Originally Posted by
mustafab
Sayin mertkucukuncu,
Herkesin faydalanmasi icin anlatmaniz iyi olur bence ama istemezseniz de ozelden gonderirseniz sevinirim. Gayrimenkul konusunda ayni durumdayiz. Ben de 2016 sonlarinda nakite gecmistim. Zamaninda istenilen yuzdede dolara gecemedim onda da ayni durumdayiz herhalde. Ben hala mevduat faizinin onumuzdeki iki senede yaklasik bilesik %45-50 getirecegini , bu surecte ev fiyatlarinin %1-10 arasinda artabilecegini dusunuyorum. Bu sekilde yillarin ezilmis mevduat ahalisi bir nebze olsun son 10 yilin gayrimenkul artislarindan yedigi golu cikaracaktir. USD yi al sat becerebilenler zaten voleyi vurur.
Kafa karistiran konu ise: Sayin dudu nun soyledigi Firat dogusunda ABD ile anlasmazlik olmadan cozum uretebilme durumunun dolari daha da asagi cekebilecegi ihtimali. Sanki bu mesele de cozulmus gibi yoksa bu kadar net aciklamalar olmazdi gibime geliyor. Gerceklesirse 5 ve alti gorulur mu izlemeye devam. Turkiyenin ekonomik durumunun gercek karsiligi USD nin 5 olmasi mi ? 7 olmasi mi ? Ya da kac olmasidir? Bunu bir bilebilsek...
Boyle bir senaryoda eninde sonunda gelmesi muhtemel kriz otelenmis veya etkisi azaltilmis olabilir. Dolarin 5 ve altina gelmesi durumunda kimsenin simdiki ultra zamli fiyatlari tutamayacagini ve enflasyonun da dusebilecegini haliyle mevduatcinin yine haline aglanacak duruma gelebilme ihtimalinin kuvvetlendigini de dusunen bir kitle var. Izlemeye devam.
Yatirim tavsiyesi degildir.