Bu sefer kapanışa kısa bir süre kala THYAO'da pozisyon açtım. Bakalım yarına hayrını görebilecek miyiz?
Printable View
Bu sefer kapanışa kısa bir süre kala THYAO'da pozisyon açtım. Bakalım yarına hayrını görebilecek miyiz?
Evet üstadım haklısınız, enflasyon muhasebesi belirsizliğin dibine vurduruyor esasında borsamızı. Ancak kendim trade mantığından hiç anlamadığımdan daha basit düşünüp ilanihaye halihazırda hikayesi güzel olan ve ekonomik konjonktürün de arkadan rüzgarla desteklediği sektörlerle yol almaya çalışıyorum. Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Tekrar orta vadeciliğe döneceğiniz belirginlik kazanmış bir ortamı dört gözle bekliyorum açıkçası. Zira öyle daha çok istifade edebiliyorum paylaşımlarınızdan kendi adıma :) Saygılar, hürmetler...
Selçuk Ecza Deposu (SELEC)’nun uzun yıllardır böylesi kötü çeyreklik Gelir Tablosu açıkladığına şahit olmamıştım. Son çeyrekte 2.3 milyar TL zarar açıklamış. Buna 4.2 milyar TL Net Parasal Pozisyon kaybı neden olmuş görünüyor. Yani enflasyon muhasebesinin ciddi oranda negatif yansıdığı bir şirket örneği olarak karşımıza çıkmış durumda. İşte tam da bu tip durumlardan dolayı tedirginlik yaşıyor ve negatif anlamda çok sürpriz bir bilanço çıkmayacağını düşündüğüm için büyük çoğunlukla THYAO’da işlem yapmaya devam ediyorum. Meramım daha iyi anlaşılmıştır umarım.
Neyse ki tüm şirketler negatif etkilenmiyor. Öylelerine yatırım yapmış olmak pozitif ayrıştırır mı bizi?
Elbette.. Ama maalesef bu sefer pozitif ayrışabilecek şirketler üzerine uzun uzun çalışma fırsatım olmadı... Elimde bazı doneler olsa da çok ince işçilik gerektiriyor ve çok sayıda potansiyel şirket söz konusu. O sebeple bekle-gör politikası izlemeyi ve arada geçecek zamanı THYAO'da trading ile geçirmeyi planlamıştım. Arada TUPRS'a dadanıyor olsam da çoğunlukta aynı yerde takılıyorum. Tüm bilançolar açıklanıp üç aşağı beş yukarı piyasa tepkilerini ölçtükten sonra belki tekrar anlamlı bir portföy oluşturup devam ederim, ancak şimdilik böyle devam etmeyi düşünüyorum Müzikal hocam. Bazen yorucu ve stresli, bazen yüksek adrenalinli ve de keyifli oluyor trading. Sürekli mal taşımamanın getirdiği riski görece azaltma durumu da ilaveten geçici bir güven duygusu da veriyor.. Belki sahte bir güven duygusudur, belki de kendimi kandırıyorumdur, bunu zaman gösterecek.
Hürmetler.
Sabah bu kadar geri çekilmişken 9072'ye kadar uğrayıp oradan dönüş yapsaydın bari endeks efendi, en azından "oradaki boşluğu aldı da çıktı." diye milleti rahatlatırdın. Yarın filmin devamını izlettirecekmişsin gibi bir görüntü veriyorsun. Ay sonu kapanışları da ekmeğine yağ sürer sanki, ha?
Artık orada polemik olmasın diye yazmıyorum, ama Ereğli topiğinde bir arkadaş var, daha temel bazı şeylerden bile habersiz, aklınca millete kapak atıyor. Bedelsiz sermaye artışı için nakit gerektirdiğini düşünüyor olsa gerek ki, 'şirkette nakit yok diyenlere kapak olsun bu bedelsiz sermaye artışı' diye mesaj yazmış. İlginç ve bir o kadar da düşündürücü.