Bu kriterleri geçen ve ilk iki kriteri de sağlayan şirketleri bir çalışmalı. Sayıca pek çıkmaz sanırım.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu kriterleri geçen ve ilk iki kriteri de sağlayan şirketleri bir çalışmalı. Sayıca pek çıkmaz sanırım.
arkadaşlar bence hissenin bedelsiz vermesi çok önemli bir kriter değil. psikolojik etkisi olabilir veya alım yaparken kolaylık sağlayabilir ama çok büyük bir artısı olduğu söylenemez. vermesi hiç yoktan tabii ki iyidir.
asıl önemli olan şirketin büyümesi ve karını yatırımcı ile paylaşmasıdır. böyle şirketler de iş bankası, oyak, sabancı ve koç grubunda tonla var.
piyasa değerleri ortada iken 115 lira verip 1 tüpraş hissesi almakla, 115 lira verip bölünmüş 10 tüpraş hissesi almak arasında hiç fark yok. her halükarda şirkete aynı oranda ortak olursunuz.
bazı hisselerde bedelsiz yükselme bahanesi olurdu eskiden. şimdi o numara da bayatladı.
esas olan illüzyona değil cebe bakmak olmalı. ortak olduğum şirket büyümeli, büyürken karından bana pay vermeli.
umarım açıklayıcı olmuştur.
iyi akşamlar.
Ikinci kriteri gecemeyebilir, karini buyumek icin kullanmak istemesi normaldir.
Bu durumda kari ne yapiyor izlemek ve ikinci kriterden muaf tutmak akillica olacaktir en azindan yatirim bitene kadar.
Poltk gecen sene karini dagitti ama yeni yonetim altinda bu sene temetuyu yatirimi onceliklendirmek ve finansman icin kisti.
Sadece ornek olsun diye yazdim.
Poltk al veya alma olarak algilanmasin.
Syg,
Haklısınız, bu yazarken aklımdaki esas vurgu sahibi kim kriterine idi ama ikisini beraber yazdım alıştığım için.
İyi akşamlar arkadaşlar. Fiyatının ucuz ve bölünme gibi beklentilerinden dolayı uzun vade olarak düşünüp 1.29 dan şekerbank almıştım. Daha önce galip in hisselerine hiç bulaşmadım hep uzak durdum ama bugünkü gibi bir süprizle karşılaştım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Yarın hisseden çıksam mı yoksa beklesem mi. Bu adamın tarzı nedir tecrübeli arkadaşlar bu konuda daha önceki tecrübelerini aktarabilirmi.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstad her zamanki gibi kısa öz...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn: temettü2023
Bedelsizden ziyade kârlılığa odaklanın. Almaya yürek ister dediğiniz EGEEN'in kasası para dolu olduğu için o fiyatlarda. Sürekli bedelsiz verseydi o fiyatları göremezdi.
Şöyle basit bir örnek vereyim. İki tane aynı model araba var. Biri 100 bin tl, diğeri de 100 bin tl ama içinde 50 bin tl değerinde altın var. Toplamda 150 bin liradan satılıyor. Kimse bu araba için pahalı diyemez. İşin psikolojik boyutu elbette var ama uzun vadeli yatırımcılar bu hususa takılmamalı.
Şahsi fikrim ilk önceliğiniz temettü ve bedelsiz değil karlılık olsun.
Uzun vadeli evladiyelik bir hisse buldunuz aldınız üç yıl boyunca biriktirdiniz yılda ortalama %25 kazandınız diyelim. Bu kazanmada karlılık artışıyla gelen rasyonel bir kazanç olsun. Kağıt ederinde olsun. Üçüncü yılda %5000 bedelsiz açıklasın ve tavan tavan gidiyor olsun. Bu senaryo önceki tecrübelerime göre genelde başladığı yere geri dönmeyle sonlanıyor ancak gidişte de önü açık baya bi gidebilir, satma niyetiniz olsa bile katlanarak gittiği için el sata gitmeyebilir çünkü her yükselişte anaparınızı katlayarak gidiyor. Olağan koşullarda satım niyetiniz yoktu ama bu durumda satıp normale dönünce almak mantıklı. Nasıl bir satım planı yapardınız veya satar mıydınız:)