Valla bende okkalı bir faiz artışı yapmasını bekliyorum...
Dilede getirdim zaten..
200 baz puan civarı...
saygılar/başarılar
Printable View
Valla bende okkalı bir faiz artışı yapmasını bekliyorum...
Dilede getirdim zaten..
200 baz puan civarı...
saygılar/başarılar
Siyasi bir manevrada iyi/etkili olabilirdi ama Papazı salmadı...
Yani Reis bildiğimiz Reis...
saygılar/başarılar
ilk konkordato haberi geldi.
ankarada bir inşaat şirketi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-istedi/208018
Usd/try 4,8181 +0,0092 +0,19%
gau/try 188,817 -0,220 -0,12%
usd/zar 13,4968 +0,2279 +1,72%
eur/try 5,6157 +0,0131 +0,23%
eur/usd 1,1650 +0,0007 +0,06%
gbp/try 6,2710 +0,0122 +0,19%
Dolar mı faiz mi ?
Dolar yükseldikçe, sayın Tengri Han'ın her gün belirttiği gibi şirketlerimiz zora giriyor. (Aslında dolar yükselmesi gerektiği için yükseliyor ama bizim el parasıyla yiğitlik taslayan yüzlerce şirketimiz var)
Faiz yükseldikçe, iktidarın 16 yıldır rantını yediği inşaat sektörü zora giriyor. (faizde yükselmesi gerektiği için yükseliyor)
Sonuç : hem faiz, hem döviz, hem dış borç yükselmeye devam edecek.
Peki neler düşecek.
Ücretler düşecek, satınalma gücü düşecek, kişi başı milli gelir düşecek, borsa düşecek, arsa, konut rantları düşecek.
Bu arada üretim de düşmeye başlamış (son gelen verilerle)
Dolarda yükseliş sureceek. Bunun kaçarı yok... Ancak 200 baz puan dolarda gerilemeye sebep olacaktir. Ufukta 5+ görünüyor... Bu gerilme ile guc alarak yukselecektir.
Tüketime odaklı anlayışımızı değiştirmek adina ne yazik ki bir adim atilmamakta tam aksine tesvik yapilmaktadir. Gereksiz harcamalari kisitlamak adina okkali bir faiz artışı yerinde bir karar olacaktir. Bu saatten sonra gen artışların dolari geri cekecegini ne yazik ki dusunmuyorum. O pazar bence geçti. Eger MB düşüşün alimi guclendirecegi dusuncesi varsa bu kadar yuksek arttirim gelmeyebilir. Reisin bir sözü ile hic bile gelmeyebilir. Suan belirsizlikten dolar 78-85 arasi cikacak en ufak habere duyarli bir sekilde bekliyor. Su gerilim hattinda alinacak her karar şans bence... Şuan MB nin 24 Temmuzda ne yapacağı tam bir soru işareti.
Gecen Tengri Han burada geluzel bir paylaşım yapmis; gelecek olan faiz artisi ile birlikte 1 yillik faiz getirisini hesaplamisdi. Dolarda sanirim 6.10 gibi bir rakama denk geliyordu. Düşüş ile birlikte alim mutlaka gelecektir... Keske yeterli param olsa ve bir kazan olusturabilsem:) her seyden biraz tutmak en iyisi gibi geliyor bana. Tamamen kendi dusuncemdir yatirim tavsiyesi olamaz bunlar