ben dövizin stabil kaldığı bir durumda dahi çeyreklik ancak 10 milyon kar öngörüyorum...dövizin yükselmesi 10 milyon altına düşürür bence..
yani birinci ve ikinci çeyrek 10 milyon altı gelecek gibi..
Printable View
ben dövizin stabil kaldığı bir durumda dahi çeyreklik ancak 10 milyon kar öngörüyorum...dövizin yükselmesi 10 milyon altına düşürür bence..
yani birinci ve ikinci çeyrek 10 milyon altı gelecek gibi..
dün bir miktar bakabı inceledim...brüt kar marjı %20-27 aralığında oluyor...ortalama ise %24 tür..genelikle son çeyreği kar marjı ve cirosu en yüksek olduğu aydır...net kar marjı ise 2018 yılında %8 olmuş...2017 yılında ise %9 imiş...cirosunun %75 i ihracattan ,%25 i ise yurtiçi satıştan geliyormuş...her yıl cirosunu ve karını artıran bir şirkettir...şu anda fk 5-6 civarlarından işlem görüyor...
durdonun ise son çeyrekteki bürüt kar marjı %37 dir..net kar marjı ise %24 civarlarında...ciromuzun %65 ihracattan ,%35 ise yurtiçi satışlardan geliyor...yeni makinaların olumlu etkisi zaman ilerledikçe daha da artacak ,ayrıca borçluluğu da ilerleyen yıllarda azalacak buda karlılığı artıracak...durdonun da artan ciro ve karı var..biz durdonun fk 4 değerine gelmesine bile seviniriz...eğer bakap gibi fk 5-6 lara göre değerlesek fiyatımızın daha da yukarılara gitmesi gerekiyor...
her iki şirkette de döviz açığı var...bakapta -51 milyon , durdoda ise 86 milyondur..
bakap 2018 yılında 454 milyon ciro yapmasına rağmen sadece 36 milyon net kar bırakabilmiş...bu yıl 40-50 milyon kar bekleniyor...tıpkı durdo gibi....durdo ise daha az ciro ile daha çok kar yapma potansiyeli var...brüt ve net kar marjı neredeyse bakabın iki katı..bunun nedeni de durdonun katma değeri yüksek ürünler üretmesi ve elit üreticilere ürün pazarlamasıdır...
bakabın ödenmiş sermayesi 36 milyon iken durdonun 16,5 milyondur...yani sermaye olarak bizim iki katımız olmasına rağmen ancak bizim kadar kar yapabilecek bakap...o yüzden de durdonun yeri çok farklı benim gözümde...
bakap 2018 yılı son çeyrekte 17 milyon net kar bırakmış...durdo ise 14,5 milyon net kar bırakmış...yalnız durdonun diğer çeyreklerden 4,5 milyon zararı da vardı..bu zarar düşüldükten sonra kalan kar 14,5 milyondu...eğer bu 4,5 milyon zarar düşmemiş olsaydı karımız 19 milyon olacaktı...o durumda bakaptan 2 milyon daha fazla kar etmiş olacaktık...
bakabın ise diğer çeyreklerden zararı yoktu...her çeyrekte kar yapmıştı..
eğer bakabın sermayesi bizim iki katımız ise ve aynı miktarda kar yapıyorsak veya yapacak isek o vakit bizim de borsa fiyatımız bakabın iki katı olmalıydı..bakap şu anda 4,80 dedir...bizim de 9,60 da olmamız lazım gelir..
tabi şu anda kabaca yaptığımız incelemelerden ben bunları anlıyorum...gelecek bilançolarda her şey daha da netleşir...vakti geldiğinde ambalaj şirketleri olarak bakap ve durdoyu daha iyi karşılaştırabileceğiz...
Dolar/TL yeni günde 3 haftanın zirvesine yükseldi, veri akışı sakin 12 Nisan 2019 Cuma, 09:08 Güncelleme: 12 Nisan 2019 Cuma, 10:32
Dolar/TL yeni günde %1'in üzerinde artışta. Dün 5.67'den güne başlayan kur % 1'in üzerinde değer kaybetmiş ve 5.75'e kadar yükselmişti.
Dün Borsa İstanbul 100 endeksi de günü yüzde 0,97 değer kaybıyla tamamladı, tahvil bono piyasasında ise iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 22.20'ye yükseldi.
Uzmanlar yerel seçimler sonrası İstanbul'da devam eden belirsizliğin TL üzerinde baskı yaptığını belirtiyor. Bunun yanı sıra ABD ile S 400 konusundaki gerilim de piyasalarda baskıya neden oluyor.
Bu sabah kur en düşük 5.7299, en yüksek 5.80'i gördü. Lira bu hafta dolar karşısında yaklaşık % 3 değer kaybetti. 5 yıllık CDS 441 baz puana yükseldi.
Credit Agricole Stratejisti Guillaume Tresca, "TL için küresel algılama değişmedi. Hala negatif ve yeni ekonomik plan piyasadaki endişeleri yatıştırmaya yetmedi." yorumunu yaptı.
TL'DEKİ DÜŞÜŞTE 2 FAKTÖR
QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu TL'nin diğer gelişen ülke para birimlerinden bir miktar negatif ayrıştığına dikkat çekerek "Bunda 2 faktör etkili. ABD ile füze savunma sistemleri konusunda tırmanan gerilim. Konu pek çözüme doğru gitmiyor. İkincisi YSK'nın İstanbul'daki seçim sonuçlarındırmaması siyasi belirsizliği artırıyor ve tüm TL varlıklara negatif yansıyor" diye konuştu. Kurda 5.72 direncinin aşılmasının kurda hareketin ivme kazanmasına neden olduğunu belirten Kudaloğlu "5.72 şu an destek haline gledi. İlk planda 5.80 direncini, devamında da 5.84'ü hedefliyor. Kısa vadede yön yukarı görünüyor" ifadelerini kullandı.
Bugün yurt içi ve yurt dışında kuru etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılacak ve bu kapsamda Washington'da temaslarda bulunacak.
https://www.bloomberght.com/dolartl-...asladi-2211949
.......................
..........Bugün yurt içi ve yurt dışında kuru etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılacak ve bu kapsamda Washington'da temaslarda bulunacak.
................................
yukarıdaki yorumdan bir alıntı..daha önce eski merkez bankası durmuş ımf ile anlaşmaktan başka çare yoktur deyince bizim akp hükümeti küplere binmişti...bunu da nereden çıkarıyorsunuz biz hayatta ımf ye gitmeyeceğiz manasında açıklamalar yaptılar...sonunda yavaş yavaş ımf ile ısınma turları başladı..zaten bu beklenen bir şeydi...ımf den başka bir çıkış yolu görünmüyor türkiye için...erdoğan ımf ye söylemediği laf kalmamıştı..ama bu sefer mecbur ımf nın ayağına gidecekler...buda ekonomimizin kötüye gittiğini kabullenme manasına gelir...bakalım bu ekonomi ile bu hükümet ne yapabilecek ??
durdo ise bu ekonomik krize rağmen hem yurtiçi hem de yurtdışı satış cirosunu artırmayı başarabiliyor..bu yönüyle bir çok şirketten pozitif ayrışıyor..ekonomik kriz olmazsa cirosu çok daha iyi olacaktır şüphesiz...ileride ekonomik krizin hafifleyeceği çeyreklerde durdondan daha da güzel bilançolar bekleyeceğiz...
Kredi ödemesi var ilk çeyrek birinci taksiti
net 4-5 gelirse çok iyi üstü çok çok iyi
borç ödemeleri kardan düşmüyor dostum...muhasebe olarak o başka bir kalemde takip edilir..ödeme yaparsa kısa vadeli borçları azalır..zaten tahmini her yıl 6-8 milyon tl civarı borçları azalır...5-7 yıl sonra neredeyse borçları kalmaz...borçlar azaldıkça da finansal giderleri azalacağından karlılık artar...