L'nin bir parçası olan Halifax, 2024'ün üçüncü çeyreğinde ortalama
bir konutun yıllık tam zamanlı gelirin 6,55 katına mal olduğunu, 2023'te 6,62'ye ve 2022'nin
ortalarında 7,24 olan rekor seviyeye göre düştüğünü vurguladı.
İstanbul=NewYork
Son zamanlarda mülk alırken insanlar kat mülkiyetine çok aşırı takmaya başladılar.
Tapu cinsi kat mülkiyeti değil diye "sakat iş, nolur nolmaz" diye düşünen kişilere şu aşağıdaki örneğe bakmalarını öneririm.
Doğuş holdinge ait 280 milyon liralık yer, üzerinde restoran var, arsa tapulu.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...tis_ID1603868/
Sağlam zannedip böyle alengirli yerden ev alıyorlar, ondan sonra ah vah.
Site yönetim planı mı ne varmış bir de, ev alırken mutlaka incelemek gerekiyormuş.
Ohooo, o kadar kafa yoracak olsaydım gidip hukuk falan okurdum.
Detaysız basit malı alır geçerim, ne uğraşacam.
Bu mayk'ı bi kere önüne örnekler koyarak madara ettim, beni engelledi ahaha :)
Ne yapalım madara ettiysen.
Gol mü attın...
Bize ne adamın hatasından ???
Az önce Ülke Tv haber spikeri "tapusu kat mülkiyeti olmayanlar sorun yaşıyor" falan demeye başladı. Ulan dedim ne diyor bu herif.
Haberin içeriği geldi, kat mülkiyetiyle zerre alakası yok, yapı kayıt belgesi iptal olanlardan falan bahsediyor.
Hiç bilmeyenden korkma, az bilip çok konuşandan kork.
Zira oradan buradan duyduğu yarım yamalak şeylerle bilgi kirliliği yaratır. Kafa karıştırır.
Bugün Kumkapı göç idaresine gidicem .
Anılarımı anlatırım!!!