doları %50 baskılayıp ne zaman iplerin bırakılacağı belirsiz bir ortam..( politika -ekonomi ortaklığı )
böyle bişey olur mu yahu..piyasa fare kapanını kurmuş tuzağın ortasında peynir var ..hadi gel bunu ye diyor..akıllı bir fare yemez bunu
Printable View
doları %50 baskılayıp ne zaman iplerin bırakılacağı belirsiz bir ortam..( politika -ekonomi ortaklığı )
böyle bişey olur mu yahu..piyasa fare kapanını kurmuş tuzağın ortasında peynir var ..hadi gel bunu ye diyor..akıllı bir fare yemez bunu
zaten sepet yaptık bekliyoruz 7000 lerin gelmesini..gram ( dolayısyle dolar) ve faizde bekliyoruz..seneye gelirse 7000 ler seneye gireriz farketmez..ölçüm; dolar/tl nin güç olarak tutulmaması, bu kalkacak..hileli piyasa olmaz..5 yıllık trendin tabanı olacak..ölçü bu..
siyaset ya da ekonomi anlamam ben..bu ikisi olacak..zaten bunlar olmadan borsaya alıcı da gelmez daha..
Memlekete dair eleştirilere... Amenna.
Sosyal, ekonomik politikalara eleştirilere... Eyvallah.
Daa....
Arkadaş; bu süreç 1 yıldan uzun sürdü, hâlâ da sürüyor:
2 milyon TL'yi %55 faiz ile yatırsan günde 3.000 TL alıyordun 1 yıldan uzun süredir:
https://i.ibb.co/PzgWh56/f.png
Şimdi yatırsan:
2.7xx civarı alıyorsun...
https://i.ibb.co/QDw1Fzn/f.png
Akıllı olsan... USDTRY kuru neredeyse sabit iken, döviz bazında %50 arttırabilirdin paranı.
Yine söylüyorum. İktidarı eleştir... Amenna katılırım.
Lakin yatırım söz konusu ise...
ben dolar almadımki..gram altın ve faizdeyim ben..ne anlatıyorsun..accuk dediğime odaklan..dolar tl ederini bulmadan yatırımcı hileli oyuna girmez diyorum..bunu nasıl anlatayım sana..adam arkasına dolar sopasını saklamış ne zaman kafana vuracağını ancak kendi biliyor, sen tam uçuyorum dediğin an kafana çakacak sopayı..hileli sisteme mahkum edecek seni..bekleki kurtul o zaman..siyaset diyorsun hala yahu..yazdığımı 3 kez okuma cezası veriyorum sana ..altını çize çize oku:oleyo:
hani önceden anneler çocukları çağırırdı elleri arkada süpürgeyi tutuyor, gel bişe yapmayacam diyor ama çocuk bile gelmem dövecen diyordu..hah aynısı işte..ellerinde %50 potansiyel getirisi olan dolar var, ama yatırımcı çağırıyor..nerden bilecem dövmeyeceğini..senet mi yapacaz aramızda..böyle piyasa olur mu len