Teşekkürler. Bakalım yarın ve önümüzdeki hafta ne kadar yakacağız?
Printable View
Bu arada tutuklama olayının hafta sonu sonu kesinleşmesi ve Saraçhanede Özgür Özelin alanı göstermeyen TV lere boykot çağrılarından sonra konu finansal sektöre de sirayet ederse ve yatırımcılar sistemdeki bazı kamu bankalarından yada tamamından fiziki dolar yada TL mevduatlarını çekmeye başlarsa sistem zorlanabilir ve dolar kuru da yukarıya biraz daha hızlı tırmanabilir.
Parti içerisinde bir grup, İstanbul rantından faydalanan küçük bir azınlık, Tüm ülkemizi huzursuz etmeye devam ediyor. Zamanında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Terör örgütü üyeliğinden suçlamaya giden sürecin bir yansıması olarak görüyorum. Geçmiş dönemlerde, bazılarından öğrendikleri yöntemleri devam ettirmek suretiyle, akıllara ziyan kararlar alıyorlar. Gizli Tanıklar üzerinden, Milletin oyuyla seçilmiş bir Belediye Başkanına resmen darbe yapıyorlar, Yazıklar olsun. İmamoğlu, seçildiği günden beri didik didik zaten araştırıyorlar. Zorlama suçlar ile nereye kadar gideceksiniz. Biz bu filmi geçmişte gördük. Yeter be kardeşim, Yeter..
Deniz hocam bu iki yazınızı ard arda eklemek istedim, bütün resmi özetlemişsiniz elinize sağlık. Sadece bir sorum var: aşağıda yazmış olduğunuz carry trade ile gelen 36.5 milyar doların ne kadarı son günlerde çıktı, ne kadarı kaldı, sizce kalan kısmı da aynı hızla çıkabilir mi?
3 günde ,26.5 milyar usd çıkışın çok büyük kısmının "carry trade" girişleri olduğunu tahmin ediyoruz,ama tam rakamı Perşembe günü öğreneceğiz.Yukarıda da yazdığım gibi faizler çok hızlı yükseldiği ve piyasada satışları karşıyan olmadığı için tahvilden az satış olabildi,aynı durum borsa için de geçerli,yabancılar banka ve holdinglerden yeterli alıcı olmadığı için, az miktarda satabildiler.Merkez bankası döviz kurunu tutabilirse,yabancılar alıcı da bulursa fiyatına bakmadan çok daha rahat satış yapabilir.Sonuçta burdaki portföyleri global ölçekte portföylerinin ortalama %1'inden fazla değildir, stoploss seviyesinde hiç düşünmeden satış yapabilirler.
burada 250 yıllık modernleşme çabası var.bu uğurda nice sadrazamlar, vezirler ve hatta padişah bile öldü. 100 yıldır da cumhuriyetimiz var, kabaca 75 yıldır da demokrasi var. burayı belarus veya eski sovyet ülkeleri ile kıyaslamamak lazım.
en ucuz rejim demokrasidir
https://x.com/GurkaynakGonenc/status...62609704255642
Bu arada;ben de prof. Gönenç Gürkaynak ile aynı görüşteyim.Beklediğim;savcılığın itirazını üst mahkeme kabul edecek ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına kayyum atanacak.Dün bu yönde bir karar çıkmamasının nedeni,Saraçhanedeki belediye binasında yüzbinlerce kişinin olması ve direnecekleri için kan dökülmesi gündeme gelecekti.Tahminim Saraçhane büyük ölçüde boşaldıktan sonra bir geceyarısı başka bir mahkemenin terör ile ilgili de tutuklama kararı alması ve İçişleri bakanlığının hemen kayyum atayarak Saraçhane binasında kalabalıklar yokken kontrol altına alınmasıdır.Ama saraçhanedeki belediye binasında hala büyük kalabalıklar varsa, o zaman ertelenip,bu karar normal mahkeme sürecinde ara karar olarak da alınabilir.Beklentimi buraya kayda geçmesi için not ediyorum.