oraya gelip aşağı kırması için bistin 3000 olması gerekir..o kadar karamsarsan bence kaç..
Printable View
Bist100 dışı , endeks ile korelasyonu sıfır tabi endeks düşerse bu daha hızlı düşer o ayrı . :)
0,50 fibo 38,70 ile çok hızlı aşağı giderse trend dibi 35 tl , endeksin 3 bin olmasına gerek yok bu düşüşle oraya 1-2 haftaya varırız.
Fiyat hareketlerine göre alım-satım kararı vermiyorum trader değilim uzun vadeli yatırımcıyım ....
Ama trendin alt dibine gelirse orası için nakit yakarım ..
Sevgilerimle
Bu enflasyonist ortamda o kadar düşük değerlere gelmesini beklemem hele endeks buradayken..ve devanın 2023 yılı daha iyi olacakken..Tabi dediğin fiyatlara gelirse ellerindeki lotların maliyetleri çok yüksek olacak ordan 100 TL ye çıksa bile enflasyon karşısında kurtarmayacaktır..Hesabı tahtacı yapsın..
bu kağıtta 3 gündür hareketleri görünce ky kalmamış hissede. kademeler doluyken hacim çok yüksek , kademeler boş hacim düşük yani tahtanın sahibi algoritmasına göre ilerliyor. yani ky olarak biz bir şey yapamayız kağıdın değeri konusunda.
https://i.hizliresim.com/lih7bgs.png
Genel kurulda sormak lazım
https://i.hizliresim.com/3rdv781.png
yatırımcının sesini duymak istemeyenlere karşı sosyal medyada kendini duyurmak istemesi .
PH Soros Fund'da boşuna çalışmamış,
senet imtiyazlı olmasa daha iyi fiyatlanırdı tabi ki .
ancak ülke borsasında fiyatlamayı değiştirecek aktörler yok..
zaten yatırım fonları ve emeklilik fonları kendilerine atfedilen görevleri yerine getirmek için hisse aldı.(deva indexlerde yer almadığından buradan destek almadı)
bireysel yatırımcının fonlara ilgisi olduğu borsa uçuyor kaçıyor söyleminde bir miktar ilgi çekti sonrası malüm.
indexi çok up ettiğinde al biraz topladığında sat trade yapısı hariç çok büyük ilgi patlaması bekleyenler için üzgünüm.
kur normalleşirse 1,8 dolar gibi seviyede ..daha ciddi bir ilgi bulacaktır diye düşünüyorum kendisine(indexi up etmesi oralarda son bulur) ancak bu durumun çok kalıcı olabileceğini düşünmüyorum..
..
birçok yatırımcı 2023 yılında bist100 dışına çıkması sebebiyle daha olumlu olur diye düşünürken borsada esen ters rüzgar senedi bu noktaya getirdi.
çok sembolik elimde var ..(enerji furyası gibi ilaç furyası bekledim ancak momentum oluşamadı)
Pes gerçekten ya , herkes istediğini yazsın diyoruz da temcit pilavı gibi , arada bir hatırlatmakta maksadınız nedir ?
Bunu buraya koyma maksadınız nedir ? Bunu sağır sultan biliyor , bunu bilerek yatırım yapiyor yada yapmiyor. Kabak tadi verdi ya yeminle çok sık girmeyeceğim foruma .