Ben o rakamı İşmende bekliyorum.(işmende de pozisyonum var.)
11-12 Biraz fazla gibi bu hidse için. 3Milyarda bile hisse çok ucuz kalscak. Senin tahmininin yarısını bile getirse bu büyümeyle, bu hisseyi kimse tutamaz.
Ytd
Printable View
Ben o rakamı İşmende bekliyorum.(işmende de pozisyonum var.)
11-12 Biraz fazla gibi bu hidse için. 3Milyarda bile hisse çok ucuz kalscak. Senin tahmininin yarısını bile getirse bu büyümeyle, bu hisseyi kimse tutamaz.
Ytd
İsmen İştirak yapısı çok güçlü sadece aracı kurum gibi düşünmek yanlış olur.
Kendi içinde holding ve iyi yönetilen bir şirket bu sene temettü vermedi mesela.Bedelsiz sermaye artırımı yaptı doğrusunu yaptılar.
Hisseye can suyu oldu doğru yılda zamanda doğrusunu yaptılar.
Kaçtan bölündü bilmiyorum fakat yaklaşmıştır bölünme fiyatına 3 ay olmamıştır.
İş grubu iyidir iyi. sigorta sektörü ülkenin gelişimiyle ilgili bir sektör diğer sektörler daha farklı durumu var.
işmen temettü verdi. Hersenr de veriyor.Herhalde atladın.
%322 oranında sermaye artırdı.
Dediğin gibi, işmen bir ascı kurumdan ziyade bir yatırım bankası hüviyetinde,
Bir arkadaş yazmıştı, Türkiyenin Goldman Sach’ı diye. O yolda ilerliyor.
Ben yanlış anlamışım. Hisse başı demişsin.11-12 yaparsa F/K 4 civarına gelir ki büyüyen hisse için çok ucuz kalır.
YTD.
ANHYT nin karlarına bakarsanız son 2 seneyi, ilk 2 ceyrek aynı gibi gelir, 3.ceyrek ilk 2 çeyreğin toplamı kadar gelir, son ceyrekte en fazla elde ettiği kar olur... Gecen sene ilk 2 ceyrekte 360 milyon kar ediyor, 3.ceyrekte yanılmıyorsam 350 civarı kar getirmiş, son ceyrekte ise 450 ya da 500 belki daha fazla kar etmiş... Ben 3.çeyrekte 1.200 filan 4.ceyektede 1500 ile - 2000 civarı kar açıklar diye düşünüyorum bakalım zaman beni haklı çıkaracak mı? Geçenlerde anhyt ceosu işlerin çok iyi gittiğini son 2 ceyrekte de güzel gideceğini söylemiş
İnşallah senin dediğin gibi olur.
3milyar bile gelse, bu, bir önceki seneye göre 130% artış demektir ve enflasyonun çok çok üzerinde. Bu birkaç sene devam etse, (edeceğini düşünüyorum) hisse hayal edilemeyecek rakamlara gidebilir.
Ezcümle, büyüme hissesi arayanlar için ideal bir hisse.
Üstelik işbank kuruluşu.
Daha ne olsun.
YTD.
Kısada iyi kar ettirdi benden bu kadar Anadolu Hayat abisi Anadolu Sigortaya takviye yaptım ytd.
2 hissede yükselen trend yoluna devam ediyor fakat sadece tahmin Anadolu Sigortanın rallide daha iyi olacağını düşünüyorum ytd
Yanılma payım yüksek bugün Anadolu hayatta yanıldım düzeltme yaşadı yada kar satışı her neyse sonuçta 2 hissede iyi ytd.
Ezcümle, sigorta sektörünün gelrceği parlak. Büyüme potansiyelleri çok yüksek. Elimde Türkiye Sigorta da vardı, çok ucuz kalmıştı ama sabredeneden vermiştim hem de 10’. un altında.
Bir de zamanında T. Traktör ve Thy.
Şimdi, artık zamanından önce vermemeye kararlıyım. Kısaca, büyüyen hisselerde bekleyen kazanıyor. Ve illaki hisse ergeç ederini buluyor.
Ytd.
15 liradayken kimse yazmazdı, 20 oldu aynı sey, 30 oldu yine aynı, 44 e geldi yine yazan yok, demekki spekle ben kalmışım :)
Yazmasın ama hisse gitsin.
Heç önemli değil ortak.
Senin tespitler 10 numara.
bu hisse büyüme hissesi kimse buralarda tutamaz diyorduk, dediğimiz oluyor.
Daga ne olsun. Daha epey yolu var gibi.
Yatırm tavsiyesi değildir.
Ben de buradayım hocam :) ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2024 de yürürlüğe girecek yeni emeklilik sistemi BES e ne gibi katkısı olur acaba
Bence 3.çeyreğin kokusunu aldılar :))))) hadi bakalım beni yanıltma sessiz kral
Arkadaşlar agesa anhyt nin hep x2 önündeydi.... Şuan fark sadece yüzde 20 küsür fazla.... Bu yükseliş sektör olarak algılanmamalı... 3.ve 4.ç anhtnin en güçlü oldugu dönemlerdir..... HBK na bakarsanız agesa ile neredeyse aynı... Üstelik agesanın sermayesi 180 milyon anhtnin ise 430 milyon olmasına ragmen.... Anhyt nin sermayesi 180 milyon olaydı fiyatı zaten 150 lerde olurdu.... Velhasıl bir kac çeyrek sonra anhyt agesanın önüne gecerse kimse şaşırmasın... Bu da işgrubunun farkı diyelim.... Üstüne bu iş grubunun tek çatı altında toplanma olayı bizim şirkete nasıl yansıyacak bilmiyoruz.. Hikayemiz oldukca güçlü.....
Bes tarafinda inanilmaz bir buyume varken yeni yasa ile tes sistemi de buna eklenecek. Neredeyse her isveren brut maasin yuzde 10 unu kadar bir miktari buraya yatiracak. Emeklilik tarafi daha bebek sayilir. Su anda anhyt tarafinda 1.5 milyona yakin bes musterisi var fonlar 110 milyari gecmis durumda. Fonlarin yonetim ucretleri de katlamali olarak artmakta. Hayat police tarafi da giderek biyuyor. Sirketin sahip oldugu kendisine ait portfoy 6 milyara yaklasmis durumda.
CDS ile Eurobond arasında ters ilişki vardır, şu videodan bilgi alabilirsiniz (yaklaşık 6dk30sn itibaren) : https://www.youtube.com/watch?v=SmhQj96-u2E
Faiz düşüşünde Euronond un değeri artar. Yani fiyatı yükselir. Herhalde bunu demek istedin.
Elinde Eurobond olanlar son dönemde ciddi para kszandı.
3. çeyrek kar tahminim 1.1 milyar civarı toplamda 9. ay itibariyle 2.4 milyar tl.
Yatırm tavsiyesi değildir.
Bilanconun ayak sesleri galiba :)
İnşallah sen haklı çıkarsın.
Bilaçodan ziyade, Bes i desteklyecek yeni kararlar üzerinde çalışılıyor.
Buna göre, Avrupada olduğu gibi, zorunlu Bes de şu an sadece çalışandan kesilen kesintnin yanı sıra işverende çalışan kadar Bes e katlı yapacak. ve Bes bu yüzden çok cazip olacak.
Bu tasarının son aşamasına gelinmiş.
(Yani 1000 lira çalışan kesintisi, 1000 lira işveren katkısı, 300 tl de devlet katkısı olacak. )
Bu çıktığı anda, Bes fonları kısa zamanda 2 ye hatta 3 e katlayacak.
Tabii, Anhyt ve diğerleri resmen uçacak. Tutabilene aşkolsun.
Yatırım tavsiyesi değildiir.
Zira, Şu anki zorunlu Besten çıkma oranı 80% in üzerinde. Tasarı çıkarsa, bu oran 10 lara Düşecek. (Zira, Avrupada öyle)
Bakslım,
Ytd.
Temmuz prim üretimi, bir önceki yıla göre 161%, Ağustos 132% artmış. Şirket yürümüyor
koşuyor adeta. Üstelik, önümüzdeki yıllarda formatı değişecek Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası ile
Hacimler/primler çok artacak.
Şu anda hızlı artışın sindirimi var ama bu senet bana göre biriktirmelik, satılmalık değil.
Yatırm Tavsiyesi Değildir.
Bu ceyrek prim uretimi cok artti ayrica bes fonlari cok buyumus gozukuyor. Teknik karlilik artabilir gibi. Tes sistemi olursa sirket ciddi buyuyebilir. Son ceyrek 1 milyara yakin kar gelmisti. Su anda bile ciddi kar uretimi baslamis gibi gozukuyor. Surketin ciddi bir yatirim portfoyu de bulunuyor. Bu portfoyun icinde yenilenebilir enerji yatirimlari bile mevcut.
İs yatirim bu hissede 3 aydir mal topluyor. Dolasimda 65m lot var. 3 ayda dolasimin neredeyse 5/1 ni topladilar. Bu muazzam bir rakam. Var bir plan bakalim, filmin sonunu gormeden tek lot vermem.
Fonlar sat sat bitiremedi. Birisi bitiriyo oburu basliyo. Is devamli alista. Sanirim yukselen faiz ve borsa ortaminda anhyt karliligini muthis seviyelere tasiyacaktir. Basit bir hesapla fk 4 lere dogru gidiyor. Ozellikle bilanco geldiginde fonlarda mal da kalmamis olacak. Sonrasini patlamis misirimla izlemeyi dusunuyorum. Guzel bir film olacak. Oscarlik.
Haklisiniz fonlarin satislari ciddi boyutta. Ancak is yatirim cok agresif aliyor. Fonlarin satmasi bizler icin cok olumlu. Zira bir gun muhakkak satisa baslayacaklardi…. Sabreden fena ekmek yer bu tahtada benden soylemesi
İyi akşamlar arkadaşlar. İşyatırımın 3 aydır topladığın malın maliyeti nedir acaba?
21 haziran / 21 temmuz arası
23 tl maliyetle 4.300.000 lot
21 temmuz / 21 agustos arası
30 tl maliyetle 3.900.000 lot
21 agustos / 21 eylul arasi
43 tl maliyetle 7.300.000 lot
Ortalama 15.500.000 lotu kabaca 30/35 tl arasi maliyetlenmis.