Odas,cante hisselerini karlı satıyor,,zaten cante yi daha önce satacağım demişti.
Ha kurumsal bir şirkete satmış,ha hisse satmış,önemli olan kar etmek.
Fosil kaynakların geleceğinin iyi olmadığını odas da biliyor.
Printable View
CANTE sayfasında bu yorumda bulunmuştum.
Şirket bugün yaptığı KAP açıklamasıyla tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvurulacağını bildirdi.
Bedelli sermaye artırımının tahsisli mi yoksa tümden mi yapılacağına dair CANTE tarafındaki belirsizliğinin kısa sürede bitmiş olması bence güzel. Umarım SPK tarafında da işler çok uzamadan sonuçlanır.
Bu arada da temyizde bulunan idari para cezası davasının, şirket lehine sonuçlanmasıyla hisse fiyatının yatırımcılarını sevindireceğini umut ediyorum.
Umarım yanıltmaz. Cümleten bol kazançlar.
https://i.hizliresim.com/fdsv3d9.JPG
--SPK kabul ettiğinde yeni sermayesi kaç olacak?,
--kayıtlı sermaye tavanı delinecek (aşılacak m?) mi?...(sermaye tavanı içersinde kalıp 3 milyar nasıl artırılıyor?)
Yönetim kurulunun artırım kararı kayıtlı sermaye tavanını aşamaz, aksi takdirde artırım kararı tavanı aştığı ölçüde bâtıl olur.
Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir. Ancak nakden yapılacak sermaye artırımları ile kayıtlı sermaye tavanı aşılamaz.
https://www.linkedin.com/pulse/kayit...alSubdomain=tr
CANTE tahsisli olarak artıracağı sermayeye istinaden çıkaracağı yeni hisseleri toptan işlem piyasasında oluşacak fiyat üzerinden ODAŞ'a satacak, bunun miktarı da ODAŞ'ın sermaye avansı olarak verdiği toplam miktarın karşılığı kadar olacak.
Kaba bir hesapla somutlaştıracak olursak;
ODAŞ sermaye avansı olarak 3 milyar TL'yi CANTE'ye verdi.
Toptan satış piyasasında fiyatın 15 TL olacağını varsayarsak, 200 milyon lot yeni hisse alınan sermaye avansını karşılayacaktır.
Mevcut durumda CANTE'nin sermayesi 800 milyon TL. Tahsisli sermaye artırımıyla çıkarılacak 200 milyon hisseyle birlikte de 1 milyar TL'ye çıkarılmış olacak. Ve sermaye %25 artırılmış olacak.
Hisse satışları öncesinde CANTE'nin %76.23'ü ODAŞ'ındı. Hisse satışlarıyla bu oran %50 civarına düştü.
Tahsisli sermaye artırımının, yukarıda verdiğim örneğe yaklaşık bir şekilde sonuçlanması durumunda ise ODAŞ'ın CANTE'deki sahiplik oranının %60 civarına yükseleceğini tahmin ediyorum.
Sonuç olarak, kayıtlı sermaye tavanının aşılması durumunun söz konusu olmadığını söyleyebiliriz.