Hisse mi pazarlıyon yine :) Ya bizim millet harbi unutkan ve mal yada sen çok cinsin...
Printable View
1. gruptakiler defter değerlerine oranla büyük iskontolarla işlem gören, F/K oranları çok düşük yani yatırım yapmaya çok uygun gözüken hisselerdir örneğin banka ve holding hisseleri gibi. Çok cazip gözüküyorlar ama yatırımcılarına bir şey kazandırmıyıorlar hatta bu hisselerin yatırımcıları para kaybediyor. Geçin bunları.
2. gruptakiler temel rasyolar açısından şimdilik pahalı olup da zamanla bu rasyoların iyileşmesinin beklendiği temeli sağlam şirketlerin hisseleridir. Bu hisselerden ciddi kazanç sağlamak için uzun bir süreye ihtiyaç duyulur. Ölme eşeğim ölme misali. Bunları da geçelim.
4. gruptaki hisseler özel durumları itibariyle örneğin Banvit Qnbfb Klnma Qnbfl İsatr İskur İsbtr Bfren Konya gibi tedavüldeki lotların çok cüzi olması yüzünden haihazırda anormal seviyelere suni olarak çıkmış hisselerdir ve temel rasyolar açısından halihazırda devasa ölçüde pahalı durumdalar. Bunları da geçelim.
Geriye kaldı 3. gruptaki Spekülatif hisselerle sermayesini çoktan yitirip batıklık durumunun kanunda belirtildiği şekilde ortaya çıktığı 5. gruptaki şirketlerin hisseleri (gözaltı pazarını kastetmiyorum, ana pazardan bahsediyorum). İşte takip edilmesi gereken hisseler bunlardır. Bu 2 gruptaki (3 ve 5 nolu gruptakiler) en uygun hisseye doğru zamanda doğru fiyattan girmek hedeflenmelidir.
BİST'ten ciddi para kazanmak isteyenlerin, tabii normalin üzerinde bir risk alarak, yapması gereken şey budur.
Hocam her sabah düzenli olarak sizin yazılarınızı okuyorum. Sözlerinizin ne kadar tecrübe barındığı her halinden belli, hani derler ya işin kurdu olmuş o misal, Hocam Kartn hissesini duymuşsunuzdur, şuan %50 ye yakın zarardayım, bu hisse hakkında yorum yapabilir misiniz? Eğer oluşturmuş olduğunuz konu başlığı ile ters düşüyorsa, cevap vermek istemiyorum derseniz saygı duyarım.