Bu tematik fonlar insanlarda seçim körlüğüne sebep olabiliyor.
Oysa ki yatırım fonunun firsat kovalayani makbul olmalı. Çok genis perspektife sahip olmali kendini sinirlamamali.
Neyse şimdilik iyi kazanıyor PYŞ'ler bu olaydan.
Printable View
Eskiden 4-5 excell formatı olurdu.
Şimdi fonlara ilgimi azaldı ne olduysa, yeni tablolar, programlar yazılmıyor.
Tefas mobilde ios 13'te çalışmayınca üstüne tüy dikti.
App store'da bin tane şikayet var, lütfedip cevap bile vermemişler.
Mecbur tek tek kontrol ediyorum hergün.:)
TGE %1 daha attı.
Hakkını veremiyor artık.
İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON-IJZ
"Fon toplam değerinin asgari %80'i, devamlı olarak, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren, siber güvenlik teknolojilerinin ve ekosisteminin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ve siber güvenlik alanında faaliyet gösteren şirketlerin hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına, özel sektör borçlanma araçlarına ve bahsi geçen temaya yatırım imkanı sağlayan yerli yatırım fonları ile yerli/yabancı borsa yatırım fonlarına yatırılacaktır."
Perşembe günü satışa başlıyormuş.
Bunun ilginç tarafı hisse değil değişken fon olması.
Bakalım değişkenliğin hakkını verebilecekmi.
%10 stopajı olacak.
Aksine tefas verilerine bakilir ise fonlara yatirim yapanlarin sayisi giderek artiyor
Eskiden TTE fetisleri vardi bir donem NNF furyasi PPZ ciler forum biraz coraklasti
Ben de bu ara TGR ye kafayi taktim az az biriktiyorum uzun vade icin pandemi bitince akar yurur diye [emoji4]
Tematik fonlar degisik donemsel firsatlar sunuyor Isportfoy bu alanda acik ara onde ancak bu siber guvenlik degisken fonun zamanlamasi ne olaki ne ara alsak ne ara satsak kar yapar onu cozemedim [emoji23][emoji23][emoji23]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fon dağılımını görmeden bu tür havalı fonları almak kumar.
Geçen BlockChain fonu kurmuş İşPortföy. Ay başında dağılım geldi, adı blockchain ama hepsi Nasdak taki %400 primli AFT ve YAY hisselerinden karma yapmış sanki. Ayrıca hisse oranı %75. Geriye kalan TL. Seni neden alayım o zaman. ABD de nasdak daha fazla artacaksa gider AFT veya YAY alırım. seninle ne işim olur. Ki Nasdak ta büyük düzeltme olmadan almam o ayrı.
Yani her sakallıyı dedeniz sanmayın. Fon dağılımına bakın.
Benim TEMATİK fonlarda en beğendiğim IKL İş grubunda. Sağlık sektörü primsiz Nasdaka göre, fonda VIOP var, ayrıca tüm dünya borsalarına dağıtmışlar riski, bir de sürekli bazı primli hisseleri değiştiriyorlar ki bu da bana fonun aktif yönetildiğini ispatlar. Zaten IKL dışında getirisi düzgün fon yok tematik fonlarında. Onu da inşallah bozmazlar.
Yabancı hisse fon işinde en iyisi AFT YAY AFS ve bir kaç fon var. Diğerleri traş. Ama bunlarda zaten doydu. Gidip küçük parlayacak bilinmeyen hisseleri arayıp bulmazlarsa büyük hisselerde zaten prim %400 dolar bazında doyuma ulaşıldı.