Bütün siyasi partilerde oyunun bir parçası.
Printable View
bu 128 milyar dolar mevzusunda da çok karanlık nokta var.. baştan inkar ettiler.. sonra klasik biçimde mr erdoğan adamlarını kamuoyunu ikna etmek için görevlendirdi, öncü birlikler misali, en sonunda geçen hafta , aylar sonra yani, bir şeyler söyledi kendisi de..ikna etmekten çok çok uzak biçimde elbette..
kaldı ki rakam 128 milyar dolar tarihte eşi benzeri olmayan bir rakam.. daha önceleri 1-2 milyar dolar filan görüyorduk açıklanan rakamlarda benzer müdaheleler olduğunda.. necmettin batırel bile 20-30 milyar dolar satmıştı kurları kontrol etmek için, yeterli gelmişti onun senaryosunda, o meşhur programda :)
öyle diyorsaniz öyle olsun sn. ayhan53 [emoji846]
ama actigim dolar vadeli kontratlarda hem short hem long cok iyi getiri sagladim, hatta en iyi getirileri oradan yapmisim.
gerek 8.50 den 6.95 e geldigi noktadaki short pozisyonlarim , gerekse 6.95 den 8 surecine giderken actigim long pozisyonlarim nerdeyse tam isabetti.
piyasa ve hisse bazinda yanildigim konular epey oldu ama dolar dediniz , bilemedim simdi [emoji846]
yatırım tavsiyesi değildir
Muhalefetin önüne 15 Temmuz gibi fırsatlar çok nadir gelir sayın 6.sence...
Bu rövaşatalık güzel bi orta gibidir...
Sen o vuruşu yapmayıp oyunu sete döndürmek için geriye, liberoya pas atarsan
takıma lisanssız oyuncu alırsan
sittin sene o defansı geçemezsin...
Taaa ki defans kendi kalesine gol atana kadar...
(Ama bu arada gol yememiş olmak şap şart...)
sorun şu ki,
iktidarın iktidar süresi ile muhalefetin buna muhalefet süresi neredeyse aynı,
bu ikisi biri diğerine zaman zaman giydirseler de bir madalyonun iki yüzü
gibiler,...
yani ikisi ortak bir süreye ve bu süreye bağlı bir hedefe oynuyor gibiler,
halkımızın bir çoğu ise son günlerde yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya istekli hale geldi, getirildi,..
bu şu demek no way out, çıkış yok,
beni seçersen hedepeyi de seçersin diyor,
diğeri ben kalırsam yolum er yada geçe ümmete çıkar diyor,..
ikisinde de dayatma ve bunun sonucunda gelecek bir değişim var,..bu kesin
iktidarın bu başarısızlıklarına sadece kurucu ayarlara geri dönerek tek başına iktidar olabilecek bir muhalefet,
bunu kendine hedef edineceği yerde yanına kurt kuş bir sürü asalağı alarak iktidar olmak peşinde,
beni seçerseniz bunları da peşinen kabul edersiniz diyor
özetle bu ikisinden de Türkiye ye fayda yok,
biri ümmet üzerinden giderken, diğeri bölücülükle yan yana durmaktan çekinmiyor,
bu iki düşünceden de Anayasa da Tük Milleti olgusunun zarar göreceği kesin,
ve rastlantı bu ya,..
ikisinde de önce muhalefette sonra iktidarda ardışık olarak sıra anayasa değişimine geldi dayandı,
buraya dikkat, öldürecekler ama sanırım önce nasıl öldüreceklerine karar verecekler,..
özetle güven vermiyorlar,...milletçe işimiz hakikaten zor oğlu zor,
yarın muhtemelen sert satışın ardından destek noktalarında 1400 gibi bir dengelenme olacak ve fiyatlar stabil hale gelerek testereye devam edecek.
2. senaryo ve zayıf ihtimalde olan da ise malum gündemler dışında hala fiyatlanmamış beklentiler olabilir. artık hangisi olur bilemiyorum. mülayim sert gibi patlatacak çok bomba var. bir ara patlatırız. :)