Yeşilsoğan kıtlığı yok bolluk var tl kıtlığı var has safhada .
Bünyamin bolca var istemediğiniz kadar altın ithalat olmazsa büyük sıkıntı olur bir büyük üreticiye sordum bir iki model geçen hafta 15 marta tarih veriyordu .
Printable View
Yeşilsoğan kıtlığı yok bolluk var tl kıtlığı var has safhada .
Bünyamin bolca var istemediğiniz kadar altın ithalat olmazsa büyük sıkıntı olur bir büyük üreticiye sordum bir iki model geçen hafta 15 marta tarih veriyordu .
Aslında doğaya karşı ne kadar zayıf ,küçük ve aciziz ,bir de şuncacık aklımızla onu kandırmaya çalışıyoruz onla dalga geçiyoruz.
Her sabah zırhlı arabalarla TL taşınıyor dövizcilere ve arabalara dolar taşınıyor dövizcilerden .
Bazen tl bulunmadığı oluyor . Ayaklı borsadan talep ediyorlar . Dolar getireceğiz tl ayarlayın diye
Tabi alış kuru 19.13 olduğu için dolar onun etkisi de olabilir .
Altın sıkıntısından bilmiyorum ama 2-3 günde üretilem malı 1 ayda fazla sürede üretiriz diyorlar . Son bir haftada olan olay bu . Sürekli müşterisi olduğumuz halde .
ülkede TL'den bol bir şey yok. politika yapıcılar sadece bunu kanalize ederek fiziki dolara gidecek kısmı çözdüler.
diyorlarki usd almayın gidin türevlerini alın ! fon alın, sertifika alın , borsaya gelin, viop pozisyon alın, hatta faizi de serbest bıraktım kkm'ye gidin diyor. şimdilik yatırım amaçlı paranın önünü kestiler.
ama problem şu anda yatırım amaçlı paranın talebi değil, ticaret ve borç ödemesi için gerekli olan talep.
ve maalesef yolun sonuna gelindi ?
Bu kendini çok akıllı zanneden kesim. Altın sertifikası ile altın ithal etmeden kağıt üzerinde altın oluşturma peşinde. Zaten yeşil soğan da habire olmayan yeşil soğanı satıyorlar. Bir yıldan az ödemesi gereken rakam 180 milyar dolar. ABD faizi %5 üstüne cds koy. Cari açığı da koy en iyi ihtimalle olacağı belli. Biz bu Çiller modelini yaşadık ve bedelini ağır ödeyenler oldu. Kendini çok akıllı zanneden bu şeytanlar bedelini çok ağır ödetecek. Aynı deprem gibi zamanı belli değil ama yakın.
Yurtdışından
Direkt yuvaya oturtuyorlar
https://i.hizliresim.com/8kwixx8.jpeg