Ben soru sormamistim :))
Hakli cikmanizi umit ediyorum aylardir bekliyoruz, umarim bekledigimize degecek.Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ben soru sormamistim :))
Hakli cikmanizi umit ediyorum aylardir bekliyoruz, umarim bekledigimize degecek.Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hesabınız hatalı. Kur artışı direk kar olarak yansımaz. Aldığı hammadde dolar bazlı ve maliyetin ne kadarı hammadde buna göre hesap yapmak lazım. 50 milyon ihracat var kur arttı 10 milyon ordan gelir diye bişey olmaz. Kur artışı ciro ve tl maliyetlerde avantaj sağlar ama direk kara yansımaz.
Çip krizinin bitmesiyle birlikte otomotiv sektörü siparişlere hız verebilir. Uzun vadeli yeni anlaşmalar gelmeye devam ederse güzel olacaktır.
syg
Tahtayı 6 aydır yakın takip eden biri olarak son günlerde kademeler sanki biraz daha dolmaya başladı gibi.
Bu ne demek bilemiyorum
Önceden 10 bin almak istediğimde 10-20 kademe kaldırdığım çok olmuştu.
Şimdi ise anlık şu şekilde mesela
https://i.hizliresim.com/5378l58.jpg
Yüzde 100 haklısınız.
Karı etkileyen çok farklı parametreler var tabi ki?
Ben tek açıdan bakmayalım derken kendim de tek açıdan bakmış olmuşum.
Benim istediğim sorun yaratacak bir döviz pozisyonu açığı olmadığını vurgulamaktı.
Tüm üretim maliyetleri sabit kalmak şartı ile kur artışı olursa tamamen yansıyabilir. Bu mümkün olmadığına göre kısmen olumlu etkilenecektir tabi ki.
TUCLK üretimde ithal girdi oranı nedir acaba
Şöyle bişr tablo var.
Ancak bu tablo da yorum için yetersiz. Burada şirketin doğrudan yaptığı ithalat miktarı var. Yurtiçi firmalardan alımları da kurlardan direkt etkileniyor olabilir. Ancak ağırlıklı maliyet
https://i.hizliresim.com/pyu8cmx.PNG
Karel vardı döviz cinsinden borcu çoktu bunun gibi 2. Fabrika yi açtı bebek ti büyüdü 2- TL den 35 lere gitti bunun alanı farklı ama dışarı ihracat i daha fazla 3-4 yıllık iş anlaşmaları şimdiden yapmış sadece sabretmek lazım..ytd..
Tuğçeliğin gelecek vizyonuna inanarak hayırlısı ile değer yatırımcısı olarak ortak olduk bakalım.
Rabbim hakkımızda hayırlı eylesin.
Ya nasip.
Syg.
Çelikler iyi gidiyor, bunun neyi eksik acaba.
Syg.