Originally Posted by
nosfecagri
Sosyolojik problemler var bunların çözümü iktidar değişimi ile geleceğine inanmıyorum.
1. Toplumda sosyal mobilite denilen çok çalışıp sınıf atlama / derslerinde başarılı olup iyi yerlere gelme algısı yok oldu. Bunu değiştireceğini vaat eden bi muhalefet yok, onlar da kendi çocuklarına yedirmek için seçilmek istiyorlar.
2. Toplum sadakalar vasıtasıyla dilencileştirildi, bir şeyler yapma yerine devletten bekleme, nasılsa affedilir mantığı oturdu. Muhalefetin burada da iktidardan farklı bir vaadi yok dayadıkça dayıyor sadakayı. (erken emeklilik askerliğin kalkması vergi afları)
3. Bunların neticesinde çalışma ve emeğin değeri çok azaldı, dünyada da trend bu şekilde, insanlar çıkışı başka yollarda aramaya başladı. Beyin göçü ve göçmeyenlerde umutsuzluk ve ahlak erozyonu gerçekleşti. Gençler borsa kripto vs.. uğraşıyor kimse işine bakmıyor. HAKSIZ DA DEĞİLLER!
Bu resim içinde resisi gönderip 75 yaşında, etrafında mevcut düzenden son derece memnun olup sadece kendileri yiyememekten muzdarip bir reis getirmek sosyolojik sorunları düzeltir mi emin değilim. Davutoğlu, babacan zaten bu ülkeyi bu hale getirenler, aktif olacakları anlaşılıyor. Yani. Bilemiyorum. Kazansalar da kazanamasalar da radikal bir düzelme beklemiyorum.