5.78 aşağı kırmış görünüyor şimdilik inşaallah toparlar.
Printable View
5.78 aşağı kırmış görünüyor şimdilik inşaallah toparlar.
bütün hissedarlar toplanın gidiyoruz şirket batmadan en azından bir çayını içelim :) o kadar para verdik en azından 1 çay ısmarlarlar
Bist100 indi ya, en önde sen git, hiç durma , sakın ha! Koş koş ...
Kayahan'dan Allah'ım neydi günahım adlı şarkı tüm ortaklarıma gelsin, birisi hariç:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Asa aşkolsun daha 3 hafta önce 5,38 idi biz bir demlik içtik. Nerdeydin sen ?🤣
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o birisinin adının ilk harfi i mi :)
Hı hı! başharfi İsmail :)
Gel gel kanalizasyonda yer var nasil olsa bi sen eksiktin
yok yok bende var zaten şuan portföyün %40 a yakını bucim. ama inerse %70-80 lere çıkarıcam. geçen yetişememiştim. ama bu sefer affetmem
Ulen bura A101 nerde iniyor yavaş
Nereye yetişemedin kimsenin uzun suredir koştuğu yok en azında 7-8 yıldır. Tami sizin gezegende 7-8 dakika olabilir. Tövbe tövbe
Bursanin ufak tefek taşları daha bu bucim çok su kaldırır.. acelesi yokki birde dağıttı gi mallar var alçak sürünme devam gibi ağaç sallanacak dutlar düşecek gibi...[emoji4] [emoji4]
cimsanın 20 sayfasında bir liste var ben beceremiyorum onu buraya becerikli bir arkadas taşısada bucimin diğer cimentolardan nasıl ayrıştığını görsek.
http://imgserveri.com/54165B4951BD4D...A_17-05-17.pdf
Bu mu?
2017 ilk çeyrek
yok sn ömer bu değil 20. sayfada 2017 3 çeyrek e göre butun cimentoların kıyalandığı bir tablo var o sadece cimsa değil cnk diye biri paylasmı sayfa 20 de
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...08ee88e5de.jpg
Sanırım buldum
endeks yeşil iken mal gibi seyret kırmızı olunca endeksten önce davaran ..kafayı yedigi kesin benim gibi zırdeli oldu ..:kahkah:
Böyle bişey olamaz :)
52 bin işlem satış basıyor.
Ne olacak bunun sonu.
Trendi de aşağı kırdı herhalde.
Çanak kırıldı elimizde kaldı. Teknik analiz yapabilecek ustalarımız ne der??
elbet toparlanacaktır.
ama kimbilir ne zaman.. belki 1 gün belki 10 gün belki 100 gün belki 1000 gün belki 10 bin gün belki 100 bin gün belki belki belki belki belki belki belki...
umut fakirin ekmeği ne de olsa..
Bizim hisseye baktım da sonra gözüme çarptı, ülke batıyormuş:) her yer kıpkırmızı...
https://invst.ly/3z8ab
hep çanak çömlek gösterip sonra aşşagı kesti..tarman oyunu oldugunu düşünüyorum..nereye kadar..:bravo:
düşen kanalın dışına hiç çıkamadı..:bravo:
alıcılar güçlü olmadıgı için sıg olan tahtada sıg hareketlerle hacimsiz düşüş..
https://invst.ly/3z9id
bu da benden olsun 5,53 göz dikmiş gibi ytd
Düşme grafiklerini hemen uyguluyor. Obo da yaptığı gibi, ama yükseliş grafikleri hep boş, kendi kendine bi hareketler bi işveler cilveler.
Vermeyecek vermeyecek, bucim bize vermeyecek:)
Ben seni 3-5 aya ayıklarım inşallah
verecekkkk verecek eşşek gibi verecek bizden iyisinemi verecekkkkkk ıhhh ıhhh verecek. ilahi sn ömer verdin gazı yine sayfaya biraz önce takaslara baktım yılbaşından beri 1 aylık bilançoda garanti citi emeklilik fonları felan biraz mal cıkmıstı ama an itibarıyla takaslarda ikinci olan garanti basta olmak uzere tekrardan yılbaşına göre artıda citi artıda emeklilik fonları artıda bu bana olumlu geliyor cemtasın hala sıkı durması iştirak artısından dolayı bilançoya yine artı yansıyacak geçmiş sayfalarda konulan sıralamada çoğu çimentoda satış azalması ve aktif azalması mevcutken enerji maliyetlerinden dolayı kar azalsada satışların belirgin sekilde artmış olması % 20 olası enerji fiyatı dususunde karı zıplatıcı bir etkisi olacaktır diye düşünüyorum dun tv de inşaat demiri yetersizliğinden dolayı inşaatlarda yavaşlama söz konusu diye bir haber vardı demekki inşaatlarda ciddi bir artış var. eee bu inşaatlar tezekle yapılmıyor heleki bucim in satıslarıda % 20 civarında artmış görünüyorsa burda doğruluk var demektir. kısaca cemtas fiyatı buralarda kaldıkça ve cok değil enerji fiyatlarında dolar kaynaklı birazcık dusus olsa ikinci çeyrekte sağlam bir karlılık göruruz diye düşünüyorum. yeterki global (brezilyadaki %8 lik borsa dususu ve karışıklıklar bize sirayet etmesin) tarafta bir cökus olmasın saygılarımla
Saadede gelelim! Meseleye inelim !
BUCİM dün kapanış itibarı ile 170 ml dolar piyasa değeriyle işlem gördü.Yani bırakın çimento fabrikasının,Roda'nın ve diğer bağlı çimento şirketlerinin değerini sadece %58'ine yakın sahip olduğu cemtaş'ın payı kadar bir değerden işlem görüyor.
Ama bu ucuzluk senet fiyatının düşmesini engellemiyor.Düşürüldükçe düşürülüyor.Gizli bir el planını yürütüyor.
Şimdi BUCİM sadece bir çimento şirketi olsaydı, millet 15 krş temettü için senede bu fiyattan yatırım yapar mıydı?hiç sanmam.
Demek ki,kardeşim bu senedi almışsa teyidi yapılmamış, büyük ve gizli bir beklenti içinde.Bu beklenti olmasa bu senedi almakla köprüden atlamak aynı şey.
Şimdi düşünün bir.Yine tekrar hatırlatayım;
Yönetim aldığı kararla Cemtaş'ın sahip olduğu %1,69 hisseyi borsada satacak mıydı?evet,bu karar alındı.Peki bu senedin tahtasını yapan kim? onlar.Ama işte yine onlar borsadaki fiyatı düşürüp ve yatırımcıya dönüp,fiyatın düşük olduğundan,bu yüzden satmaktan vazgeçildiğini söylüyorlar.Bu aleni oyunun bir kaç anlamı var.Buradaki mesele 1,69 payı muhtemelen Bursa çimentonun blok halinde alma olasılığıdır.Cemtaş topiği ile ilgili olanlar hatırlarlar.Daha Roda'nın satılacak haberi ilk çıktığında Roda'yı alacak olanın BUCİM'den başkası asla olamayacağını defalarca yazdım.
Görülen o ki; şeffaf bir davranış ve bilgi verme niyetleri yok.Bugün BUCİM'in sahip olduğu toplam arazinin ölçü ve değerini bilen var mı?hiç sanmam.
Bu çimento fabrikası inşaat sektörünün canlı olduğu bu yıllarda ve etrafı büyük şehirlerle dolu olduğu halde ne iç satışları ne de dış satışları tam bir facia.Peki senin Ceo olarak aldığın Fransız ne yapıyor?Hani ihracat?
Çimento satamıyorsan yatırımla ne işin var?
Hem sonra açın bakın Bursa'nın dergilerini.O dergilerde ÇED başvurusunun 2015 de zaten onay aldığı yazıyor.Yapılacak klinker yatırımının da 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye gireceği de yer almış.
Sen 2015 de yatırım için ÇED başvurusu yap ve 2 yılı aşkın sürede onay al.Böyle şey olur mu? ÇED onayı böyle uzun sürede olmaz ki.Ama sen kalkmış 2015 e alınan ÇED raporu onayını şimdi haber veriyorsun.
Filim içinde filim.Ben filimin sonunu bekleyeceğim.Yeter ki Allah ömür versin.
:) amin sn besiktask
Ümidimiz o yönde ama bu sabah yine keyfi yerinde maşallah aşağı doğru üstümüze bir kayış söz konusu:)
Gelecekten korkum yok ta, o gelecek bize gelecek mi sıkıntı orda. Keyifli bir kağıt değil, Boğazımızda takıla takıla, suyla ittire kaktıra yicez belli :)
2-3 aya bi zıplama lazım
En kötü Ağustos'ta genel kurulda bir beklentim söz konusu.
Bakalım ne gösterecek bize.
Sn Behzat ,
Ced konusunda benimde canım sıkıldı, şeffaf değil dediğiniz gibi.
2014 ten 2017 ye Yatırımın maliyet yükselmesi ile Yeni fabrika yapılmama kararı alımışlar eski fabrika yanına ilave olacakmış güya. Ona da çivi çakılmamış ama. Yani dolar illaki artacak bukadar beklersen bekletirsen yalan dolan raporlar. Ne olduğu belli değil ya, fena işler dönüyor, eski ced raporu verilmesi öncesinde bişeyler oldu insanlar hastaneye kaldırılmıştı zehirlenmişlerdi galiba atık gaz vs den, öyle olaylar varken aldılar, şimdi ortada bişey Yok senelerce sallandı.
Kafam çok karışık yani, bi de üstüne üstüne iniyor ya aşağı doğru, iyice canımı da sıkıyor.
300 dönüm arazi var sadece ced raporunda geçen, aynı yerde ced e girmeyen birsürü ada pafta da yazıyor, kimbilir onlar kaç dönüm.
eski fabrika ve çevre arazisi sadece bide bunlar, daha neler var neler.
Ben 5.90 civarı satarken 5 mayısta pişman olacaksın demeye getiren captainx nasılsın ? Lütfen ky böyle etkileyip ah almayın .19 Mayıs oldu hiç de pişman olmadım :)))
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ky'ler genellikle hisse hareketlerini komplo teorileri yardımıyla anlamlandırmaya çalışırlar.Bu çoğu kez gereklidir de...
Şimdi klasik düşünce nedir?
Yatırım yapan şirket borçlanır ve uzun yılar borç sebebiyle temettü vermez.Kaldı ki bizim derdimiz zaten temettü değil.
Ama bunlar yatırım yapan şirketin klasik geri gelme haraketini hisseye yaptırıyorlar.Buraya dikkat çekmek isterim.
İkinci olarak;bir önceki yorumumda bahsettiğim Cemtaş'a ait %1,69 BUCİM hissesini blok halinde alabilecekleri olası niyetlerinden dolayı belirli süre senedi daha aşağılara salarak bir aylık ortalama fiyat üzerinden BUCİM'in alması hazırlığı da bu düşürmelerin sebebi olabilir.
Bu sebeplerle şahsi fikrim; biraz daha temkinli ve sabırlı olmakta yarar var gibi...
Daha önce bazı arkadaşlar kapasitenin iki katına çıkarılma yatırımı tamamlandı sadece üretim için izinler gerekiyor diye belirtmişlerdi, şimdi bazı arkadaşlar bu planlanan yatırım için hiç bir girişimde bulunulmadı diyor. İkilemeli durumlar oluştu.
Çimento fabrikası çok mu şehir içinde kaldı? Belki değişen koşullardan dolayı yatırım planlarında değişikliğe gitmişlerdir.
Karar verdikleri yatırımı yapamamalarının nedeni ileride çıkacak sorunlara karşı fabrikayı başka yere taşımayı düşünüyor olabilirler mi?
Ayrıca fabrika arazisinin sanayi dışına çıkarılması ve imara açılma niteliğine kavuşmuş ise bu potansiyelden de faydalanmayı değerlendiriyor olabilirler mi?
Bursa da yaşayan arkadaşlar fabrika konunu ve arsasının ileride olası imar durumları konusunda daha iyi öngörüde bulunabilirler sanırım.