yol uzun, 1994 bile cennet gibi görünecek. hakettik mi evet ettik!
Printable View
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-ulasti/201639
http://www.patronlardunyasi.com/habe...as-etti/201641
Ulker in 6-7 milyar dolarlık yapılandırma!! sı
Telekom um ödenmeyen borçları..
Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete..
Borç borç borç borç..
Bankaların karı artıyor ama işten çıkarıp eleman çıkarıyorlar devamlı..
Neden ??
Cevap dijitalleşme şubesiz bankacılık deniyor ama ???
Zor bela kar edebilen şirketler piyasaya tahvil ve bono satıp karşılığında para elde ettiler..
Bu ÖST lerin hepsi değişken faizli..
Dayanak noktası ise gösterge faizi..
Gösterge faizini ise işsizlik fonu zorunlu bes şu bu ile fonlayıp tutuyoruz..
Nereye kadar..
Şirket bilançoları içler acısı
Yüzde 40 yüzde 60 hadi en kötü yüzde 50 50 borç özsermaye oranı bizde 70 30 larda falan..
Bu borçlar nasıl çevrilecek..Devamlı borcu borçla çeviriyoruz..
Bankadaki dövizlerle ilgili tecrübeli bir banka müdürü arkadaşımla konuştum meseleyi.
Onun yorumu şöyle : "Zaten bankadaki dolar devletin sayılır. Sistemin yani. Ona neden el koysunlar ? En kötü senaryo sadece dolarını alamazsın. Karşılığında TL ye çevirip verirler o gün ki kurdan." diyor.
Aynen öyle farklı farklı kur değerleri olur..
Kambiyo rejiminin değişmesi..
İhracatçıya 5 tl sana bana 3.5 şu bu..
Yine satışdalar..
Görünen o ki Türkiyenin en büyük aile şirketi iflasını açıklasa ertesi gün biz öyle rutin arada iflas ederiz siz takmayın dese borsa yüzde 2 prim yapar dolar da yüzde 2 düşer..
Kazançlarının yarısını geri aldı..
3.75 3.85 3.80
Hadi bakalım hedef 3.75 tekrar o zaman..peahhh
O gün hangi metaa yükseldi ise onun peşine takılıyoruz..
Misal dow çakıldı kur az çakıldı..
Kur düşmedi ki..
Hurrraa sat doları..
Kur çakıldı dow fazla çakılmadı..
Eeee dow topladı yola davam..
sat dolarıı..
Bugün kur aman aman bir yere gitmemesine rağmen kazançların yarısı geri geldi.
Sebep eee DOW yukarıda bu seferde..
MALDALAR...Bırakmıyorlar..
Fazla yazıp çizmenin manası yok..
zorladıkları her gün riskleri daha büyüyor.
Kaldıraçlı risk taşıyanlar ile para otoritelerinin bilek güreşi:
https://www.dunya.com/kose-yazisi/bu...lemiyor/401953
Her sabah aynı hikaye..
gece 4 le 6 arası 50 pip bas
seans açılmadan önce 10 10.30 a kadar 1 1.5 kuruş yukarı al
borsayı + aç
bütün gün dolar satarak borsayı canlı tut..
Abiciğim niye öyle diyorsun..faizler yükseliyor ama yükselen enflasyonla beraber büyümede serpilip gelişiyor..:)
Malum bu serpilip gelişme borsayı/borsaları destekler..:cool:
Şimdilerde ana akım medyanın, ana akım kandırmacaları bu cihette devam ediyor..:)
Çek bakalım globalde parayı..birde faizleri eski seviyelerine değilde, yarısına getir bakalım neler oluyor..büyüme serpilip gelişebiliyor mu?
Libor 1,82' ulaştı..Şimdiden duymaya başladık vık vıkları..:cool:
Cüneyt Başaran'dan;
Alıntı:
PANİĞE DÖNÜŞEBİLİR AMA...
Hisse senedi yatırımcılarının 9 senedir keyfini çıkarttıkları boğa piyasasının haklı sebepleri vardı; bol likidite, toparlayan küresel ekonomi, artan şirket kârları ve düşük faiz. Bu sebeplerin sonuncusu ''düşük faiz'' hariç hepsi hâlâ masanın üzerinde ve hisse senetlerini destekliyor. Ancak artan faizler eskisi kadar düşük değil. Hatta küresel faizler artık yükseliş trendine girdi. Hisse senedi yatırımcısı ilk kez ''yüksek faiz'' ile nasıl baş edeceğini düşünmek zorunda. Kafalarında bu algı değişikliğini yapmaları kolay olmayacak. Hatta piyasalarda ciddi panik olabilir. Ancak bir noktada küresel hisse senetleri için işler yeniden yoluna girecektir çünkü bu sefer faiz artışları ve yükselen enflasyon güçlü bir büyüme ile geliyor. Küresel bir büyüme de hisse senetleri için en elverişli ortamdır.
Bitirirken ekleyeyim; ''hisse senedi yatırımcısı için tünelin ucunda ışık var ama tahvil ve bono yatırımcılarını sıkıntılı günler bekliyor.''
enki
düzeltme olacak gibi duruyor
3.79 un altına geldi gibi yine dolar..
Parite 2350..
ABD ' li Komutan : " Münbiç te bizi vurursanız , agresif bir şekilde karşılığını görürsünüz. "
Maşallah doları hiç bir şey etkilemiyor..
Ne vergi konusu, ne altyapı yatırımları nede Trump'ın korumacı yaklaşımları..
Trump alüminyum ve çelik konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu açıkladı..Daha önce ticaret bakanlığı raporunu Trump'a iletmişti..Trump Nisanın 10'u civarına kadar çelik ve 20'sine kadarda aliminyumda kısıtlamalar(vergi-kota) bir karar vermek zorunda..
Yeni FED başkanı finansal sistemin güçlü ve güvenilir olduğunu açıklamış..
Ardında ilave etmiş finansal stabiliteyi sarsacak riskler karşısında alarm durumunda olduklarını belirtmiş..
Madem sistem güçlü, neden alarm durumunda olur ki insan..:(
Belliki kendi söylediğine kendide inanmamış..
Malum kesiyorum, arttırıyorum derken topyekun tingildemekte var işin işinde..:evil::evil:
Global borçlar:
2000 yılında 87 trilyon dolar..
2007 yılında 142 trilyon dolar..
2017 3. çeyrekte 233 trilyon dolar..maaşallah..:)
Buda Sn. Hakan Özyıldız'dan;
Alıntı:
G20 ülkelerindeki kamu, reel sektör ve hanehalkı borçları, 2007'de 80 trilyon dolar iken 2016 sonunda 135 trilyon dolara ulaştı. Faiz baskısı, borçluları paniğe sokarsa çarşı karışabilir.
doların başında yüzde 15 kemiksiz faiz var.risk isteyene 16 aktif var...arti Trump u kimse takmiyor bence abd için boş beleş 4 sene ..bi buçuk senesi gitti ..2.5 sene sonra 5 olursa ben zarardan kara geçerim m.faizler düşmeden dolar yükselmez.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar hızlı bir çıkış yaptı ama şuanda durakladı galiba bizim atasözümüz yine ispatlandı😀bu aralar ne yapacagi belli degil gibi
Trump sonraki işler..
Öncelikle doları Trump'tan bağımsız olarak global gözlükle görmekte fayda var sanırım..kaldıki faiz, mali tedbirler vb. ABD diğerlerinden çok önde şu an..
Bugünlerde olduğu gibi globalde faizler yükselirken, dolarıda güçleniyor olarak görürseniz, %15 faiz vermeniz bir şey ifade etmez..:(
Şu an genel anlamda yapılan şey mevcut durumun, pozisyonların korunmasıdır..yani bir bakıma amaç doları diğerlerine göre güçsüz tutabilmektir..
Bir panik herşeyi alt üst eder..
Çabalama kaptan ben gidemem modunda yine..
3.76 aşşağıda izlenecek nokta..
Burada çeşitli kereler yazdım
2016 sonundaki 2.90 3.90 rallisi gibi olmasına müsade edilmiyor..
3-4 kuruşluk alım gelmesi demek büyük ciddi bi meseledir..
Metro tahtası değil..
Normalde 4 kuruş alımdan sonra güç içi gevşeme beklemem ama bir şekilde yine gevşiyor..
Hep dediğim gibi kontrollü bir oyun devam ediyor dolarda..
Asla ama asla serbest piyasa değil..
Aşşa yönde de kontrollü..
Konjonktüre göre bi noktanın da altına bırakmıyorlar bir el alıma geçiyor..
Onun için dolarda enflasyon üstü hatta yıllık bazda mevduat faizi üstü bir getiriye bir ? koyuyorum..
Zaman zaman dalgalar olabilir ama yüzde 100 dolarda oturulmasını doğru bulmuyorum açıkcası..
1 1.5 hatta 2 senedir dolar tutanların mevduata karşı çok ciddi bir getirileri yok ne yazıkki..
Dolarda dalgalanmalardan para kazanmak lazım..Gerisi hikaye..
Bunu yapabilmek için çelik gibi bir sinir sağlam teknik analiz bilgisi ve algılarınızın düzgün çalışıyor olması lazım..
3.96 97 lerde iken her türlü haber geliyor zirveyide geçti neden gidemiyor yollu soruyorduk..
Anında TA sına baktım negatif uyumsuzluk had safhada idi..
Tabiki çok az kişi satabildi..
Dolar 2 ay içinde 4.25 i görüp yıl sonu 3.90 kaparsa dolarcı kazanmış olur mu???
Buna dikkat etmek lazım..
-----------
Türkiye'nin cari işlemler açığı Aralık'ta 7.70 milyar dolara yükseldi, 2017 cari açığı 47.1 milyar dolar oldu .
http://www.bloomberght.com/haberler/...eklentiyi-asti
Gund, yukarıdaki haberde bir detay var:
''Resmi rezervlerde aralıkta 8 milyar 636 milyon dolar net çıkış gözlendi''
Ha belki diğer kaynaklardan bazı girişlerde vardır ve bu azalış çokta kendini belli etmiyor olabilir ama sonuçta rezervlerimiz iyi bir konumda değil..
Umalımda dışarısı karışmasın..ancak rezervlerden yiye yiye nereye kadar..:(
Şu kısım için yinede bir şey diyemem:
enki
o net çıkış ihracat zamazingosu 3.70 fiyat yüzünden dendi sanırsam..NET rezervlerde bir erime yok tu sanırsam..(yanılıyor olabilirim)
Afrine giriyoruz 3.85 i gören dolar 3.73 e kadar basılıyor!!! sanırsın metro tahtası beklenti bitti sat..
Afrin beklenti miydi..Bedelsiz mi bu nedir..:)
Yahu güçlü ülkeyiz şu bu o zaman hiç iplemezsin normal fiyattan işlem görür dolar..
Yok öyle değiliz bu satış neyin nesi babam derler adama..
afrine girdik diye neden 10 kuruş düşüyo dolar..
Birileri bir mesaj mı vermeye çalışılıyor fiyat üzerinden..
O zaman nerede serbest piyasa..
Dolar kadın erkek arasındaki ilişki barometresi gibi mi :)
Çok yüksek perdeden bir konuşma ve dil var uluslar arası arenada..
Bunu birilerine güvenmeden yapamayız..
Diğer yandan da ağır ağır ekonomide bir tıkanmaya doğru gidildiği düşünüyorum..
Ama bazı şeyler gizleniyor..Konuşma , kontrol bizde bizden haber bekle denildiğini düşünüyorum..
Çok sıkışınca da bize yalnız bize gel deniliyor
El mecbur susuluyor..
Swap ı yasakla forex i yasakla efendim dolarla borçlanmayı yasakla..
bi yandan gevşek para politikası diğer yandan 12.75 glp
Dediğim gibi şimdilik gidiyor bir şekilde ..
Normalde çoktan paniklemiş idi piyasa ama herşey kontrol altında..
Son ulker meselesi bile nasıl işlendi basın yayında dikkat...
en sonunda ufak ufak mevcut kredilerin paketlenip MB ına satılması masada sanırsam kaynak için..
Ufak ufak ne enflasyonu yaaa geçin bu işleri onlar eski ekonomik modeller idi çöktü bunlar..Batı amerikaya avrupaya bu kadar para bastılar enflasyon hala sürünüyoooooo
deniliyorrrr..
walla bunu da yapıp bu dolar yine yükselmezse ..
ne olur bilmiyorum..:)
Power öyle bir durumda olacak olanları sana söylim..
elinde TL tutanlar sermaye sahipleri geberecek..
elinde dolar tutanlara gelince de hiç bir şey kazanamayacaklar çünkü alım gücü de aynı oranda düşecek.
borsa 300.000 i geçip füzeleyecek.
tl kredi alanlar ihya olacak.
yani tl kredi alıp da iş yapanların kredileri sabit gelirli yada elinde tl mevduat tutandan çıkacak..
banka gibi ahmetden al mehmede ver şeklindeki aracılar da karlarını 2 ye katlayacak.
bu kredi alanlar yaptıkları iş ve hizmetleri gerekli zammı yaparak zenginliklerine zenginlik katacaklar halk ise bir kere daha acı reçeye boyun eğecek..
vatanını milletini bu toprakların emekçilerini seven birisi bunu teklif edemez..etmez..
bu kadar açık ve net..
bunun yerine 1 kereye mahsus kelle başı 2000 tl toplansın daha iyi..daha delikanlı..
Kaptalist ekonomilerde bütün kanunlar kurallar hatta anayasa PARA yı korumak üzerine yazılmıştır..
Kapital ile gariban vatandaş arasında seçim yapılmak durumunda kalınırsa her zaman KAPİTAL seçilir..
Devalüasyon büyük kapitalin borcunun vatandaşın sırtına yüklenmesi işinin teknik tabirle söylenmesi işidir..
Ben batarsam siz KOMPLE batarsınız ulan demektir..
eee ne yapacaz..
Pamuk eller cebe nin Türkçe sidirrr..
Eski toplumlarda bunu evine cebren girip silah dayayarak zorla yapıyorlardı..
Sonra vergiler ile yapılmaya başlandı..
Şimdi ise daha seksi yollar deneniyor..
Enflasyon devalüasyon gibi..
Farkında olmadan sermaye akışı tabandan üçgenin piramidin tepesine doğru DEVAM EDİYOR aynen..
Para vatandaş özel sektör ve devlet arasında dolanır durur..
Vatandaşın elinde PARA birikti..
Bunu görebiliyoruz çevremizden..
Şimdi hasat zamanı..
Bu paranın vatandaşın cebinden yeniden özel sermayeni cebine aktarılması gerekir.
16,30 da gelece ABD tüfe bence beklenenden düşük gelecek..ve bence buda son fırsat olacak dolar almak için.ytd.
0.2 yerine 0.3 geldi diye mi bu tantana..
7950 lerde geziyordun hayrola..
tam spek tahtası gibi olmuş
breh breh brehhh
Şimdi gerisin geri basarlar yine hiç bişi olmamış gibi..
115600 de olan BIST 0.2 yerine 0.3 geldi diye
2000 puan yedi..
Yarın 1500+ açar sürerler şimdi..Nasılsa mal da onlarda para da..
Garanti kademelere baktım 30.000 lot 10.000 lot..
şaka gibi..
Mal paket belli ..
Bundan 7-8 sene önce garanti kademede 3 milyon 2 milyon gibi lotlar olurdu..
Zaten garanti ak iş thy eregl krdmd
garantiyi 20 kuruş alsan dolara 50 pip bassan (yüzde 2 eder nerede ise ) endeks i de götürüyorsun..
o halde görüp de short açan yada dolar alan foncu var mıdır..
Bilmiyorum
olsa bile sorun deel biyüzde 2 daha çizersin ..
adamın işine son verirler ardından.
tamamen zorlama ile kontrol altında bir piyasa görüyorum. THYAO bunların bayrak direği o nereye borsa oraya,kendileri alıp kendileri satıyorlar. bu zorlama piyasa bir gün biter ama bize kaça patlar belirsiz.Bunların iktidarından sonra farklı biri gelirse ve sayıştayı çalıştırırsa neler göreceksin aklın durur. varlık fonu tam bir karakutu ve hazineden para almayada başladı.yani verdiğimiz vergilerin bir kısmı buraya gidiyor.bu fon kurulduğunda sözde ucuz borçlanma yapacaktı gelinen son durumda karadelik oldu.