ilginiz icin teşekkurler cevabımı buldum
Printable View
ama su verileri olan bir eurobond var 100 bin dolar yatırıldıgında alacagım aylık faiz ve vade sonunda alacagım ana para ne olur.
ısın kodu US900123AL40 vade tarihi 15.01.2030 dovız cınsı : dolar kupon faizi :11.87 yıllık getiri : 5.96 banka alıs kırlı :148.25
banka satış : 149.38
Tşkler iki sorum daha olacak forumda konusu gecmıstı ama bulamadım istege baglı sıgortayı beyandan dusebılıyormuyuz.
ikinciside bu eurobond kıbrısta bır bankada satılıyor ordan alıp burdakı bır bankaya hısse senedı gıbı vırmanlayabılıyormuyuz yada eft yada havale gıbı evet ise havala ucretı kadar gıbı bır masraf mı alınıyor yada ucretı daha yuksekmı bu taşıma işlemının.
birde aklıma gelmısken sunu sorayım bırde kıbrıstan hıc tasıma ıslemı yapmaz ısem bu vergılendırmeden kacabılır mıyım .
işte burada yıllık faizi 11.87 düşünüp çekip yemeyeceksiniz, bunun getirisi 5.96dır. Siz buradan iki puan da dolar enflasyonuna düşün, kalan yıllık %4'ü çekip yersiniz üstünü yine eurobonda yatırırsınız paranız da dolar cinsinden eksilmez değerini korur.
Bu şekliyle kira geliriyle kendini 25 yılda amorti eden eve denktir. Ev için kiraya gelir vergisi, dask, emlak vergisi, evin bakımı, eskime payı, boş kalma riski vb. de düşünmek lazım buna göre eurobond çok temiz kalıyor.
Ben size bunu su sekilde anlatabilirim.
ayda 4000 tl gelir olsun diyorsunuz, eurobond un 6 ayda bir odeme imkani oldugu icin ya bu 24bin lirayi kupondan yada kupon+kagit bedeli ile elde etmeniz gerekli
Biz elinizde kagitlarin kalmasini kabul edelim ve faiz oranini kendimiz belirleyelim
usd degerini 6 olarak baz alirsak 24bin liranin size yaklasik 6ayda bir 4000usd kupon odemesini dusunelim
Hatta cok daha kolay olmasi icin her bir kagidin da %4 luk kuponu oldugunu dusunursek
sizin bir kagittan 40 usd kupon almaniz nedeni ile elinizde eger 100 adet kagit var ise isteginiz gerceklesmis olacaktir, yani 100 adet eurobond karsiligi size 6 ayda bir 4000 usd kupon odenir
saygilarimla