pay oranlarinizda bir hata varyatırım tavsiyesi değildir
Printable View
beklenildigi uzere spk bulteninde bedelli onayina iliskin bir bilgi yok.
benim dusunceme gore 11 subat 2021 tarihli spk bulteninde onay gelecektir
yatırım tavsiyesi değildir
Endeks eksideyken glryh yukseldi diye seviniyoruz ama diger hisseler dusuyor diye uzuluyoruz.
Endeks artiya gectiginde glryh dusuyor diye uzuluyoruz ama diger hisseler tukseliyor diye seviniyoruz.
Gulelim mi aglayalim mi anlamadim gitti.
SM-N980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mılletı kan kusturdugu kadar varmıs 2 gunde ıkna ettı benıde dun cıkan endekste dustu bugun de eksı 5 .ç8
sattigimi koydum yerine neyseki :)
takvim sıkışıyor bakalim ne kadar baskilayabilecek !
Diyelim ki A1 kapital halka arz olacak.min ne kadar süre önceden bildirilmesi gerekiyor?
ama murat guler cok zeki bir insan.
iki adet sirketi A1 Capital ve Rtalb gibi iki ölü şirketi muazzam kar eden ve buyuyen bir şirket haline getirebilmek kolay iş değil. Bu iki şirketin 2019 ve 2020 bilancolari arasindaki farka bakmak yeterli, fark degil daglar var.
BU SEBEPLE hazir 2020 yili kari bu kadar yuksek iken ve piyasada ki halka arz talebine iştah inanilmaz iken ve halka arz carpanlari muazzam iken A1 Capitali halka arz edecektir. Muazzam bir gelir potansiyeli var cunku, kacirmayacaktir
(bugun oyak yatirim gibi.kurumsal bir sirket bile halka arzi dusunuyor cunku bir daha bu firsat ele gecmeyebilir)
a1 capital'in tahmini halka arz analizini de yapmistim. 2020 yili.90-100 arasi bir kar bekliyorum ve ortalama 13 fk ile acilsa 1.3 milyar piyasa degeri ile acilir. Muazzam bir deger.
acilis sekli de sermaye artirimi seklinde olur. Ornegin ;
sermayeyi 100'den 125'e cikaririr. (25 milyon lotu halka arz eder)
guler yatirim da mesela ek satis koyar %4 (5 milyon da ek satis yapar)
bu durumda 25 milyon lot × 11 lira = 275 milyon lira A1 Capital'in kasasina girer.
5 milyon × 13 lira (ek satisi ikinci tavandan yapar) = 65 milyon da guler yatirimin kasasina girer.
toplam da 340 milyon kaynak yaratilir.
guler yatirim ise bu 65 milyon ile neler yapmaz ki, hersey yapabilir. inanilmaz buyume potansiyeli yaratilir
20 subat gibi a1 capital'in bilancosu gelir o zaman tekrar analiz yapariz, anlayacaginiz bizde satilacak hisse yok hele 11 den hic yok
A1 Kapital kar patlaması yapmış. RTA da öyle. Glryh Fk'sı 12 aylıkta 3'ün altına inecek muhtemelen . Bedelli sermaye artışına bile gerek yok aslında ama şirketi daha da büyüteceklerse , daha büyük karlar gelecekse bu fiyatlara gerilemesi çok mantıksız Ortada ya çok büyük bir dolandırıcılık var ya da şirketi ele geçirme ve - veya dışarıdaki hisseleri toplama baskısı söz konusu. Sonuçta ortada bir küçük yatırımcıyı rezil etme ********liği var yine.
piyasada hisse mi var ? ben goremiyorum olsa olsa 30 milyon hissenin 5-6 milyonu dagitilmis gerisi toplu vaziyette. takasa biraz bakilsa net anlasilir.
takastan anlamayanlar ise gunluk islem miktarina kademelere alan satana baksa o da anlar.
ama rtalb'de epey bir mal verilmis ona birsey diyemem.
bugunku piyasa degerinden guler yatirimin fk si 6.5 ve gelecek kar ile 4-4.5 olacak. bistte faaliyetinden elde ettigi kar ile daha ucuz bir sirket yok.
ayrica bedelli sermaye artirimi bana gore bu sirket icin cok iyi. cok ilerleme saglamasina vesile olacak, detaylarini yukarida incelemistim.
is :5.673.000
garanti : 3.950.000
vakif : 3.930.000
ak : 3.438.000
ziraat : 3.180.000
Yapi Kredi : 2.739.000
ilk 6 araci 23 milyon geriye 7 milyon diger tum araci kurumlar kaliyor
bu 6 araci kurum aylardir stabil degisim yok 100-200 binlik farklar var sadece
Halka açıklığı çok yüksek görünüyor ama kademelerde komik lotlar var . Bu da mallar toplu demek oluyor. Oyun içinde oyun . Hisseye hakim kişiler hisseyi düşürerek mal topluyor. Takip edicem ben de .Borsada ucuz kağıt kalmadı.
bir de benim anlamadığım ozellikle investing'de yatirimci arkadaslar bedelli sermaye artirimina takilmislar !
niye anlamak mumkun degil, paranin kullanilacagi yerler cok mantikli, sirketin buyumesine vesile olacak
ama
arkadaslar bizim paramizi ne yapacak derdinde ? yahu sen daha para verdinmi ? kaldiki ruchan pazari diye bir sey var ! ruchanlari satarsin ve hisse alirsin olur biter.
hakikaten o kadar cok arkadas borsaya dahil olduki bilen bilmeyen herkes konusuyor, yorum yapiyor.
tek soyleyebilecegim hisse risk analizini iyi yapmaniz, burada kucuk miktarda risk makul olabilir.
ve bu kucuk risk icin 9.90 - 10.10 araligi secim icin uygun bir seviyeyi anlamli kilabilir.
tabiki yatirimcilar secimlerini yapmakta hur ve ozgurdur.
Geldik bakalım.rakamlara göre endeksin en düşük f/k si olan hisseyi aldık.
Hayirlisi
hakkinizda hayirlisi olsun
kucuk bir duzeltme yapalim affiniza siginarak, bistin en dusuk f/k si olan hissesi degil ama faaliyetinden elde ettigi kar ile fk si en dusuk olan hissesi.
hedef ve 0zak gyo gibi surekli degerleme kari ile fk si dusuk.olan sirketler var cunku. yatırım tavsiyesi değildir
sayın hayek bedelli haberinden sonra takibe almıştım. sonra sizin burada yorumlarınızı okudum. burada paylaşmış olduğunuz değerli bilgiler ve analizler için çok teşekkür ederim.
maaşallah A1 Capital olarak 2021 Ocak hacimleri cok iyi durumda
A1 Capital : 68.4 milyar
Global : 33.1 milyar
Osmanli :43.4 milyar
İnfo : 84.5 milyar (info'ya da maasallah iyi kazandirdi bize)
Gedik : 86.1 milyar
bu hesaba gore kabataslak 2021 ilk ceyrekte 200 milyar hacmi gececegiz. %53'unu tam olarak kontrol ettigimiz unutulmamali. (dolayli paylarimiz ile %63.5)
2021 / 3 hacim : 200 milyar yaklasik
2020 / 3 hacim : 76 milyar
buyume muazzam.
ayrica 200 milyar hacim ile 2020'de ki en iyi hacmimiz olan 4. ceyrekte ki 188 milyar hacmi de gecmis oluyoruz.
hesabi herkesin takdirine birakiyorum.
glryo çok naz ettin çok................ bu gidişe bakılırsa nikah kıyacağız da zarardan başka bir faydasını görmedik nikahlanalım da nikahta keramet var derler
belki faydasını görürüz.
Hissenin anasını ağlattığı yetmiyormuş gibi bir de sitem eden yatırımcılara dava tehdidinde bulunmuşlar. Pişkinlik tavan yapmış.
bu haftaki spk bulteninde de bedelli sermaye artirimi onayinin gelmesi zayif ihtimal gibi
ama onumuzdeki hafta onay gelme itimali %90 bana gore.
beklenildigi üzere spk bulteninde onay gelnedi. takvimin epey sıkıştığını söyleyebiliriz. hem spk onayi hem de pespeşe mali tablolar gelecek subatin ikinci haftasindan itibaren
Hocam a1 capital in finansal raporu gecen hafta gelmişti incelediniz mi ? Birde yanlışım varsa düzeltin glryh a ve b grubu pay var ama a grubunda bi imtiyaz var mi? Kap da görüldüğü üzere yüzde 5 den daha fazla paya sahip olan tüzel veya gerçek kişi yok. Şirket de sahiplik problemi olmaz mi
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam bubsirketin sahiplik durumuna ne diyorsunuz yuzde 5vden fazla paya sahip ortak yok
Yani toplayan bildirim zorunluluğu okan yuzde 5 için geçmeyecek şekilde farkli kişiler üzerinden toplanmış diye yorumlasak yanlış olmaz o halde
Bu imtiyazlı hisse senetleri saçmalığı kalkmadı mı daha acaba ? Resmen hırsızlık bu sistem. . %95 hisseyi piyasaya sat, % 5 imtiyazlı hisse ile kontrolü elinde tut. Baskı Baskı nereye kadar?