13.00 de Sarayda bir ekonomi konulu toplanti var.. Reis baskanlik edecekmis.
TRT-haber'de de soylemisler %3 varlik vergisi gelecekmis.
Syg,
Printable View
13.00 de Sarayda bir ekonomi konulu toplanti var.. Reis baskanlik edecekmis.
TRT-haber'de de soylemisler %3 varlik vergisi gelecekmis.
Syg,
O paketi acmayacaklardi.
Birisi kirilma noktasini sormustu ve paketin acilma ani demisti.
Bardagi tasiran son damla oldugu konusunda hemfikirim.
Bir tarafta yara bere icinde bir zavalli merkez bankasi 75 baz puan faiz artirip atesin uzerine su sikiyor.
Ayni anda iktidar 24 milyar TL tutarinda, ki bunun icinde secim sonrasi devam edecek harcamalar da var, bir paket acarak atese benzin dokuyor.
Siz olsaniz ne yapardiniz?
S.kerim boyle askin izdirabini deyip SAT tusuna basip cekip gitmez miydiniz?
Syg,
artırmayacak denilirken 0.75 artırdı zaten
ama GLP den artış ile bu kadar..
göstergeyi hala ısrarla 8 de tutuyor
hala günlük fonlama ile bankaların suyunu çıkarıyor..
GLP ile gidemiyoruz artık..
Bu maliye politikası bu popularist politikalar ile bitti..
Vatandaş bile yeter dedi..
Geçen evde bakım bilmem ne parasının sessiz sedasız iptal edildiğini hatta verilenlerinde faiz ile geri istendiğini falan duydum..
Şimdi varlık vergisi diyorlar
2000 tl ikramiye varlık vergisi..
Bindikleri dalı kesiyorlar bu saçma politikalar ile..
Aynen katılıyorum. Bir tarafta para politikasını daraltıyor diğer taraftan maliye politikasını genişletiyor. Sonuçta denge faiz oranı daha yukarıda oluşuyor. Ülkeye para girişi olsun diye varlık barışı yapılıyor. Peki ülkeden para çıkmasın diye neler yapılıyor?
Ülkede herşeyi sattılar , QE döneminde gelen sıcak bol parayı betona gömdüler, yandaş müteahhit ve komisyoncuları zengin ettiler; köprü,mega projeler,şehir hastaneleri vs ülkeyi uzun süreli (20-30 yıl) dolarla borçlandırdılar. Şimdi Fed faiz arttırım döneminde bu para nasıl geri ödenecek? Dolaylı dolaysız vergilerle milletin cebinden. Artık direkt varlığa göz diktiler. Böyle ekonomi yönetimi olmaz olsun. Faiz falan arttırılmasın; çok ciddiyim dolar 4 değil 16-20 falan olsun ve ekonomi kendi içine dönsün, yerli kaynaklarla ithalata bağımlı olmadan ne yapacaksak yapalım. Belki 3-5 sene toptan acı çekeriz ama çocuklarımızın geleceği için bence bu yol daha hayırlı. Yoksa böyle tenceredeki kurbağadan farkımız yok.
Hem faizi arttırsan ne fayda. 2 yıldır arttırıyoruz zaten , doların önüne geçti mi? Hem bütçe açığı , hem cari açık var. Faizi arttır dolar ateşi 2-3 hafta söner . Ülkede gömü dolar bulundu da bizim mi haberimiz yok. 500milyar $ dış borcu dolar ile ödeyeceğine göre istediğin kadar faiz arttır .
Sürekli cek cak , yapısal reform yapacağız da yapacağız . Yapın kardeşim o zaman ne yapacaksanız, tutan mı var . Hani reform ben göremiyorum 16 yıldır. 30 sene de mi yapılacak bunlar ?
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şimdilik varlık vergisi yok yurt dışında parası olan işadamları için %3 öde parayı bilançona koy , yoksa yakalarsam fena öpereceğim şeklindeki klasik tehtidler....