Sn.Achiles, dth'cilar ne oranda fizikiye geçerse karsi tarafi zora sokar, yoksa eksi rezervle terbiye olmaya devam mi ederler her türlü
Printable View
Abi siz ne diyorsunuz allaseven
Ne %40 ı ne %80 i, $ %100 den fazla artmış gün. Ee bunun %300 lük kısmında artan fiyatlar geri gelmedç aksine hala yukarı gidiyor. Yılbaşında 38 lira olan ayçiçek yağı 150 lira, 39 lira olan tereyağ 70 lira, 21 liral ıkk çay 40 olmuş. Mazot 5 liramıydı gaz 3 liramıydı.
Eee kafadan zaten %100
Bu saatten sonra lim diker tüiki tüvtürkü
Birileri sizin malınızı açığa satıyorsa sizde malınızın açığa satılmaması için gereken ne ise yaparsınız...Olay nereye vararsa varsın...Şahsen ben öyle yapıyorum...
Kimse benim malımla bana karşı oyun kuramaz....
Yani benim bununla ilgili söylemim belli, iki yanlış bir doğru etmez. Sistem hepimizin sistemi, çökerse hepimiz altında kalırız.
Ha...zaten hemen fark edilir zaten nakit hareketlerinden, direk çökerler bu sefer, hem de çok haklı bir mazerete kavuşmuş olurlar.
Yapacak bir şey yok, 2017 den bu yana dolar enflasyona karşı kendini en iyi koruyan enstrüman mı değil mi, öyle, rezerv tamamlanmadığı faizler artmadığı sürece bundan böyle de böyle olmaya devam edecek. (Fonlar, borsalar hariç o başka bir denklem)
Ama dalgalanacak tabi...atın üzerine bi 50 haftalık ortalama, takip edin oradan...
Yani şimdi uzun uzun enflasyon nedir, neden enflasyon görecelidir, enflasyon=gıda enflasyonundan mı ibarettir olayına girmeyelim.
Enflasyon açıklanandan oldukça yüksek diyelim, halkın gelir seviyesi de ortalamanın altına kaydığından orta kesim yok olduğundan enflasyonu büyük oranda gıda enflasyonu üzerinden hissediyor diyelim.
Sanki tersini savunuyormuşum gibi lanse etmeyin Allahaşkına..
Fizikiye geçenler gece gidip bozduramadiklarina gore varlıklarının 3/1 i gitti bankalarda olanlar uyanip yüksekten verdi 17.-17.50 nerden yakaladiysa artik...