Aygaz in opet ortakligi nedir?
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Printable View
Sundan aklima geldi Opet te ileride sarj istasyonlari arttiginda Aygaz a ne tur bir katkisi olacak o yonde yurt icinde hamle yapmadilar henuz Zorlu enerji bu ise giriyor mesela....
Aygaz in dogrudan ne tur bir payi oluyor Opet bayisinden onu dusunmek istemistim.
Bir inceleyim burda da paylasirim.
Tupras ta ileride temettuleri buraya kaydircam cunku;)
Bir de dogalgaz santrallerine bakmam lazim tasidiklari dogalgazi santrallere vs ye veriyorlarsa cirolarindaki payi ne kadar?
Sunumlarda belli olmuyor acip sormak lazim sirkete....
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Aygaz ı ben de takip ediyorum 2021-(2020 yılı zarar ile kapatırsa 2021 de temettü verebilir mi???)ve 2022 yılı için olabilir. Hissede 10-11 TL altında uygun bir fiyat oluşursa uzun vade için yatırım yapılabilir ve portföye katılabilir diye düşünüyorum.
2020 sanırım bu şekilde kapatır. Tüpraş'ta bir düzelme olmazsa Aygaz'da da zor gibi.
Tüpraş da maalesef hükümetin kıskacında. Vatandaşa şirin görünmek için sürekli fiyatlara müdahale ediliyor. Bu sebeple yakın zaman için Tüpraş da zor görünüyor.
Benim asıl merak ettiğim 2019-12 ay bilançosu ve 2020-6 aylık bilançolarda Aygaz'ın özsermayesi yaklaşık %20 düşmüş.
Bu durumu kısaca nedenleri ile izah edebilecek biri var mı?
AYGAZ 2020 ye maalesef olumsuz başladı. Bu sebeplerden dolayı da bir süre uzaklaştım ve halen KCHOL deyim.
KCHOL in şirketlerindeki portföy çeşitliliği ve 2020 yılı rekor kar açıklaması nedeniyle daha avantajlı geldi bana. Fakat henüz bu avantajlar borsadaki fiyatlarına yansımadı o da ayrı mesele.
Aygaz ve Tupras kaybettikleri farki kapatacaktir diye dusunuyorum.
Aygaz i 2020 2021 yili icinde toplama olarak dusunebilirim.Ama ani fiyat kirilmalari olabilir diye temkinli yaklasacagim.İlk kez toplayacagim Aygaz i dolayisiyla hem dediginiz sermaye teknik olarak bakilmali hem yatirim ve kâr oranlarina bakilmali.
Tupras ozelinde de su dikkatimi cekiyor genel olarak dunyada marjlar dusuk Tupras bu marjlarda nakit uretme gucu cok yuksek bunu kapatabilir kisa zamanda islerin duzelmesiyle.
Ama sanirim birim fiyatlarini bilmiyorum ezbere konusmiyim Tupras ta jet yakiti ve fuel oil satislari kârı goturdu.Bir de imo meselesi ertelendi diye biliyorum kuresel kural uygulamaya gececekti.
Aygaz in kendisini istiraklerini yatirimlarini bir A4 e tablo yapip karsidan bakmak lazim....
Aygaz in temettu verme gucu nakit yaratma gucu fevkalede iyi...
Hayirlisi olsun....
Ytd elbette...
Ayrintili teknik bilgisi olan varsa aydinlatsin bizi...
Yabancı larin fiyata bakmadan çıktığı bu zamanlarda Aygaz da yabancı takasinnin çok az düşmesi de artı
Üstat Mergen de bugun grafik çalışmış.
Ucuz kaldı.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Opetin %50 si birzamanlar Aygaza aitti. Aygaz Enerji Yatırımlara AŞ (EYAŞ %20 si Aygazın, Tupraşın %51 i EYAS'ın) ortak olunca tabi baya borca girdi ve elindeki Opet hisselerin hepsini Tupraş'a sattı. Aygaz dolaylı yoldan Opetin karından faydalanıyor.
sn Biberkin anlattığı şekilde. Güzel anlatmış.
OPET ile bir ortaklığı enerji tarafında yok. (aslında Tüpraş'tan dolayı belki dolaylı ortaklığı var diyebiliriz)
Opet ile ortaklığı GYO üzerinden. AYGAZ- OPET Gayrimenkul yatırım ortaklığı. Bazı benzinlikler bu GYO ya ait ve bildiğim kadarı ile de %50 ortaklar. Bu benzinliklerden sanıyorum kira alıyorlar. Ama bilançoya katkısı şimdilik sınırlı.
https://twitter.com/luxattt/status/1314536387371249669 Detaylı AYGAZ dalga analizimdir
Tebrikler. Twitter Analizine istinaden almıştım. Hatekte sabredemedim aygazda yakaladım sanırım.
Aygaz 3. Çeyrek Kar tahmini 73 mil.
Brent petrol fiyatları Haziran sonundaki 41,7$/varilden sınırlı bir toparlanmayla Eylül ayı sonunda 42,1$/varile yükselirken, ortalama brent ise 2020 yılı ikinci çeyrekte 33,19$/varil iken 3. çeyrekte ortalama 43,6$/varil olarak gerçekleşmiştir. Bu durum 3. çeyrekte akaryakıt ve petrol türevi satan firmalarda (Tüpraş, Petkim, Aygaz) stok geliri oluşacağına işaret etmektedir. Ayrıca kurlardaki artışın da etkisiyle, normalleşmeyle beraber bu şirketlerin satış gelirleri ve satış miktarında artış öngörmekteyiz. Tüpraş tarafında, rafine marjlarında bozulmanın devam etmesine bağlı olarak, stok karı kaydedileceği varsayımına karşın, kurlardaki yüksek artışın da olumsuz etkisiyle net dönem zararı açıklayacağını tahmin etmekteyiz. Diğer taraftan Aygaz'ın da bu çeyrek stok karı kaydetmesinin yanında, normalleşme sonrası artan LPG talebinin etkisiyle, Tüpraş'ın tahminin zararının negatif etkisine karşın, net dönem karı açıklayacağı öngörmekteyiz. Aynı şekilde Petkim'in de etilen nafta marjının 3. çeyrekte ikinci çeyrek ortalamasının üzerinde gerçekleşmesi ve artan satış miktarlarına bağlı olarak bu çeyrekte olumlu finansallar açıklayacağını tahmin etmekteyiz. Ziraat Yat.
KAP: #AYGAZ A.Ş. Finansal Takvim:
Şirketimizin 01.01.2020-30.09.2020 hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 03.11.2020 Salı günü KAP'ta yayınlanması planlanmaktadır.
Aygaz 3. çeyrek karı +82.5 milyon. Beklentilerden iyi gelmiş. 3. çeyrekte Tupraştan gelen 40 milyon civarı zarar var(bu arada beklentilerden daha az zarar etmiş Tüpraş). Normalde Tüpraştan gelen zararı çıkartırsak Aygaz kendi ve diğer iştirakleri ile 120 milyon kar etmiş gibi. Çok iyi bence. 9 aylık zararınıda -103milyona indirmiş.
Aygaz (AYGAZ, Sınırlı Pozitif): Aygaz'ın 2020 yılının üçüncü çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı 82,5mn TL ile hem piyasa beklentisi olan 60mn TL'nin, hem de bizim beklentimiz olan 73mn TL'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, Tüpraş'ın beklentimizden daha düşük dönem zararı kaydetmesinin etkisiyle özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelirlerin beklentimizden yüksek gerçekleşmesi etkili olmuştur. Şirketin üçüncü çeyrek satış gelirleri, satış miktarındaki %16'lık artış ve LPG fiyatlarındaki dolar bazındaki düşüşe karşın kurlardaki artışın etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,5 oranında artarak 3.045mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar ise satış hacmindeki artış ve 40mn TL stok karı yazılmasının olumlu katkısıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,6 oranında artarak 336,7mn TL'ye yükselmiştir. Brüt kar marjı da 3Ç2019'daki %10,9'dan %11,1 seviyesine yükselmiştir. Şirket'in operasyonel giderleri aynı dönemde %5,8 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 2,3mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece Şirket'in faaliyet karı %33,6 oranında artarak 171,8mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in FAVÖK'ü de aynı dönemde %38 oranında artarak 207,7mn TL'ye ulaşırken, FAVAK marjı da %5,9'dan %6,8'e yükselmiştir. Diğer taraftan, iştiraklerin 3Ç2019'daki 11,7mn TL'lik pozitif etkisi 3Ç2020'de Tüpraş'ın zarar açıklaması kaynaklı 11,7mn TL zarara dönmüştür. Finansman giderleri ise 59,8mn TL'den 44,9mn TL'ye gerilerken, vergi gideri ise 12mn TL'den 33,9mn TL'ye yükselmiştir. Tüm bunların etkisiyle net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,6 oranında artarak 82,5mn TL olarak gerçekleşmiştir.
Üçüncü çeyrek kar rakamına karşın, ilk çeyrekteki yüksek zarar rakamının etkisiyle Şirket'in Ocak- Eylül dönemi 103,1mn TL net dönem zararı oluşmuştur. Bir önceki yılın aynı döneminde 198,7mn TL net dönem karı kaydedilmişti.
Aygaz bir önceki çeyrek güncellediği beklentileri aynen korumuştur. Buna göre Aygaz 2020 yılı otogaz satış miktarını 660-700bin ton, tüplügaz satış miktarını 285-300 bin ton öngörürken, %41,5-43,5 tüplügaz pazar payı ve %21,4-%22,6 aralığında otogaz pazar payı beklemektedir.
Ziraat Yatırım.
Aygaz üçüncü çeyrekte piyasa beklentisi olan 74mn TL nin (bizim beklentimiz: 45mn TL) üzerinde 83mn TL net
kar açıkladı. FAVÖK ise 208mn TL ile ortalama beklenti olan 214mn TL ye yakın gerçekleşti. Net borç geçen
çeyreğe göre %29 azalırken net borç/FAVÖK ise 2.3 den 1.3 e geriledi. Satış gelirleri artan ürün fiyatları ve satış
hacmi ile geçen seneye göre %19 artarken, 40mn TL lik stok karının da etkisiyle FAVÖK geçen seneye göre %38
büyüdü. Öte yandan, Tüpraş ın olumsuz katkısıyla iştirak gelirleri -12mn TL olarak gerçekleşti. Şirket 2020 için
tüp LPG satış hacmi beklentisini 285-300 bin ton, otogaz beklentisini de 660-700 bin ton (önceki 590-630 bin
ton) olarak korudu. Güçlü FAVÖK ve azalan net borcu göz önünde bulundurarak hedef fiyatımızı 12.75 TL den
13.50 TL ye yükselttik. Böylece hisse ile ilgili tavsiyemizi %26 yükselme potansiyeli ile Endekse Paralel
Getiri den Endeks Üzerinde Getiri ye revize ettik. Oyak Yatırım.
Aygaz - 3Ç20 sonuçlarını 82.5 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı,
60.3 milyon TL olan piyasa beklentisinin %37 üzerindedir. Açıklanan net kar rakamı,
yıllık bazda yüzde %22 artarken, çeyreksel bazda ise yüzde %103 arttı. Net satışlar
3,045 milyon TL olarak açıklandı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde %19 arttı.
Açıklanan net satış rakamı piyasa beklentisi olan 3,074 milyon TL ile uyumlu gerçekleşti.
Şirketin LPG satış hacmi, yıllık bazda %19 arttı ve 619 bin ton olarak gerçekleşti. Tüpgaz satışları yıllık bazda %3 azalırken otogaz satışları ise %1 azaldı. Yurtdışı ve toptan LPG satışları ise, yıllık bazda, %44 arttı. Sonatrach bazlı Eylül LPG fiyatı 330 USD ile Eylül 2019 a göre %9 daha yüksek seviyededir.
Şirket, 3Ç20'de 208 milyon TL FAVÖK açıkladı ve bu rakam geçen senenin aynı
dönemine göre yüzde %38 artış gösterdi. Açıklanan FAVÖK rakamı piyasa beklentisi
olan 210 milyon TL ile uyumlu gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, geçtiğimiz yılın aynı
dönemine göre 92 baz puan artarak %6.8 oldu. Şirketin güçlü FAVÖK büyümesi
açıklamasındaki ana sebepler, Aygazın 3Ç20 de 40 milyon TL stok değer artışı
kaydetmesi (3Ç19: 10 milyon TL stok değer düşüklüğü) ve faaliyet giderlerinde, yıllık bazda, %6 artış kaydedilmesidir. 3Ç20 de Aygaz Enerji Yatırımlarından 42 milyon TL zarar kaydederken Entekten ise 29
milyon TL kar elde etti. 3Ç19 da Enerji Yatırımlarından 17 milyon TL zarar ve Entekten ise 29 milyon TL kar elde etmişti.
Net işletme sermayesi ise -172 milyon TL (3Ç19: -90 milyon TL ve 2Ç20: -36 milyon TL) olarak gerçekleşirken, net işletme sermayesinin satışlara oranı -%1.8 (3Ç19: -%0.9 ve 2Ç20: -0.4%) olarak kaydedildi. Şirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %29 azalarak 588 milyon TL olarak gerçekleşti. Net borç/FAVÖK rasyosu 1.3 olarak gerçekleşmiş olup, net borç/özsermaye rasyosu 0.3 olarak kaydedilmiştir.
Tacirler Yatırım
Aygazın hedef hisse fiyatını, ilk dokuz aylık gerçekleşmeler sonrası, Tüpraşın hedef değerini hafif aşağı yönlü güncellememize karşın, beklentilerimizdeki yukarı yönlü değişikliklere bağlı olarak 13,40TL den 14,70TL ye yükseltiyor ve daha önceki EKLE önerimizi de AL olarak değiştiriyoruz. Ziraat Yat.
http://imgserveri.com/54165B4951BD4D...C20_201105.pdf
Bu sayfaya aracı kurum haberleri yapıştırılması dışında yorum yazılmıyor galiba :)
Aygaz da net alım sinyalleri geldi ve yukselen kanal içinde yukselişe geçmişe benzer,dalga yapısı olarak aktif dalga seneryosu da mevcuttur.Linki tıklayıp dikkatle incelemenizi öneririm
https://twitter.com/luxattt/status/1331360746953990144
tüpraş daki hareketlilik neden aygaza yansımıyor anlamış değilim.
Aygaz anlık 13.25-13.26 güniçi en düşük 12.70 en yüksek 13.33
katar lılar aygaz hissesi borsadan alırlar mı acaba? aygazın ortağı hangi ülkeden olduğunu bilen arkadaş var mı? teşekkürler.
https://s20.directupload.net/images/201201/vwxmcp8l.jpg
üç aylık takas
teşekkürler sayın biberk99.
Hadi bakalım gitme zamanın geldi...artık şu geçemediğinn 13.20 leri geçme vaktin geldi.
Hatta geçiyor bile...
Tahta 15 li rakamları
hak ediyor...
Ee hak ediyorsan oralarda olmalısın...
Yakındır....
Elindeki pasif finasal sektör şirketlerini hisselerini hakim ortaklara devretmeli. Karşılığında aygaza dönemsel direk aktif katkı şirkete olabilecek elektrik enerji şirketlerinin hisselerini artırmalı, hakim ortak olacak oranda..
bu aygaz tüpraşın ortağı degil mi? neden gitmiyor? petkim ,tüpraş gitti. bugün gitmezse ne zaman gidecek. petrol fiyatları yukseliyor.
tupraş hareketlendi. 96 tl.
petkim tavan, tupraşta primli. bu melun neden gitmez acaba?
Sokağa çıkma kısıtlaması-yasağı tedirgin etti. İlk aşı ile hızlı hareketlenir, sabır.
Halk yatırımdan ayrıntılı bir rapor :
https://www.halkyatirim.com.tr/pdf/2...5487_AYGAZ.pdf
tum yatırımcı arkadaşlara bol kazançlar. rıskımı aldım çıktım.
Pardon Arkadaşlar Çimsa formuna yazacaktım