şirket 14 milyar tl den 7.8 milyar tl ye düştü değeri, bay philp kriz geçiriyor olabilir, paraya sıkışsa şirketi bile bu fiyattan satamaz.
Printable View
şirket 14 milyar tl den 7.8 milyar tl ye düştü değeri, bay philp kriz geçiriyor olabilir, paraya sıkışsa şirketi bile bu fiyattan satamaz.
Bugün de ekledik Dert ilaçtan..
Bu hisse tam bir Türkiye dramı gibi
Güzel ülkemdeki nice tertemiz genç vatansever insan lanet edip ülkeyi terketti
Bu sayfadaki güzide yatırımcı arkadaşlar da aynı kaderi paylaşıyor.Allah sabır versin.Bu kadar değerli aklı başında yatırımcıyı para piyasalarına tövbe ettirecek seviyeye getirdiler.
Bu hisse bir şey öğretiyor bize hiç bir hisse doğru analiz sonrasında her şeye rağmen gider önermesi yanlıştır.
bugüne +2 adet OTC:
https://www.deva.com.tr/tr/urunler/14
yakın zamanda (3-4 ay evvel) 15 tane OTC ruhsatı almıştık..
Ruhsat değil de, bize satış rakamı lazım. Bilançoya yansımasını görmeden piyasa etkisi olmuyor bu tür gelişmelerin. Mesela geçen yıl sgk listesine giren iddialı ilaçlarımız olmuştu. Acaba bunlarda son durum ne?
Bilançoda kutu ve ciro bazlı ilk10 ilaçlarımız paylaşılıyor. Ama yeni bir ilacın ilk10 girmesi çok çok zor. Bizim ayrıca bir şekilde yeni ilaçların satış rakamlarını takip edebilmemiz lazım.
Bu da IVQA rakamlarından görülebilir. Erişimi olan bir arkadaş olsa, ya da erişimi olan birinden sorabilsek bu ilaçları harika olurdu. Mesela sutesgo kaç kutu sattı ilk iki ayda? Bu adetleri bilsek, ruhsat vs lerden çok daha faydalı bir bilgi olurdu.
Biliyorsunuz bugün itibariyle tl kkm de üst tavan kaldırıldı ..
Bugün bir bankadan oran aldım . Tl kkm için %25 oran veriyor , tl vadeli mevduat ne oldu derseniz , %34..!!!
Kredileri tamamen kapatan hatta geri çağırmaya başlayan bankalar var.. Tabi direkt çağırmıyor zımnen mevcut faizi yukarı çekerek firmanın kapatmasını istiyor.
Bu merkez bankası faiz politikasının iflasıdır. Ben bu faiz hareketleri daha fragman olarak görüyorum , Allah sonumuzu hayır etsin. !!
Tahvil borçlanmasının hangi faizle olacağını göreceğiz. Bu döngüde borsa en son olunacak yerdir , ama tek bir lot bile bu komik piyasa değeriyle satasım yok.
Sevgilerimle.