Hemmen alırım... Yemiş devlet ki daha da yiyecek bir sonrakiler daha da sefil olacak.. eyt ye kufredilecegine sendikalara kufredilsin. Sarı sarı ne öyle çok çirkin.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
emeklilik sistemi kötü durumdadır, ama nedeni erken emeklilik değildir. bilakis: emeklilik sistemi bir tür ponzi şemasıdır. aptalca örnekler verilir zaman zaman görmüşsünüzdür "eskiden 3 işçi bir emekliye bakıyordu şimdi 1.5 işçi". falan filan. her emekli için 3 çalışan olması gerekiyorsa bugünün bu 3 işçisi için gelecekte 9 , sonra 27, sonra 81 diye gider. milyar nufus filan mı olması gerekiyor. komedi..
normal bir emeklilikte her işçinin parası kendi emeklilği içindir. başkası için değil. mevcut sistem doğru bir sistem değil. bence herkese parası iade edilsin sonra da isteyene BES yapılsın veya belli şartlarla BES'e transfer edilsin, isteyene tabi...
isteyenin sgk primlerinin BES'e transferi bu emeklilk konusunu kesin çözer. saçma argumanları görmek zorunda kalmayız bu sayede artık. herkes ödediği kadar emekli olur. temiz ve net.
Hemen matematik dahileri zıplamış.
Siz böyle anlatın, 300 bin kişi dinlememiş bırakmış gitmiş. Bu sene belki 500 bin. Gitmeyen gençler içinde 3.5 milyon ne eğitim alan ne çalışan ne de iş arayan insan var işsizler ordusu her sene artıyor. Bunlarda EYT'nin hiç payı yok, herşey normal, adil, hakkaniyetli. Oyna devam abi niye zorunuza gidiyor iki laf işitmek :)
Hayır, ben bu haktan faydalansam, derim ki yahu faydalandık, bizden sonraki nesile de sağlam çaktık, ne yapalım, mahçup olur konuşmam kenarda alırım paramı otururum. Bu savunma güdüsü çok zoruma gidiyor, neyi savunuyorsunuz abi çaktınız işte sizden sonraki nesile?
Ben gönüllü komando olmak istedim, aslanlar gibi askerlik yaptım takdir belgesi ile terhis oldum. Ne borcum harcım varsa 1 kuruş geciktirmeden ödedim. Hakkım olmayan kuruş elime geçmedi, kafama uymayan durum olunca da aslanlar giib çektim gittim size mi soracağım neyle ilgileneceğimi?
sağlık harcamaları geleceğe taşınmıyor, ödendiği ay tüketiliyor. bu denklemi ben kabul ediyorum zira devlet hakkaride kayak yapan istanbullu için bile bir doktor bulunduruyor. yani sağlık harcamaları konusu ayrı. zaten sgk primleri iki ayrı fonda toplanıyor, sağlık ve emeklilik ayrı ayrı kesintiler. kanunen böyle zaten. sağlık prğmleri kesilmeye devam eder (zorunlu), ama emekilik primleri BES'e aktarılır isteyen için.
çekip gittiysen neden dert ediyorsun EYT konusunu. konuyu anlamadan saçmalamaya başlıyorsun. o para işçinin parası zaten. bunu anlamamışsın hala konuşuyorsun. sana sgk ya sor dedim ne cevap alacaksın bir gör.
işşizlik konusunda EYT nin kayda değer bir payı yok, belki hiç yok. Türkiye fırsatlar ülkesi, çalışan için ekmek var. gitmelerini anlamıyorum. okumak ve tecrübe sonrası dönme niyeti olanlar normal tabii onlar her dönemde oldu, ben de onlardan biriyim. protest olarak gidenlerin ise bir kısmı geri dönecektir. sen kal ama almanyaydı sanırım. loser bir ülke bence almanya.