Orada yazanlardan sadece bunu anladıysanız keşke hiç okumasaydınız. Boşa zaman kaybı olmuş sizin için.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Gecen sene temettüyü 3 parca verdi 2 sini aldim bu sene haber yok daha
verip vermeme konusunda
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aracı kurumlar hedef fiyat yükselttikçe hisse fiyatı baskılanıyor..
Grafikte son 1.5 yıla bakınca kabaca 60-70 TL fiyat bandında hareket etmiş. Yani ort. alım fiyatları 65 TL desek üstüne de %36 enflasyon koyunca yaklaşık 88 TL gibi bir adil fiyatta olması lazım. Son çeyrekte ceza sebebi ile zayıf gelecek bir bilanço olacak ama , benim fikrim 2022 ilk çeyrek bilanco oncesi 90 liralara gitmesi gerekli. Bu benim min. olması gereken fiyatım. BIM ın bu yıl kimseyi üzeceğini sanmam. İlave bir ceza vs. olmazsa tabi.
Ama uzun vade için yorumum aynıdır. Dolar bazlı çok fazla direnç tepesi var. Oralara geldiği zaman satıp çıkmak gerekli bana göre.
bimin en cok sattigi temel gida, icecek gibi kalemlerde yuzde 100 e yakin fiyat artislari olmusken, cironun nominal artis orani kac olur? Bunca zama ragmen talepte azalma endisesi olmayan kac sektor var?
Hesap basit ama ihtiyac duyulan adam gibi hazirlanmis analist raporlari. İcine "baz etkisi, kuvvetli katalizor vs" bir suru suslu laf koyup hedef fiyat vermek neye hizmet eder? Yaz oraya bimin cirosundaki mal kalemlerinin agirligi şu, tasari halindeki yasa aynen kabul edilirse cirodaki kaybi şu olur; asgari ucret, enerji-akaryakit fiyat artislari faaliyet giderlerinde şu kadar daralmaya yol acabilir.
Aslında değerleme işi biraz farklı. Analistler bilançolara bakıp üzerine gelecek ile ilgili tahminleri de katarak bir değerleme yapıyorlar. Fakat bu hedefler bizim gibi kırılgan ülkelerde tutturulması çok zor.
Normal şartlarda asgari ücret artışı ve bu kesimin bu artan maaşı ağırlıklı gıda ürünlerinde kullanacak olması, artan enflasyon ve gıda fiyatlarının yükselmesi marketler için çok büyük artı. Ama ülkedeki denge ve dinamikler de çoğu olumlu işi baltalıyor
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yarın biraz daha düşse de takviye yapsak ,düşmese de önemli değil canı sağ olsun