Hakikaten sn emlak siz piyasanın nabzını iyi tutan birisiniz.Piyasa nasıl ,satış oluyor mu emlak fiyatları artışta mı düşüşte mi.
Printable View
Hakikaten sn emlak siz piyasanın nabzını iyi tutan birisiniz.Piyasa nasıl ,satış oluyor mu emlak fiyatları artışta mı düşüşte mi.
benim bulunduğum yere göre tr değil belki dünyadaki en yüksek artış olan yerler diyebilirim. satış var ancak almancılara genelikle. veya tl dışındaki tüm para birimlerinden ayrı olarak birikim yapanlar için diyim.
sonuçta adamın parası bizimkine göre 10 kat değerli.
mesela anadolu nasıldır bilmiyorum satışları. ama tahmin edebiliyorum buraya göre.
bana göre balon var ancak bu balonun patlamamasına bir neden daha önce bahsettiğim üzere ülkemize gelen 5 milyon mülteci.
Ben daha geçen hafta kredi kullanarak bir yer aldım. Bağdat caddesinde, yatırım amaçlı. Ataşehir tapuya gittiğimde de içersi tıklım tıklımdı. Kentsel dönüşüm de yaptığımız için zaman zaman, tapuya sık giden biriyim(2 yıldır yeni projem yok. Bu maliyet ve bu satış fiyatları ile kurtarmıyor. Kurtarırsa bakarız tekrar). Bu sefer çok kalabalık gördüm. Hareketliydi içersi.
Bugünde bankacı arkadaşlar geldi ofise, küçük bir toplantı yaptık. Kredileri sordum, ev kredilerinde ciddi bi hareketlilik olduğunu söyledi onlarda. Talep çok arttı bu aralar dedi.
Muhtemelen uzaya giden kira fiyatlarından sıkılan bir kesim, çareyi ev almakta buluyor bu aralar. Yoksa bu ekonomide başka bir açıklaması pek yok bence...
villanın yapımında maliyetler daha düşük fiyatlar daha ucuk.
müteahht olsam 10 katlı bina dikeceğime 2 villa yapar kekllik avına çıkardım.
Size kim ki ev almayın diyor bakış açısı çok dar ve hala inatçı.. Üç sene önce 375.000 e aldığım daire şu an 950.000 tl.. Türkiye nin göç gerçeği yeni mevzu değil ve bundan sonra kaliteli göçlerde göreceğiz.. Plan büyük ve evsiz kalma ihtimaliniz bile var .. Ha ben inanmıyorum kiralar ve gayrimenkul fiyatları düşecek iddiasında devam edenler ileride karavan kentlerde yaşamaya hazır olsun.. Ben köy kökenli değilim ,köy kökenli olanlarda malına sahip çıksın ki son kaçış noktaları orası olacak.
geçen sene 1,4 milyona cephesini ve fiyatını beğenmediğim için almadığım daire tipine 2,4 milyon yazıyorlar. üstelik o zaman konut kredisi 0,74tü. yani aradaki fark 1 milyondan daha fazla nette.