Kur farkını bile yansıtamamış, eksiye gitmiş.
11.05 kur 8,28
17.05 kur 8,34
Fark yanlış hesaplamadıysam + 0,72
O yüzden aslında iyi değil çok çok kötü.
Printable View
Devletler twitter alternatifi kuramadı, kuramaz da. Bugün kullandığımız herhangi bir temel teknolojiyi, mesela wifi’ı, içten yanmalı motorları, internetin kendisini devletler mi keşfetti ki şimdi bunların yerine ben dedim oldu diye alternatifini koyabilsin.
Tarih boyunca başat her teknoloji bireysel veya sivil örgütlenmeler sayesinde, bu kiş ve grupların aldığı riske karşılık kar güdüsü ile hareket etmesi ile geliştirildi, bundan sonra da öyle olacak. O yüzden herhangi bir devletin kripto para çıkarması ve piyasanın merkeziyetsiz, bağımsız ve yıllardır teklemeden çalışan alternatifi (bitcoin) yerine, sihirli bir şekilde buna teveccüh etmesi hayal. Devlet dijital parasını çok isteyen şu an da gider dijital dolar altın tl sterlin alır bankadan bunlar aynı şey zaten.
Sadece bizim ülke için söylemiyorum, kamu otoritesi (iyi niyetle bile olsa) müdahil olduğu her şeye sadece köstek olur, sekteye uğratır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Muhtemelen GUM YZG ve IOG asıl getirileri yarına yansıtırlar. Yarın da aynı oranda getir olursa süper olur. İki günde %5 mükemmel.
IOG nin sağı solu belli olmuyor. Serbest fon işte. Bir bakıyorsun süper getirmiş, bir bakıyorsun dandik getirmiş. Bu sebeple parayı üçe böldüm zaten. Yoksa kalbimi dinleyip hepsini IOG ye gömecektim ama beynim yapma dedi.
AOY ve GZH ilk çıktıklarında girmiştim, fena düzeltmeye geldiler.
Tam bu aralar sizce AOY ve GZH'den tamamen çıkıp daha istikrarlı olan IKP'ye geçmek mantıklı mı yoksa bu fonlar tekrar uçar mı, hazır düşmüşken maaliyet düşürelim ?
Gerçekleşmesi beklenenler;
1) 2023 başına kadar FED faiz arttıramayacak= Düzeltmeler olsa bile ABD borsalarının altın kadar getirisi olması bekleniyor.
2) Teşvik paketlerinde "yeşil" şirketlere inanılmaz paralar aktarılacak.