Deli para. Yeniden RTA kurulur o para ile
Printable View
Kimsecikler kalmadı.. Bir ben birde dirilişi kulyutqr kaldı.. kulyutqr hele de yiğidim. Bu hafta ne yapıyoruz.
Burda bilerek kar rakam beklentisini yüksek açıkladılar. Gelen kar da yazdıkları rakamın altında gelince sanki olumsuz gibi hava ettirdiler. Arkadaşım sermayesinin neredeyse 3 katı kar açıkladı.. daha ne olsun. Bankalar bile böyle kar aciklamaz. Kasasında 200 milyon var banka ya koysa yıllık en kötü 50 milyon gelir. E 50 milyonda a1 kapitalden gelir. Yıllık da 100 milyon kar garanti.. 43 milyon sermayeli şirketin 100 milyon karı az mi? hiçbir iş yapmasa bile.. yalan mı? İtirazı olan söylesin.
Özellikle Eylül, Ekim 2021 aylarında neredeyse gün aşırı patır kütür yapılan kit sipariş & teslimat haberlerinden sonra yılsonu bilançosu için buraya yazdığım 2 ayrı senaryom vardı. Ya DMO satışlarını hızlıca tamamlayıp ihracat odaklı bir son 3 ay geçirecek ve inanılmaz güzel bir kâr rakamı gelecekti ya da tam tersi devlete verilen mallardan dolayı uğranılan kur zararına katlanılacaktı. Ben, tüm tahminlerimi ilk senaryo ağırlıklı yapmıştım ama maalesef öyle olmadı. Bundan dolayı üzgün de değilim. Sevseniz de sevmeseniz de Murat Güler elini taşın altına koymuş ve çok az bir kâr marjıyla tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş. Hatta fazlasını...
Son 3 ayda 120 milyon Tl satış yapmış bir şirketten bahsediyoruz...Yani bu yönüyle baktığımda hakikaten bu adama bir şey diyemem. Günaha girerim. İsteyen istediğini düşünsün...