Bunların bir de meslek odaları var sözde... Hepsi birbirinden özel adamlar. Konuşurken ülkenin en dürüst insanlarıdır .
Printable View
Bunların bir de meslek odaları var sözde... Hepsi birbirinden özel adamlar. Konuşurken ülkenin en dürüst insanlarıdır .
Sayın ressam o 365 ligi 350 ye alıp kar yaptım diyecek o kadar insan var ki.
Gözümle gördüğüm olayı anlatayım müteahhitten aldığım evin alt katında ayni camda hem müteahhit. Numarası yazıyor hem emlakçı numarası adam gidip emlakciyi arayıp alıyor.
Birde geçen sene gördüğüm bir ilan adam 400 e satamadigi dubleks evi 1 ay sonra 565 e emlakçının koyduğunu gördüm. Ev 400 e gidecek bir evdi bir kaç ay içinde ama eminim ki o evi fiyat kırdım sanıp 500 e alan çıkmıştır.
"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Bende bir kaç kere emlakçı ile mesajlaşma da tartıştım. Ev koyuyor sıfır diye evi bir aciyirum ev yaklaşık 10 yıllık.. diyorum ki bu ev 10 yıllık niye yalan söylüyorsunuz. Dedigi su 'o evi sattık ilanin o kısmını değiştiremiyorum ama resimleri degistirebiliyorum" bir kaç laf edince baktım iş buyuyecek engelledim :)"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
Dediğiniz gibi alım gücü ilerki zamanda illaki düşüyor ancak gelen kazanım yanında bu riski almak daha mantıklı.
Konut fiyatları sizde bilirsiniz ki, hareketine geç başlar, çoğu zamanda yavaş hareket eder. 60k dolar olan bir konutu peşin alan birinin riski çok daha yüksektir.
3 ay sonra dolar 11 lira olsa konutu 47bin dolara düşer. Belki 3-5 yıl 40bin dolar civarında kalır.
O yüzden minumum peşinatla bu riski bankanın alması bana daha mantıklı geliyor.
Kaldıki konut kredilerinde %2 (36aydan az ise %1) ceza ile refinansman şansı da var
Artık ben her türlü piyasada matematiğin anlamsızlaştığını düşünüyorum.Borsa altın emlak faiz hayat pahalılığı maaşlar,neye baksam artık aklım şaşıyor fikir yürütemiyorum,emin olduğum tek şey bu global satanistler çok büyük bir şeye hazırlanıyor.Hazırlık yaptıkları şeyse çok iç karartıcı 1914 ,1928 1938 veya 2007 de yapılan hesaplar nasıl bir yıl içinde alt üst oldu nasıl her şey anlamsızlaştıysa gene böyle bir şeyin arefesindeyiz gibi düşünüyorum.Elbet bu bir hissiyat ve tahmin umarım yanılıyorumdur.Ama artık her türlü piyasada kar ettim zarar ettim bana bu ara manasız geliyor
Şu an tüm Avrupa'da ve UK'de enflasyon hissediliyor diyorlar. ABD'dekini zaten biliyoruz. En çok şikayet edilen konu besin fiyatları.
Evergrande tetikleyici olacak gibi. 21'inde ödemesi varmış. Bu hafta çarşı karışabilir.
ytd
Bu son entry umarım bir yıl içinde kendini imha eder ,okuyan hiç bir forumdaş bu entry mi anımsamaz:)))))))