İnanırmısın , şu anda sadece ben değil , 11.80 den veren pek çok yatırımcı geri alım için fırsat kolluyor.... Hatta alım fırsatı kollayan tanıdık arkadaşımlarım var :)
---------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
Yazdiklarinizdan sonra tahtayi tahta yapici degil siz bozuyorsunuz herhalde diye dusunmeye basladim :)
Sirketin 3 ayda urettigi FAVOK tam 215 milyon TL. Sirketin piyasa degeri 2.1 milyar TL. Sirket piyasa degerinin 10 da birini sadece 3 ayda yaratabiliyor. Yani 10 ceyrekte (30 ay) piyasa degeri kadar FAVOK uretiyor. Tahta yapici arkadas yatirdigimiz parayi 10 ceyrekte cikaran baska bir yatirim araci varsa soylesin parayi oraya yatiralim, yoksa kusura bakmasin bu fiyattan ona tek lot yok.
2. ceyrekte ortalama 5.20 olan Euro kurunun su anda 6.05 oldugunu belirtmekte de fayda var. Sirf Euro daki degisim bile bir sonraki ceyrekte ciroyu ve FAVOK u daha da yukariya cekecektir. 2019 yilinda 900 milyon-1 milyar TL arasi FAVOK ve 700-800 milyon TL arasi net kar surpriz olmaz. Bu carpanalrda da borsada eli yuzu duzgun baska sirket yok.
Hisse fiyati neden buralarsa derseniz, halka acik hepi topu 4.5% var, buyuk yatirimci bu kadar sig hisseye gelip parasini koymuyor. Hareket icin tahtadaki babalarin keyfini bekliycez, beklerken de temettusunu yiycez. Hissenin degerini bilen bilincli yatirimci ile tahtadaki babalarin isi de cok zor, biraz zor soguslerler burdaki yatirimciyi.
SEninle detaylarda hem fikirim , sadece tahtayı bozan ben değilim.... Dikkat edersen o müthiş bilanço sonrası 180 bin lot Emekli fonlarından satış geldi !!!! Üstüne yine gitmeyeceğine inanan yatırımcıların satışları oldu. ben sadece 14.000 adet mal sattım , elimde 100 bin lota yakın pozisyon varken.... Bende bunların mal almak için yine bezdirmeye çalışcaklarını düşündüğümden deli olmamak için 14000 tanesini verdim , en azından aşağıdan yerine koyar harçlığımızı çıkarırız diye düşündüm.... Bu esnada gördüğüm kadarıyla başka yatırımcılarda ben gibi düşünüp verdi..... şimdi herkes geri alma çabasında.... gelen 185 bin lot paylaşılıyor tahtada :)
Ben dairemi yine satışa koydum internette .... açık ve net ifade ediyorum , piyasanın %10-15 altında bile vermeyi düşünüyorum alıcı bulsam ... Vesbede ki bu bilanço , karlar , rasyolar , bir daha böyle fırsat yakalayamacağımı düşündürüyor....
Şu anda tahminlerimce , birileri mal topluyor ve bu toplananlar belkide 31 ağustosta yasak kalktıktan sonra Eylülde VESTL in resmi hesaplarına bir kısmı geçicektir diye düşünüyorum....
Er yada geç bu şirket , hak ettiği değerlere kavuşacak....... benim bozduğumu iddia ettin ya bugün nette 18.000 adet alımla kapadım.... 11.19 ortalamam var..... bugünde emekli fonlarından satış gelmiş olabilir az miktarda olsa..... öyle düşünüyorum....
Forumda hep hedefimim 2020 olduğunu yazmış belirtmiştim geçmiş yazılarımda.... Nedenide en az yatırdığımı geri kazandırır diye planlıyordum.... lakin bu yeni kurlarla bu 2019 sonundada gerçekleşebilir gibime geliyor..... (ülkemize ambargo yada dünyada büyük bir savaş senaryosu olmadıkça diye yine belirteyim)
------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
-----------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
ozkaynak karlılığı %33 olan ve gelirlerinin %70 i eur olan bir şirket hissesi alınır bence...
benim düşüncem , bu dışarda olanları toplayıp , fiyatı hak ettiği değerlere çekip , VEstl in elinde bulunan borsadan toplamış olduğu o senetleri 2019 yada 2020 de yabancılara yeniden arz edicekler diye düşünüyorum..... Bunu da VESTL finansmanda kullanabilecektir , ileriki yatırımları için...
-------------------------
son takas durumunu gönderebilirmisiniz
https://i.hizliresim.com/Z35a7a.png
Sol tarafta 1 Ağustos - 6 ağustos tarihleri , yukarda alanlar aşağıda satanlar
Sağ tarafta 1 Şubat - 6 Ağustos tarihleri arasını görebilirsiniz...
Çakallar çok net gözüküyor....
-----------------------------------