üst band 5.72 kıramazsa satışı yer. bugün kıramamış. Ben olsam veririm üstü bandı kırmasını beklerim ya da kanal dibine kadar çekilmesini
https://i.hizliresim.com/MV2z06.png
Printable View
üst band 5.72 kıramazsa satışı yer. bugün kıramamış. Ben olsam veririm üstü bandı kırmasını beklerim ya da kanal dibine kadar çekilmesini
https://i.hizliresim.com/MV2z06.png
TTKOM
5,33 DESTEKLE 5,53 E GİDER SONRA DURAKLAR BİRAZ
5,53 GEÇİLMEDEN YA DA 5,33 AŞAĞI KIRMADAN YENİ ANALİZE GEREK YOK
https://i.hizliresim.com/16B9JD.png
kozaa için şu veri geldi doğru yanlış bilmiyorum ama temelciler müdahale edecektir yanlış ise
KOZAA İÇİN
net karı %124 artmış. esas faaliyet + özkaynak yatırım karı %84 artmış. hasılatı %61 artmış.
özkaynaklar %28 artmış.
kısa vadeli borçlanması yok.
uzun vadeli borçlanması yok.
Yav gel gör ki 10,5 den tekrar girdim deniz hocam sanırım bir hata yaptım doğru söylüyorsun.
Ttkom için de çok teşekkürler hocam. Dedim acaba görmezlikten mi geliyor ya da cevap vermek istemiyor mu son kez bir yüzsüzlük yapayım dedim teşekkür ederim hocam emeğine koluna sağlık.
matriksden buda
https://resmim.net/f/aInFVk.png
vaybe temelcilerden bir çift söz edilmedi hala bilancoyla ilgili :):)
akadian başkan bugün takascı pastacı transfer ettin ya birde temelci transfer et şuraya :):)
Ali abim gelmiş o birşey der belki :)
pardus üstadım da iyi irdeliyor olsa gerek oda işin içinden cıkamadı galiba :)
https://resmim.net/f/3iYkgR.png
Hocam verdiğin linklere göre ben de 3.10 buldum stobu. Altına sarkinca rakama bakmadan yol verdim gitti. Tobo falan gördük daldık 10-11 kademe eksi yazdım. Sağolasın. Tecrübe olsun diye soruyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Teşekkürler...
Hisse konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kendi paranızı kendiniz harcayıp mutlu olun.
kozal topigi in cin top oynuyor.. millet akıllı arkadaş o kadar bıkmış ki bu kozalaklardan bilanco döneminde bile kimse ugramıyor :):)
ben kendi kişisel görüşümü söyleyim yabancı sanki bilmiyordu bilancoyu, iyi bilanco gelecek olsa fiyatlanırdı demek ki 2. planda bilanco .
yarın tepki gelir 6,10 gecerse 6,35 potada olur
bunun speği kolay para kazandırmaz.
kardeş bu hisseye yatırımcı lan hemen hemen çğuna vakf ldular.
bilineni yazmanın tekrarlanmasına gerek yk.temele itibar eden sayısıda az zaten.hazırcılar çğunlukta hiç bir arkadaş blanç dip ntlarını kumayı düşünmüyr.
temelde br srun yk.bekleyen kazanıyr vurgun peşinde lup ksa vadeci lan genelde kaybediyr.
sittin sene bu hisseden birşey lmaz diyenlerin bir bildiği vardır herhalde bizi uyarıyrlar sağlsunlar.
sağlıkla kal
abi kısa öz oldu ya :):)
giydirdin bizlere de :):)
abi sen bilançosuna bakmıssındır ne gördün vergilendirilmiş bilanco ile bunu mukayese edince.. Genel yönetim giderleri vardı kalem kalem bakabildin mi?
Uzuncu olduğu gibi kısacı olabilir be abi. Herkesin tarzı farklı sen alırsın 2 den 10 kadar beklersin. Ben alırım ömürlük diye pes edip 7,80 den cıkmak isterim vakit kaybı derim. Yani herkes maasallah senin gibi uzuncu olamaz ki o sabır olsa zarar yazmayız demi :)
barbaros abiye ilanı aşk yaptım
dur bakalım cevap verecek mi? :):)
https://resmim.net/f/JuD94z.png
cinali abi gitti,
pardus hocam uyudu kaldı muhtemelen
yaşlı bunlar ya genç transfer edelim akadian başkan bu topiğe :):)
ayak uyduramıyorlar gençlerin hızla değişen yatırımcı profillerine :):)
Bugun sasa ya az bir miktar girdim ve kozaa o ara çıkmaya basladi. . Deniz ve hurol hocalar o ara aha kozaa gidiyor muhabbeti yapinca 89 dan verdigim kozayi 93 ten geri koydum.. sonra 91 kapadı.. allah onlarin iyiliğini versin ne diyim [emoji82][emoji1]
yok deniz hocam,, açıkçası arkaya dönüp bakıyorum 3 yıldır bu hisselerdeyim, her bilanço geldiğinde üşenmeden tüm faaliyet raporlarını okudum yorumumu da yazdım, bu sefer detaylı bir analiz yapmayı düşünmüyorum artık oluruna bıraktım..
Ancak gelen kar rakamı iyi mi kötümü sorusuna kısaca yorumumu yazayım.. öncelikle beklentimiz çeyreklik bazda 70 bin ons civarında altırn üretmesi ve ons basına 550 dolar maliyet düşüldüğünde 700 dolar, yani çeyreklik bazda 50 milyon dolar=300-350 milyon TL esas faaliyet karı. Bunun yanında sahip olduğu nakitin çeyreklik getiriside şu an ki faiz ortamında çeyrek basına 125 milyon tl civarınd almalı, ancak son çeyrekte nakitin bir kısmı dolar olduğunda ve dolar değer kaybettiği için geri kalan TL mevduatın faizinide götürdü ve finansal kar oluşmadı.
Ancak potansiyel Çeyreklik bazda 450 milyon TL civarında olduğu düşünülebilir, ancak ne geldi 190 civarı, beklenti bu vergi rakamı sonrası bu civarlar olsada potansiyel yazdığım gibi çeyreklik bazda 400-500 milyon TL..
Şirketin yaptığı açıklama ile son çeyrekte bazı aksiliklerin olduğunu zaten biliyorduk buda üretim miktarını etkiledi, bunun yanında finansal gelirde oluşmayınca kar oldukça düşük kaldı.. neyse artık önümüzdeki maçlara bakalım mayıs gibi sonraki bilanço gelir.
Üretim hedefi için artık bir engel yoktur diye umut ediyorum bütün yatırımları yapıp tesisleri bakımdan geçirdiler, ancak nakitin bir 700 milyon TL si dolarda duruyor ve dolar 2018 sonu 5.3 cvarındaydı, hala bu seviyede, dolayısı ile burdan bir gelir beklememek gerekir,geriye kalan 2 milyar TL den de çeyrekte 100 milyon TL finansal gelir beklentim var.. üretimde 300-320 bin ons hedefinden yola çıkarsak, 75-80 bin ons, bununla birlikte 2019 çeyrek karının 400 milyon TL üzeri gelmesini beklerim...
Hayırlısı olsun....
sağol pardus abi.
peki yönetim giderlerine kalem kalem bakmak gerek demiştin bakabildin mi?
Maleseff, yarın artık..
Yol yaptık sondaj çalışması yapacağız tam bir kit kafası seri beyler işler çok yavaş yürüyor
madenlerin faaliyete geçmesi 2021 i bulur.
Kasada para var daha çok sondaj yapın aynı anda
1.çeyrek 20
2.çeyrek 20den 169.. +149
3.çeyrek 169dan 362..+193
4.çeyrek 362den 458..+96 milyon.
1.çeyrekten iyi..3.4.çeyrekten kötü..
http://666kb.com/i/e1nxjzf5nfj8gez75.jpg
Abi tek iyi tarafı ben yine denetim muhabbetine erteleme beklerken hiç alakasız bir zamanda bilanco gönderdiler.. bunun mutlaka bir sebebi olmalı.. hic yapmadıkları iş bu... son ceyrek düşük geleceği son 20 gunde yeterince fiyatladi zaten..bunda beklenti yoktu ama birkaçkez yazdım bilanço karsilamak icin gayet güzel bir fiyattayiz..gelmeden 6 üzerine çıkmaz inşallah diye..bundan umutluyum..son çeyrekteki rekor bilançodan kısa süre sonra son yükseliş geldi... son ceyrek düşük tabii ama yıllıkta tarihi kar var..o kadar beklemiyorum ama bi 10 gun sonra bir yukari fiyatlama olmalı.. hep hazır yiyen kozaa da arti yönde bir fiyatlama var kendi bilancosunda.. bir arkadaş daha bahsetmiş gerilede gumusova isi sanırım.. kozaa kendi kendine kar edebilen bir kıvama mı gelmeye basladı Pardus hocam ne der?
Olaya farklı bir açıdan bakarsak, temel olayları tamamen göz ardı ederek, Kozaa 388 milyon ödenmiş sermaye karşılık, 458 milyon gelecek bir kar'ı yıl içi 8,97 TL tepeyi görerek fiyatlamış oldu....Şimdi yeni bir süreç.....????.
(Gelebilecek karlarla ilgili Yabancıların ve bazı yerlilerin çok önceden haberdar oldukları da unutulmasın....!!! ...Düşünemeyeceğimiz boyutta da olayların ve yönlendirmelerin döndüğü bir piyasadayız....)
Bazı hisselerde, şirketlere göre borsada fiyatlar şekillenirken, bazı hisselerde de borsadaki fiyatlarına göre şirketler şekilleniyor......