sevgiler saygılar Ufuk Bey
Printable View
gelelim takaslaara döçe 26796 citi 8117 hsbc 6123 lot siz değerlendirin
2014 form yazışmalarından alıntıdır.
Sirket 3 yilin dibinde geziniyor, ancak bu sene acikladigi kar belkide tarihinde bile gormedigi bir rakam (faaliyet karindan bahsediyorum). 22-02-2014, 00:24
2011 yilinda faaliyet kari 617 bin, hisse fiyati 65 tl.
2012 faaliyet zarari 1,9 mly, hisse fiyati 50 tl.
2013 faaliyet kari 5,1 mly, hisse fiyati 33.7 tl.
Bu fiyatlarda nasil durur anlamak mumkun degil.
23-02-2014, 11:52
Bedelsiz potansiyelini yukselten faktor karin artmasidir zaten.
Kar ettikce kasada biriken parayla ya bedelsiz yada temettu verir.
Sirketin 2011 yilinda maddi duran varlik satisindan gelen 9 mly civarinda bir para var, ayrica bu senede kardan gelen 5 mly var. Bunlar ilerde sermayeye eklenecek en onemli kalemlerdir.
F/K dediginiz seyde karla hesaplaniyor zaten. Kar artip fiyat dustukte F/K si azalir, buda olumludur.
2011 yılındaki işlem şu şekilde.
2011 YILI ICINDE GERCEKLESTIRILEN TOPLAM 13.615.000 TL BEDELLE SATISINDAN DOGAN TOPLAM 10.357.472,18 TL GAYRIMENKUL SATIS KARININ %75'I OLAN 7.768.104,14 TL'NIN KURUMLAR VERGISI KANUNU'NUN 5INCI MADDESI VE 1 SERI NO'LU KURUMLAR VERGISI GENEL TEBLIGI HUKUMLERI KAPSAMINDA ONGORULEN ISTISNA HUKUMLERINDEN FAYDALANMAK UZERE OZEL BIR FON HESABINA AKTARILMASINA KARAR VERILMISTIR.
---------------------------------------------------------------------------------------------
10.3 milyon tl,,g.satış karı var.Eğer fon hesabındaki parayı sermaye artışı dışında kullanmak isterse vergisini ödemesi gerekmektedir,,5 yıl tutarsa,5 yılın sonunda yine vergi ödemez,,ama sermayeye eklerse belli bir yıl fon hesabında tutma şartı yok,vergi de yok.
kayıtlı sermaye tavanı 10 milyon tl.
doğru diyorsun . arkadaşım ben formu uzun zamandir takip ediyorum .bende üç yıldır taşıyorum bir kaç kez al sat yapayım dedim olmadı maliyet 42 tl bekledim ama burda yazıları takip ettim duyarlı bilinçli yazanda var .bilinçsiz yazanda.olsun sıkıntı yok .üye olduk bizde yazdık güzel paylaşımlar oluyor bir kaç dost .çok olumlu bilinçli yazıyor .onlara tşk ederiz sizede .allaha emanet .inş hep beraber kazanıcaz.....
bende ki takaslar 2 gün öncesi inşallah perşembe ve cumada almıştır döçe bence aldı. artık bombayı patlatması lazım. şurdan aldım burdan sattım diyenlere itibar etmeyin çok tanıdığım borsacı sabır diyor. bende lot kaybettim.zamanında burce afyon u bekleseydim. çok iyi olurdu. bu bana burceyi hatırlatıyor. oda zarar yazıyordu ama 30 dan 290 gitti.. geri gelir diye sattırdılar. gidiş o gidiş.