Herifin satmasını bekliycen bahriyeli abi, biz tepeye işedik gerisi bizi ilgilendirmez
Printable View
viob da kaldıraç 1 olacak..İşte o zaman huzur oluyor...
Yani 97.000 tl için 1 kontrat.
aslında dün pek parlak geçmemişti. ama satış devam etmedi. bir günde ne değişir ki.
nasipte yoksa dayak bile yenmiyor ağız tadıyla.
konu açılmışken 1997 de tanıştım kendileriyle borsada nasıl zengin olunur diye kendime sordum
anlayabildiğim kadarıyla para hırsına kesinlikle kapılmayacaksın, Yalnız şu var ki biraz benim kafa bassa bilgi hırsı var bu bilgiye sahip olmakta çok zorlanıyorum aştığımda inşaallah..
Shortları çuvala doldura doldura yukarı sürüyorlar gene, Tv, forum, sosyal medya ve diğerlerinde düzeltme beklentisi var, düzeltmenin daha sağlıklı olduğu vurgulanıyor hep, yani shortçulara cesaret veriliyor, dikkat derim short pozisyonu olanlar/açanlar fırsat verince kapanmak lazım, daha aşağıları hedeflemek riskli gibi! Endeks shortlamaktansa, Pay Vadeli shortlamak daha mantıklı sanki, bugün sanayi, yarın ulaşım, diğer gün xBank, öteki gün holding alıyor, endeks mecbur yükseliyor :) ama hisseler de short kapanma fırsatı veriyor!
abi bir borsa spekülatörünün anıları diye bir kitap var. şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaplardan biri. piyasa işleyişi hakkında içeriden muazzam bilgiler veriyor. 100 yıl öncesini anlatıyor. 1923 yılında yazılmış ama hala tam bir başyapıt.
bence borsayla ilgilenen herkes okumalı.