08 Mart Cuma 13:00 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: BUGÜN 31 BİN TL'YE DENK, YILLIK MEMUR ZAMMI İLE ARTACAK-HT
Printable View
08 Mart Cuma 13:00 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: BUGÜN 31 BİN TL'YE DENK, YILLIK MEMUR ZAMMI İLE ARTACAK-HT
31 ne yahu ya 30 ya 32 yapın utanma belası olmasa 69 diyecekler
Vergi reformu ve vergiyi tabana yaymak kelimelerinin bana göre açılımı:
- Emlak vergilerinde artış.
- Kira gelirlerindeki istisna ve muafiyetlerin azaltılması.
- Gelir vergisi kademe limitlerinde enflasyon ile eşgüdümlü yapılması gereken arttırımların yapılmaması ya da enflasyon oranının çok altında yapılması.
- İleri fantaziler: Hayat standardı vergileri v.b. (Örneğin yılda belirli bir sayıda yurt dışına çıkanlar için gelir vergisinde oransal ve kademeli artışlar v.b.)
- Ultra ileri vergisel fanzatiler: (burada yazmayayım. :ss:)
Peygamber Ocağı Askerliği de otomatik ödemeye bağladılar ya pes doğrusu. Çoğunuz askerlik yapmıştır. şöyle düşünün askere gidiyorsunuz . Örneğin 20 kişi askerlik hizmetine başladınız. parası olan 1 ay sonra basacak parayı terhis olacak. Parası olmayan belki 3-4 kişi 1 yıl askerlik yapmaya devam edecek. Siz o gençlerin psikolojisini düşünebiliyormusunuz. Birde ailenin durumunu düşünün. Doğuda askerlik yapan oğullarına bedelli parasını ödeyemediği için devre arkadaşları terhis olurken Allah korusun bir süre sonra çıkan bir çatışmada evlatlarının şehit olduğunu öğrenecek bir ailenin psikolojisini bir düşünün. Heleki şehit cenazesine bedelli askerlik yapan devrelerinin geldiğini gören bir aileyi düşünün. Allah kimseyi böyle bir durumla karşılaştırmasın ama Bedelli askerlik uygulamaya geçtiğinde bu gibi durumlarla karşılaşılması ihtimali vardır.
valla ben veririm 31 i geçerim gerisini parası olmayan düşünsün
Tam itiraz edecektim ki jeton düştü
Kısa dönem başka birşey bedelli başka birşey
Kısa dönem için de böyle şeyler söylenirdi çünkü...
30-40 yaşına gelmiş ünü mezunlarının kısa dönem yapmaları olumludur/gereklidir
Adam 30-40 yaşına gelmiş dötü göbeği salmış,göbekten botunu bağlayamıyor sen ona gerçek mana da askerlik yaptıramazsın
30-40 yaşındaki adama bırak Doğunun engebeli arazilerinde savaştırmayı,düz yolda koşturttamazsın bile
En azından benim devrelerim sabah sporunda dahi koşamıyordu...(o günleri hatırladım da çok komikti yaw)
Aksine orduya yükdü kısa dönemler
Ama bedelli başka birşey
Parası olanın yırttığı bir anlayış...
Haklısınız...
saygılar/başarılar
Neyse sıkmayın canınızı 15-20 yıl kadar yakın bir zamanda ordular da çoğu pis işi robotlar yapacak....
ABD son 1 ay içinde insansız savaş uçağını test etmiş mesela
Başarılı da sonuçlar almış galiba...
Boston Dynamics in robotlarını hepimiz görmüşüzdür
Son olarak takla atan robot yapmışlar
Muhtemelen ateş edenini de yapmışlardır ancak medya/kamuoyu ile paylaşmaktan korkuyorlardır....
saygılar/başarılar