Originally Posted by
friendly_1980
kazanılmış hak diye birşey var! ben 1998'de 18 yaşımda astsubay olarak işe başladığımda 20 yıl sonra emekli olacağım söylendi. askerler dünyanın her yerinde 20 yılda emekli hakkı kazanır çok zor yıpratıcı bir iştir. evet 38 yaşımda emekli olacaktım ama sen evde annenin elinden yemek yediğin, üniversitede kız arkadaşınla gezdiğin yaşlarda ben dağlarda tükettim gençliğimi. sonra bir gün şak milletin 12 ay dayanamadığı işi 40 sene yapacaksınız dediler, üstelik asgari ücretin 1,5-2 katı maaşa. 40 sene yahu sizin allahınız kitabınız yokmu? 18 yaşımda başladıysam suçum ne benim? haliyle fazladan 5 sene dayanabildim bu ağır gerçeğe istifa ettim. bülent ecevit hayatımı çaldı hakkımı asla helal etmiyorum, iktidarının son 5 yılında yaptıkları yüzünden yatacak yeri yok. bu forumda hakka hukuka saygısız ne kadar çok insan var..hukuk bir gün size de lazım olur o zaman bu tavrınızı unutmayın gençler. sol hükümetler insanı adam yerine koymuyordu aha işte bakın şimdiki hükümet köpek yerine bile koymuyor, sürekli durum kötüleşiyor, başınıza gelecekleri ibretle görücez. siz vatandaşın özlük hakkını külüstür savaş uçaklarına, neye yaradığı belirsiz füzelere, dünyanın en gereksiz projelerine gömen, haram diye faiz düşürüp ekonomiyi cehenneme çeviren ağalarla saf tutmaya devam edin, sanırsın 5 maaş onların değil sizin cebinize giriyor, sen de vatandaşsın kendin gibi vatandaştan yana saf tutsana! la kahvaltı parası bulamıyordunuz bazı günler be, bunu hepimize yaşattılar sorumlusu 500 bin eyt'li mi? nerdeyse k.koreyi sollayacak seviyedeki reyizinize sadakatiniz sayenizde 2071 ruhu gerçek olacak görünen o ki, ama k.kore, rusya, iran gibi 50 dolar emekli maaşı şeklinde.