baskan birak dileyen diledigini yazsin
biz kimi neyi okuyacagimizi biliriz
varsa kotu bir yorum elestiri elle tutulur temel teknik bi babayigit yazsinda okuyalim..
dun dundur bugun bugundur ...
2018 ve kordsa baska bisey demiyorum...
Printable View
günlük değerlendirme yapmıyorum. kendim yeni girdim belki bir yıl içinde kazanamayacağım belki kazanacağım. gelecek yönünde kağıdımızın iyi olduğunu düşünüyorum.
İnşallah dediğiniz gibi olur, hayırlısı ...ama yine de insan 1yilin heba olmasına üzülüyor... umuyorum 2018 kordsa nin yılı olur...tabi benim.durumum biraz zor zaten 1yil önce 8,90 a almışım,umarım aşağılarda alanlar olmuştur ve umarım herkes para kazanır...
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hadi size bir foto atayım da keyfiniz yerine gelsin. Gittim baktım geçen, ekip çalışıyor. Sağolsunlar :)
https://i.hizliresim.com/RnX59G.jpg
Sağolasın.
Burası İzmit fabrikası önü arkası sağı solu kendilerinin zaten. Hatta evim oradaydı geçmişte. Hemen fabrikanın yanında. Çok salakmışım o zaman hissesini almadım. Gerçi bekletirmiş pek de kayıp gözüyle bakmamak lazım.
Bildiğim kadarıyla Mısır'da bulunan fabrika ve arsası satılık.
yani benim anlamadığım 150 milyon kar yazmış 1.5 milyar piyasa değerine sahip 100 milyon dolarlık şirket alacak durumda bir firmanın günlük işlem hacmi nasıl 9 milyon lira olur. Hakikaten inanılmaz düşük bir oran. Bugün biraz alım yaptım kademelerde doğru dürüst hisse yok
Geri donus yapti.. merill topladi
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deutche topa girdi
yılaaar önce;
Türkiye'nin ana büyüme omurgalarından birinin inşaat olacağı varsayımı ile 17 liradan KOnya çimento alıp kısa sürede 28 liraya satınca kendimi muzaffer bir komutan gibi hissetmiştim.:))Ama daha sonraları....
Bu bana önemli bir ders oldu:):)..
Ondan sonra kendi kendime; "Ayağı yere basan Bir Gelecek Hikayesi yazarak, ve bu hikayeye kendimi inandıracak gelişmeler gözlemleyerek aldığım hisseleri, hikayelerde kırılma olmadıkça satmayacağıma dair bir söz verdim..
Bu sözü iyi ki vermişim...
Kısa vadeli, hele hele, kısa vadeli fiyat periodlarının üst seviyelerinde, maliyet yapan yatırımcıların, tüm bu kısa vadeli periodlarda şikayet ettiklerine sıklıkla tanık oldum..Siz de tanık olmuşsunuzdur:)
Mesela PETKİM'i 1,20 iken 1,20 den alanların, 1,15 e düştüğünde; "Lanet hisse sanki çok çıktı da!"gibisinden forum yorumları nerdeyse birer klişe idi..bu klişe 3 lira iken değişmedi, 5 lira iken de değişmedi.. ama şimdi PETKİM 7,90 ..orta uzun vadede 13 lira üstüne gidecek belki de..
Sasa'nın 50 kuruş olduğu zamanlar var..Ve pek çok hisse..
Her zaman söylerim..uzun vade candır:)..
Akıl vermek haddime değil ama sanırım;
Yatırımcıların hedefi, fiyattan önce, geleceğe dair diğer öngörülerde haklı çıkmak Ve stratejik yatırım planlarında, fiyatı bu öngörülerin türevi olarak konumlandırmak olmalı belki de..
kesinlikle bence kordsa da heded fiyat belirleyemek icin abd sirket satin almalari ve bunun bilancoya net sekilde yansimasini gormek gerek ondan sonra hedef fiyatimi belirler ona gore beklerim ...
zaten o zaman dahi elle tutulur hatri sayilir gelir getirecegine inaniyorum...
gerisi nasip artik analizler yapildi artik beklemek kaldi ...
bu arada bos kaldikca arastirma yapmak candir ...
petkim 3.5 lardaydi sanirim sonra 4.20 tarihi dolar zirvesini kirdi bolundu temettu verdi daha da gitti ...
goz gore gore gitti :)
2015 di sanirim ... hatta cok guzel bi grafik cizmistim amiral savas gemisi diye :)))
8.30-8 .55-8.85-9.30(10 yillik dolar zirvesi)
sonra haydi osman flamenco72 ben bilememko...
Darısı Kordsa ve KOrsa yatırımcılarının başına olsun:)
Kaç gündür asansör gibi bir çıkıyor bir iniyor. Başımı döndürdün KORDSA. Trade edebilene iyi fırsatlar verdi. Bakalım bilançoya kadar bu hareketler sürecek mi? Y.T.D.
ilave kazan için ÇED değerlendirmeye gerek yoktur demiş izin alınmış. KAP'a haber geldi
hacim ve alislar guzel duruyor
BRISA
“Şirketimizin uzun soluklu yatırım planları doğrultusunda Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan, 2014 yılında toplamda 950.000 m2'lik alanda yatırımına başladığımız fabrikanın ilk etabı tamamlanmış olup, üretime ve satışa başlamıştır. Aksaray'daki ikinci fabrikamıza yapılacak yatırımlarımız kapasite arttırım planlarımız çerçevesinde devam etmektedir.â€
Yeni satış kanalımız hayırlı olsun. Muhtemelen bu çeyrek itibariyle etkisini göreceğiz.
Bugunku positif ayrisma sebebimiz
yapı kredi aldı mı agrasif alım yapıyor. ayın 16 sında da aldı. acaba aldığı malı virmanlıyor mu yoksa kendinde mi tutuyor.
KORDSA
AYLIK
TURKUAZ LAR TEMETTU ZAMANI
https://i.hizliresim.com/lOkZ6B.png
https://i.hizliresim.com/lOkZ6B.png
SON HALI
https://i.hizliresim.com/LbpDja.png
https://i.hizliresim.com/LbpDja.png
YILBASI DIKEY CIZGILERLER AYIRT EDILMISTIR YENIDEN CIZMEDIM O YUZDEN
2018 SONUNA KADAR 2018 OCAKTAKI HAREKETIN DEVAMINI DILERIM
NASIL GIRERSEK SENEYE OYLE DEVAM EDERMIS :)
BIZ NIYE GIRDIK AARALIKTA BU HISSEYE ,OCAK OLMADAN YERIMIZI ALALIM DIYE VE DE 2018 DAHA GUZEL OLACAK DIYE
INSALLAH
Bist temettü 25 endeksine dahil edilmiş kapta açıklaması var hayırlı olsun ortaklar. Ytd.
işte bu iyi haber :) tesekkürler., hisse artık uzun vadeli fon ve yatırımcılar için artık daha çok güven veren ve taşıması daha kolay bir hisse oldu.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/654824
temettü endeksine girmemiz hayırlı olsun. umarım olumlu olur.
genelde temettu endeksine giren hisseler
1 yillik surede cok iyi getirisi olmus...
temettü 25 endeksine dahil edilmesi iyi haber olsa da tepki vermedi kağıt.
Değerli ortaklar;
Yaptığım analizlere göre bu sektörün Dünya ve Türkiye ortalamasında PD/DD : 2,50 civarında
Şu an Kordsa 1,33 PD/DD sahip
PD/DD değişmese bile;
Özkaynaklarını bu yıl tahmini %17 artırdığını düşünerek hisse değeri 9,20 TL potansiyeline sahip
Ancak Özkaynakların son 9 Aylık bilançoya göre "tahmini" olduğunu söyleyeyim.
Son 8 yıllık Özkaynaklardaki artış ortalaması da %8 ki bu durumda da 8,50 TL ihtimali var.
PD/DD piyasanın geleceği nasıl yorumlayacağına bağlı... İyi yorumlanırsa veya kötü haberler olursa rakamlar kökten değişir.
Bir de ülkemizin ekonomisi önemli tabii ki.
Kimse bu yazdığıma bakarak alım-satım kararı vermesin. Özkaynaklar artmayabilir de...
Yatırımlar devam ettiği sürece Sektör ortalamasına da gelmeyebilir. Bunu bilerek hareket etmekte fayda var.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi analizlerini ve yorumlarını yaparak yatırımlarına karar vermelidir.
gunu tepeye yakin degerlerden kapanisi guzel
kritik esikteyiz...
endeks gidecekse kordsa lokomotif olacak...
insallah...
8.30-8.55-8.90-9.30
sonrasi fisekkkkk
Sn Matetis endeks ile kords beraber gitmedi. Endeks düşünceniz yanıltıcı olabilir. 2015 den beri hissenin icerisindeyim. 2017 de endeks çıkarken kords 9 lardan salinarak indi. 2016 tam tersi oldu. Bu demek değildir bu senede böyle olacak. Ama bu sene haberler daha bir başka. 3 yıl uzun bir zaman değil ama neler çektim sanırım söylediğim tarihten itibaren grafik açıklıyordur. Herkese uzun vadeli bol kazançlar diliyorum. Saygılar. Yatırım tavsiyesi değildir.
endeks den kasit
siyasi gelismeler cok sicak
etkili bi siyasi kriz cikmadikca sikinti gormuyorum... ve ayni zamanda endeks yikilmazsa onunde engel olmayan ve beklentileri yuksek olan kordsa gitmemesi bana akil tutulmasi gelir ...
3 yil oncesinde 5-5.12 tl lerden hisse satisi oldugunda iskontolu satis olmustu ve fiyati da olmasi gereken degerleri ustundeydi...
ve hisse baskilandikca baskilandi...
o yuzden 3 yil once almis olmaniz ...
bundan sonraki 3 yilda ayni performansi gosterecegi anlami tasimaz
ayrica 3.60 larda 9 tl ye giden ve hatri sayilir temettu veren kordsa icin kayip olarak gormuyorum...
suan sizin ortalamanizda cok az kisi var ...
sirket hissesi toplu ve bana gore suan oldukca sig ...
temettu 25 endeksine giren sig hisseler agresif fiyatlara gidebilir ...
hisse fiyatindan cok palalarin temettu verimi ile daha cok ilgilenecegi asikar buda hisse fiyatini daha yukari tasiyabilir...
suan 2 sirketi alma haberi dusmedigi icin kesin dille konusamiyorum...
ama o is gerceklesirse sasa gibi agresiflesebilecegi kanatindeyim
2018 devreye girecek fabrika ,kapasite artisi,alinacak 2 sirket insallah ,brisa 950 donumluk fabrikasi dereye girmesi ..vb
satis gelirlerinde patlama yapacagi kanatindeyim...
bayragi devrealabiliriz ...
ama sizi suan cok sansli nadir insanlardan goruyorum...
1-2 yila ana paranizin %50 temettu alirsaniz sasirmam....
hep yazarken kisa oz yazdigimi saniyorum
sonra bakiyorum baya yazmisim :)
kisa oz yazmaya calisirim
Sorun yok yazimlarinizda teşekkürler. 2015 340 li civarlarından her ay düzenli birikim yaptım. O dönem sasa nin satılmasına sevindim aslında. Tek noktadan yürümesi gerektiğini düşündüğüm için. Yeni iki sektör yarattı iplikten sonra beton güçlendirme ve kompozit, bmw ye numune verdiğinde daha bir guzellesti. Ben bu son şirket alımlarını isim yaratma müşteri çekme ve piyasa yaratıp pazar yaratmak olarak görüyorum. Gecen birkac ay oncede Kapasite artışı için başlangıç yapmasida bunu destekliyor. Ayrıca hammadde artışının petrole bağlı kalmaması içinde 2017 yılında hammadde şirketi almıştı. Geçen sene g.amerikadaki şirketten biraz sekteye uğramıştı ama 3.ceyrekte bu pozitifé dönmüştü. Diğer iki şirketi satarakta hem nakit yaratıp hemde buyumeyecegi noktada kol kesmesi iyi oldu. Ayrıca o şirketleri sattigi fiyatın üzerine döviz fiyatida de gayet arttı. Sadece döviz açık pozisyonunu nötr ya da pozitifé çevirmesi güzel olacak. Ama gelirlerinin büyük çoğunluğu döviz olmasıyla bunu absorme edebiliyor. Yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar.
Bu başlığı şu anda 11 kişi okumaktadır.
endexin kudurduğu şu güzel havalrda hacimli hareket etmemiz lazım daha doğrusu bize bir fünye lazım patlamanın başlaması için umarım amerikan makamları sıkıntı yatratmaz ve şirketler bünyemize geçer o zaman güzel ve sert hareketlerimize başlarız....
aynen bi babayigit ciksa da ciziverse
acmis oylece duruyor kollarini...
https://i.hizliresim.com/EPq6Nv.png
yeahhhh dedirtecek mi bakalim...