Endeks 6566 üzerine atamazsa problem. İşmeni de bozdu güzel ivmeleniyordu
Printable View
Covid pandemi döneminde başlayan borsaya ilgi ve hacimlerdeki artış son bir aydır yeni bir ivme kazanmış görünüyor. Karlılık biriken işletme sermayesi sebebiyle dağın zirvesinden yuvarlanan kartopu yumağı gibi ivmelenerek artmaya devam edecektir. Şirket bu yılı 7 milyar civarı bir kar ile kapatırsa artan hacimler ve birazda halka arz tarafında aktif olursa 2024 yılında karını 10 milyar civarı ve üzerine çıkarabilir. Bu durumda kabaca 5 f/k ile işlem görse biraz orta uzun vadede 3 haneli rakamlar potansiyel olarak görünüyor. Son olarak karın %40'nı temettü olarak dağıtacağını hesap edersek önümüzdeki yıldan itibaren artan kar rakamları ile temettü tutarı da ciddi artış gösterecektir.
Sonsuza kadar yükselecek değil, ara sıra düzeltmeler olacak ki sağlam gitsin.SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü niyetine, düşük bir miktarla ereğli ile başlamıştım.
1 yılın sonunda temettüde alamayınca ereğli den vazgeçtim.
Vazgeçme sebeplerimden en büyüğü sektörün dünya daki gelişmelerden çok etkilenmesi. Diğer temettü şirketleride sanayi şirketleri olduğu için onlarda ekonomi politikalarından, dünya gelişmelerinden çok etkilenir durumda.
Ancak işmen bir aracı kurum. Borsada alışda olsa, satışda olsa para kazanacak. Az yada çok kar edecek.
Bu yüzden son kararımı işmenden yana kullandım. Tabi bir portföy içinde. İlk temettümü aldım.
Şimdilik işler iyi gidiyor, hatta bir süre yatay gitse daha da işime gelirdi doğrusu :)
Duruma göre eklemeler yapmak niyetindeyim. Yaşarsak, 5 yıl sonra ne olacak merak ediyorum
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks merkez bankasının politika faizi açıklanana kadar yatay gidecek gibi görünüyor...
sonrasında yoluna devam eder... Daha çok yeni rekorlar görecek gibiyiz...