özel listedekiler diğer aşıda gelecek ya ona talip olurlar
bizim aşıya bakmazlar
Printable View
Çok özeller zaten diğer aşıyı çoktan vurdurmuşlardır,az özeller içinse bir yarış döner artık.Ha bir doktor olarak bana sorarsanız ilk aşamada çin aşısı ölü aşıdır,bilinen en eski aşı usulüdür,bana göre modernadan daha güvenli ,daha az korur daha kısa zaman korur ama daha güvenlidir.Ben o konuda cidden çin aşısını tercih ederim.Az biraz millet moderna aşısını vurulsun ondan sonra o aşıyı isterdim.Tabi mevcut durumda saçma sapan bir analiz benimki,şu anda ilk ulaşabildiğim aşıya talibim de yaza kadar zor o iş.
En basit mantıkla düşünün,şu anda dünyada coronayı halleden tek ülke var çin.Ama ne hikmetse biz çin in aşısını beğenmiyoruz.Madem aşısı kötü,1.5 milyarlık çin bu coronayı nasıl halletti.
aşıyı bir de her yıl (koruma süresini daha kısa olup olmadığını bilmiyorum) tekrarlamakta gerekiyor. öyle olunca matematik hesapları karışıyor.
Moderna nın kalitesi daha güçlü immunite oluşturduğundan daha uzun süre koruyor diye düşünülmesinden.Şu anda bizim durumumuz acil,az korusun kısa korusun da korusun, ben çin aşısına güveniyorum,aşı gelse benim de ulaşma imkanım olsa bir dakika teredddüt etmem.
bu arada bu aşıyı (Çin ve biontech neyse) devlet mi getirtecek? özel bir firma mı aracı olacak? bu kısma hiç dikkat etmedim..