bende emekli fonu olması ihtimalini güçlü tutuyorum .... Bu harika bilançoda ve bu F/K oranlarında bir tek öyle kötü yönetilen emekli fonları satış yapabilir..... Cuma günü takaslarda bunu göreceğiz.... Onlar değilse , bıyıklı yabancı olma ihtimali yüksek , yani malum baskı ile hala tutmaya çalışan SPEK ve yapıcı bozuntuları olma ihtimalide var....
Şu bilançoyu başka bir şirket açıklasa günü %20 ile bitirirdi..... ama yine vurguluyorum AKBABA lar , bizdeki hisselerin hayalini kuruyorlar.... Şu anda bu performansla devam etmesi halinde 2018 sonu 2.3 tl hisse başına kar düşen bir şirkette , son çeyrekte finansal borçlarını 120 milyon azaltmış , üstüne 100 milyon euro luk yatırımı bitmiş ve ilave yatırıma devam eden VESBE , enflasyon ve kur farklarını koyduğumuzda 2019 yılında 2.8 tl hisse başı kar potansiyelini barındırıyor !!!!
Ey kendini akıllı sanan zavallı SPEK , borsada beklenti satın alınır , 2019 da potansiyel hisse başı 2.8 tl kar edebilecek bu şirket , 2018 i olası hisse başı 2.3 tl ile kapatıp , mayıs 2019 da olası brut 1.60 , nette 1.35 tl temettü dağıtma potansiyeli varken.... bu fiyatlardan sana senetlerimizi vereceğimizi sanıyorsan aldanıyorsun.... şu anki fiyattan ben 2019 mayıs temettümü 1.60 tl çıkarınca fiyatın hala dünkü kapanışla 10 tl de olduğunu göruyorum ... 2019 da potansiyel 2.8 kar beklentisiyle 2019 F/K sının 3.6 gibi komik bir rakam olduğunu analiz ediyorum ..... Yıllarca VESBE yi en ucuz iskontolu kelepir F/K sı 6 larda olmuştur...... yani bunun olması içinde 209 mayıs sonrası 16- 17 tl olması gerekli....... yani 2019 yılı Ağustos ayına kadar %50-60 getiri potansiyelinde olan senedi , buradan satmamızımı bekliyorsun ? o zaman bize daha iyisini göster , bre akıllı !!!!!!!
--------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....