Biz bu ülke borsasına güvenemiyoruz elin yabancısı mı güvenecek?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Biz bu ülke borsasına güvenemiyoruz elin yabancısı mı güvenecek?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aloo uyan eşek uyan az tepki ver...Akyatırım ne demiş bak;
Ticari araç satışlarında KDV oranı %18 yerine %1 olarak
uygulanacak. Diğer değişkenler sabit kalmak kaydıyla bu uygulamanın
araç fiyatlarında %15 kadar ucuzlama yaratabileceğini hesaplıyoruz.
Bu essek yanlış anlar %15 hisse fiyatı düşer
Bu sene turizm çok iyiydi.
2019'a dair bozulma olmayacağı düşünüldüğü takdirde yeni taşımacılık için otobüs talebi çok olacaktır. Ama koça yedirirlermi onu bilemiyorum
Ölme eşşeğim ölme
Senin eşeğin hala yaşıyor mu
:) :)
Öldi öldi öldi
OTKAR Konsolide 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -85906000
Son çeyrek 7 milyon zarar yazmış.
Beklentiler doğrultusunda gelmiş ve bunu fiyatlamıştı.Kapanışta 7.147 lot net alım yaptılar,inşallah olumlu gelişmelerle birlikte yukarı yönlü çıkış hareketleri başlar...
Son çeyrekte Rabdan teslimatlarıyla uçar inşallah.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayal kırıklığı içindeyim.Muhasebeden anlamadığımın teyidi bu bilançoda. Ağustos ayı içerisinde S.S.Başkanlığına çok ciddi miktarda fatura kestiğini biliyorum. Bunun etkisi iyi olacak diye bekledim. Ama devlete yaptığı bildirimlerin SPK bilançosundaki işleyişini çok acı bir şekilde öğrendim. Tabiri caiz geçmişin hesabı devlete bu şekilde veriliyormuş. Ben ,satış-teslim ne derseniz ,bilançoya girecek diye beklesemde ,daha önce işi biten tank prototipinin muhasebeleştirmesini böylece öğrendim. Fakat son 3 aydan itibaren BAE teslimleri başlayacak, artık önümüzdeki maçlara bakacağız.
Bence son çeyrekte rakamlar olumluya dönmüş. İlk 6 ayda 78,7 milyon TL zarar oluşurken, son 3 ayda bu zarar onda biri oranına düşmüş ve 7,2 milyon TL olmuş. Yine bu bilançoda da gördük ki hükümet Otokar'dan iğne bile almıyor. Varsa yoksa BMC. Tüm projeleri BMC'ye paslıyor. Bu devranın böyle gitmeyeceği de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Tahminimce bu ay bitmeden Altay projesini de BMC'ye verirler. Otokar yönetim kurulunun acilen Savunma Sanayi ile ilgili ihracat stratejilerini çeşitlendirmesi gerekir. Zaten uğraşıyorlar. İnanılmaz haksız rekabet var Türkiye'de. İnşallah belediye seçimleriyle beraber bu rüzgar da tersine dönecek.
Zaten bmc ye verildi ve haberi de yayınlandı, otkar faaliyet raporunda da var, Altay tankı ihalesinin başka bir şirkete verildiği tarafımıza iletilmiştir diye yazıyor, ama bmc nin de Sakarya daki inşaatı durmuş diye haber okumuştum, Bu bmc de maşallah daha fabrika yok 2020ye 15 tank yetişecek ,daha fabrika yok 5000 beygirlik motor üretilecek, daha fabrika yok 2021 e yerli araba yetiştirilecek
İhale verildi ama sözleşme imzalanmadı. Güç grubu geliştirme işinin sözleşmesi imzalandı BMC ile. Altay imalat sözleşmesi halen imzalanmadı bana göre sebebi de son dönemde her ne kadar Almanya ile tekrar kanka olmaya çalışsak ta Alman hükümeti kamuoyu ve muhalefet baskısı yüzünden (kendide istemiyor olabilir) BMC nin Alman ortağı Rheinmetall e izin vermedi. Sözleşmenin aylardır beklenmesinin sebebi bu yoksa BMC ile sözleşme anında imzalanır.
Her ne kadar bu ihale Kamı İhale Kanuna tabi olmasa da, verilen ihalenin sözleşmesinin bu kadar bekletilmesi etik değil.
KİK te bunun yaklaşık 1 ay süresi vardır. (10 gün itiraz 3 gün tebligat 10 gün sözleşmeye davet).
Sözleme imzalandığı gün süreç başlayacağından sözleşme imzalanmıyor. Çünkü sözleşmeyi imzalayıp taahhütler yerine getirilmez ise cezai yaptırımı çok olur. Tankı yapacak asıl ortağa izin alınamazsa olacak ta bu zaten. Bu durumda BMC iyi bir ceza alır ( alır ama verebilirlermi o ayrı konu) ve ihale yeniden yapılır.
Normalde devlet ihaleleri sözleşme imzalanana kadar tam bitmiş sayılmaz. İhaleden sonra yapılan incelmelerde geçersiz evrak, yanlış beyan, yaklaşık maliyet izahlarında usulsüzlük vb durumlarda 1. firmanın sözleşme imzalamasına engel durumlarda 2. en iyi teklif veren firmaya sözleşmeye davet gönderilir.
Ayrıca bu durumlar dışında eğer 1. en iyi teklifi veren firma her şey sorunsuz olup sözleşme davetine icap edip sözleşme imzalamazsa (1. firmanın teminatları gelir kaydedilir), ihale yetkilisi uygun görürse en iyi teklife sahip 2. firma ile sözleşme imzalayabilir. (Ama bunu bu ihalede yapacaklarını düşünmüyorum, olursada sürpriz olur).
Çok laf kalabalığı yaptım ama sözleşme imzalanıp yükümlülükler başlamadığı sürece ihale sonuçlanmış sayılmaz.
Yusuf akbaba (savunma yazarı) twitter hesabında 8 gün içinde beklenenler başlığıyla altay sözleşme imzalanması demiş. Bence hisse fiyatına etkisi olur mu, olmaz. Sadece 1 gün veya seanslık etkisi olur,o da konuya yabancı olanlar için. Bilançoda dikkatimi çeken yönetim giderleri artıyor. Biz istediğimiz kadar kaybettik diyelim adamlar hala kendine müslüman. Bence zararın ciddi şekilde yavaşlayacağı ve son çeyrekle beraber 4-5 çeyrek kar yazacağı ancak mevcut işler bitince devamının görülmemesi hakim. Yoksa 6xlere değil de 7xlere oturması mümkün değil. Hala pahalıyız,hala uzun vadede küçülme sürecindeyiz,hala yönetim herşey yolunda taklidi yapıyor. Tavhl Atatürk Hvlimanı kapanacak diye alternatif peşine düştü,2 sene uğraştı, 10a kadar düşen fiyata rağmen açık açık açıkladı,kaybımız şu, yüzde 70ini telafi ettik sayılır, yeni ihaleleri takip ediyoruz diye, döviz pozisyonu ve profesyonelce hareketleri 30a yaklaştırdı hisseyi. Benim en büyük kızgınlığım,bu yönetime.ali koç düştü futbolun peşine,yönetim profesyonel dedi,onlar da meydan boş dediler,erdoğan oy kaybediyor,bize mecbur diye düşünüyor.biz de yok yerli şirket, yok altay hakkıydı yok tulpardı armaydı bekleyip duruyoruz. Uv olarak girdim ama 1 yıl sonrasını göremediğim şirkete neden yatırım yapayım,bekleyeyim. Herkes otokar motora talip olmadı,arabaya talip olmadı,yok 6 milyon dolarlık tanka 11milyon dolar teklif verdi.bmc elini taşın altına koydu,ucuz fiyat teklif etti,haketti diye konuşuyor. Bu kadar haksızlığa uğradığını ben düşünüyorum da otokar yönetiminden,koçtan tık yok. Hakikaten niye ben sahip çıkayım ki bunlara!parama sahip çıkarım,gerisi boş...
Hisseye etkisi olmaz zaten Altay BMC ye gitti şeklinde fiyatlandı. Sözleşmeden çoğu insanın haberi bile yok. Almanlardan izin alındıysa ne ala yoksa imzalan sözleşmenin yerine getirilmesi zor. İhaleyi BMC değil RBSS almadımı ? (Rhinmetal BMC Savunma Sistemleri).
Yerli ve milli tankımızın yapımı için Alman ortağımızın Türkiye de tank yapması için Alman hükümetinin izin vermesini bekliyoruz.
Dediğiniz şekilde 8 gün içinde imzalanacaksa Almanyadan destur alınmış demektir :)
Yerli tank BMC nin yapacağı iş değil, tank yapması öyle kolay bir mesele değil, maalesef hükümet kanadı bunun farkında değil.Ama BMC farkında Sakarya Karasu da tank fabrikası yatırımı durdurdu.Sırf Ethem Sancak kazansın diye katakülleye getirildi Dünya'nın en dayanıklı savaş makinesini yapacaksın ve en düşük fiyat teklifi ne bakacaksın , saçmalığın daniskası. İnşaallah hatalarını anlarlar işin ehliyet bir firmaya verirler.
Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Otokar'ın dışarıya açılma ile ilgili çalışmaları vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir arkadaş bilgi paylaşmıştı bununla ilgili sayfada. Bu konuda bir gelişme var mı acaba? Yurt dışı tesis/ortaklık veya satışlarda yurt dışına ağırlık verilmesi iyi bir hamle olabilir bu dönemde bence. YTD
Geçenlerde bir haber sitesinde vardı. Neresi olduğunu hatırlamıyorum ama bir sanayii sitesi "Amerika bize F 35 vermiyorsa biz de kendimiz sanayi sitesinde daha iyisini yaparız, yeter ki bize bir örneğini versinler" diyordu.... Şaka değil, gerçek bir haber bu... Medeni cesaret mi dersiniz, özgüven patlaması mı, girişimcilik ruhu mu.... daha başka bişey demek istemiyorum.... değişik bir dünyada yaşıyoruz, kimin neyi yapmaya talip olacağı, kendini nasıl gördüğünü bilmiyoruz.. :)
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Otokar için 84,00 TL Hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini sürdürdü
Oyak Yatırım, Otokar için 84,00 TL Hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini sürdürdü.
Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"OTKAR: Otokar 3. çeyrekte bizim beklentimiz ve piyasa beklentisi olan 8mn TL’ye yakın 7mn TL net zarar açıkladı. Satışlar piyasa beklentisinin hafif altında olsa da daha karlı ürün dağılımı nedeniyle 29mn TL’lik FAVÖK ortalama beklentiyi (21mn TL) geçti. Öte yandan, beklenenden yüksek finansman giderleri nedeniyle net kar beklentiye yakın gerçekleşti. Sonuçları genel olarak nötr olarak değerlendiriyoruz ve hisselerle ilgili 84 TL hedef fiyatımızı ve Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz."
http://www.oyakyatirim.com.tr/Report...n_20181105.pdf
Hayal kırıklığı içinde olsamda 2019 yılı ilk çeyrekte 3 haneli fiyatları göreceğimizi düşünüyor ve umuyorum...
Cacık olmaz
Cacık olmaz belki hoşaf olur [emoji846]parayı kurtaralım da ne zıkkım olursa olsun...Zirvesinden çok düşük fiyat tan işlem gören hisseler belki yalandan bir zıplama yapar diye umut işte bizimkisi...
73.70-73.50 yakın iki desdek
73.70 yatay
73.50 kısada yükselen trenddir.
İlk haberde otokar ihraç için tulpara bel bağlamış, ikinci haberde ssm tank için bmcye bel bağlamış. Yani hafif tank otokarın, ana tank bmcnin. Bmc zor yapar da otokar da tulparı bi satabilse...2 ülkede test ediliyormuş tulpar. Bi ara altayın çölde karapantere malup olduğu yazılmıştı, bazıları tam tersi demişti,gerçeği bilmiyorum ama altay geliştirilmeye muhtaç ve hazır projesi bile uygulamaktan aciz bmc daha çok oyalar bu memleketi. Aslında bu coğrafyada hafif tank daha uygun. Zaten otokarda durmamın tek sebebi tulpar ve arma. Tsk için her ikisi de zor alınır. Arma bae de sattı, sıra tulparda. Beklemekten başka çare yok. Ancak beklemek için en fazla 1 yılımız var , yoksa otobüs de biter, kepenk kapanır.
Haberdeki tulpar görseli ile, otokarın sitesindeki tulpar görseli bambaşka. Bunda 105lik top varken sitedekinde yok.
Bunlar tulparı modernize mi etti acaba
Toplu olan tulpar, personel taşıyıcı tulpar-s
Sihalar içinde aynısını demişlerdi ve yaptılar! Hatta dünya üzerinde en iyisi şu anda teknik özellikleri anlaminda
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıf yatırımı destekliyorum [emoji6]
MIX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşi liyakat sahibine vermemenin ne kadar yanlış olduğunu göreceğiz maalesef, başta zaman kaybıyla. Otokar'ın dış pazarı hedeflemesi gayet mantıklı bir hareket olarak gözüküyor. Ben olsam, şirketi de dışarı taşırım.
Vakıf Yatırım, Otokar'ı 96,80 TL hedef fiyat ile model
portföyüne ekledi.
Vakıf Yatırım ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile
ilgili raporunda, banka ağırlıklı portföy önerisine devam
ettiklerini ve Aselsan, Garanti Yatırım, Akbank, THY,
Migros ve Ford Otosan'ı model portföyünde tuttuklarını
belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Portföyümüze OTKAR’ı ekliyor, Banka ağırlıklı portföy önerimize
ise devam ediyoruz
Model Portföyümüz son güncellemeyi yaptığımız 1 Kasım’dan bu yana
BIST100 endeksinin %3,3 üzerinde performans gösterdi.
Bu raporla birlikte OTKAR’ı Model Portföye ekliyoruz. Otokar’ın,
2018 yılının ilk dokuz ayında zırhlı araç satışlarındaki daralmanın
ağırlıklı etkisiyle finansallarında yaşadığı bozulmayı, BAE ve Bükreş
siparişleri kapsamındaki teslimatların desteğiyle son çeyrekte telafi
etmesini bekliyoruz. 2019 yılında ise bu iyileşmenin, söz konusu
siparişler kapsamında artan teslimatların etkisiyle daha da
belirginleşeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, bakiye siparişlerin
tamamının döviz cinsi olması ve 6 yıl vadeye yayılması, ihracatın
payının artmasıyla daha dengeli gelir yapısına sahip olması nedeniyle
de Otokar’ı beğeniyoruz.
bence 75.30 direnç olarak önemli bir seviye..
dünkü desdek noktaları çalıştı sayılır..
şimdi direnç geçme çabaları içinde
tabi bence..
Hacim düşük.
https://i.hizliresim.com/7DOdkr.png
günlük..
tüm düşüşün %50'si 103 tl ye denk geliyor.
ama önce kısa vadeli düşen direnci kırmalı..
kırarda üzerinde kalabilirse neden 101-151-351 olmasın
tabi bence..
üstteki koyu yeşil düşeni güncellememişim..o aslında daha yüksekde olmalıydı..
tabi bence.