https://www.bloomberg.com/news/video...ley-says-video
Printable View
Turkey is trying to rewrite the crisis management chapter in the playbook for emerging markets," Mohamed El-Erian, chief economic adviser to Allianz SE and a Bloomberg Opinion contributor, said on Bloomberg TV. "It’s trying to go without interest rate hikes. It’s trying to do it without the IMF. That’s hard. It’s not impossible, but it’s hard."
https://www.google.com.tr/amp/s/www....160306791.html
Doğrudur monopol olmuşlar demek ..zaten bu deniz --yetiştime çupranin farkını anlayan az sayıda insan çıkar .bazen balıkçılar büyük cupralari deniz çupra diye pahalıya satar anlamazsin özellikle marketler ..valla ben çiftlik alıyorum ..30 kaat en fazla komür ızgarada şakır şakır yağ acayip lezzetli ..elektrik ızgarada da güzel olur ..üstü kapaklı ..eski sistem olacak ama .250 verirsin tefal mefal bi ise yaramaz..ama eminoninde yada elektrikcilerde vs satılanlar var 40 50 lira üstü kapaginda teller geçen 10 numara pisirir sulu sulu .
Bu akşam KİPA yı gezdim. Sıradan 30 luk Yumurta kolisi 22 tl. ( GÜRES ) , yoğurt SEk marka 12,5 tl. ( 2 gün önce 10 tl ) , Tereyağı en ucuzu 44 tl. en pahalısı 72 tl. olmuş.
Migros - Kipa kapılarında ve reklamlarında kurbanlık fiyatları asılı idi. O reklam ve fiyatları da toplamışlar. Sebebini sordum. Talep olmadı dediler.
Kipa da aldığım her ürünün raf etiketini fotoğraf çekerim. Kasada fiyatları kontrol ederim. Kırmızı mercimek 6,45 ten money karta 4,45 diye etiket vardı. 2 paket aldım. Selfservis kasadan geçerken mercimeklere 5,45 yazdı. İtiraz edince sistemi düzeltemeyiz ama biz size 2 tl. verelim dediler. Mutlaka kasa ile raf fiyatına dikkat edilmeli.
Pazartesi günü dolar / tl saat 9 a kadar 6, 25 civarı gezer, piyasa açılınca 5,95 lere çekilebilir. Saat 14 den sonra gece kapanışa kadar 40 kuruşluk iniş ve çıkışlar olabilir diye düşünüyorum. Önümüzdeki çarşamba dan itibaren ise 7 üzeri atarsa şaşmam. İnşaallah merkez nöbetçi bırakmıştır. Yoksa bir kara hafta daha yaşamak istemeyiz. Keşke 27 ağustos sabahı 5,20 lere gelmiş olsa. Paramız resmen ağustos sıcağında eriyor. Yazdıklarım ve düşündüklerim yatırım tavsiyesi değildir.