Bolinger günlükte iyice daraldı,hacimde son gün artıda, fena değildi.bu hafta yukarı sıçrayabilir.ytd değildir.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bolinger günlükte iyice daraldı,hacimde son gün artıda, fena değildi.bu hafta yukarı sıçrayabilir.ytd değildir.
Yozgat'ta şarbon hastası diye servis edilen görsel yalan çıktı
https://www.memurlar.net/haber/77424...lan-cikti.html
http://www.buyukkocaeli.com.tr/fetoc...tti-31015h.htm
620-725 :)
Neler oluyor bir haberi olan var mi?
GM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu şarbon olayından sonra dandik firma ürünleri yerine pınarın ürünlerine yönelme olur mu?
6,38 ve üzeri kapanış çok harika olurdu, bakalım bu hareketler ciddi mi , izleyelim görelim...
Sarbon konusunu hic onemsemedigim icin bilemiyorum, benim tek dusundugum asiri ucuzlamis hissenin en azindan belli bir noktaya kadar tepki vermesidir, yoksa karlilik beklentim yok su aralar ayakta kalsin yeter, borclanmadan varliklarini satmadan kendini döndürebilsin yeterli...
son zamanlardaki hacim artışı nereye varacak bakalım 6.20 direnci ne olacak bakalım
Bugün pozisyon arttırmayı düşünüyorum kendi çapımda orta ölçekli bir alımla. Eğer ben alana kadar fırlamazsa alacağım ama ben almaya karar vermeden %5-6 yukarı giderse belki geri gelir mi diye beklerim. Geri gelmezse de elimdeki kadar PETUN ile devam ederim , yeni kaynak ile ucuz olan başka kağıda girerim.
Ama eğer güne sakin başlarsak ve hatta biraz aşağı başlarsa ki buna çok ihtimal vermiyorum , ama eğer aşağı salarsa ek alım yapacağım.
6.45 - 6.50 bandını son 10 günde 3 kere denedi geçemedi. Bugün eğer dünkü gibi bir talep gelirse burayı geçip 6.90 direncine gidebilir diye düşünüyorum. Eğer teknikçiler de bu alıma destek verirlerse 6.50 sert geçildiği takdirde 6.90'ı görebilir 1-2 gün içinde. Sonraki hedef 7.5 olur.
40-45 milyon dolara PETUN olmaz arkadaşlar. 700 milyon öz sermayesi olan Banvit 2 sene önce 300 milyon USD değer üzerinden satıldı. Ki Banvit kanatlı hayvan gibi rekabetin çok daha fazla olduğu , kar marjının görece daha düşük olduğu bir sektörde faaliyet gösteriyor.
PETUN'u satış hacmini ve karını arttıramadığı için beğenmeyenler bir de gidip Banvitin karı nereye düşmüş ona bir baksınlar derim.
250 milyon USD'a Yörsanın satıldığı bir pazarda , 50 milyon dolara Pınar Süt , 300 milyon dolara Banvitin satıldı bir pazarda 40-45 milyon dolara PETUN olmaz.
Herkes bu örneklerden pay biçsin kendine bu kağıt bu parayı eder mi etmez mi diye.
Beklememiz gereken sadece finansal piyasanın sakinleşmesi , piyasa ve ülke için arka arkaya güzel haberlerin gelmesi. Gerisi kolay gelecek bu sağlam kağıtla. Bu şarbon olayı da , ambalajlı ve markalı et piyasasını olumlu etkiliyebilir. İnsanlar açık etten daha çok markalı , güvenilir , ambalajlı ürünlere kayabilir. Bu da olumlu etkiliyebilir kağıdı.
Sanırım 1-2 güne kağıt yönünü çizebilir. Aşağıda gidecek çok yeri olduğunu sanmıyorum. 5.80 - 6 civarı dip oluşumu bitti sanki. Ama yukarıda gidecek çok yer var.
Herkese bol kazançlar diliyorum.
Hayirlisi olsun, ben de 4 kagit var aksam bir inceledim cok saglam dediklerimden oran olarak cok daha guclu kaynaga sahip oldugunu farkettim, toplam ozkaynaklari cok guclu kriz gecirecek zayif bir yapisi yyok, inceledikce daha da begenmeye basliyorum hisseyi, insallah sizde guzel yerlerden alabilirsiniz , zaten yapacagi bir ciddi atak olursa bu fiyatlar artik hayal olur ben oyle dusunuyorum tabi ne olacagi belli olmaz burasi borsa neticede girmeyi dusunen arkadaslar zarar stoplarini ayarlamalilar kesinlikle, yatirim tavsiyesi icermez,
Herkese merhabalar,
uzun zamandır yazılanları takip ediyorum ancak hissenin fiyatı yazacak derman bırakmadı :)
petun 2010 yılındaki 50000 endeksteki fiyatına geri dönmüş ,esasında ne kadar ucuz olduğunu anlatmak içim başka birşey söylemeye gerek yok.
yinede pazar payı karlılık ciro üzerine konuşulanlara katıldığım halde şunu da söylemek lazım ,yavaş büyüyor evet ama 2010 da özkaynak 270 ml iken bugün 500 ml olmuş.
karlılık herhalde geçen 8 yıldakilerden daha iyidir .
mart 2014 de 333ml özkaynak ve 38 ml karlılık ile 10 tl üzerini görmüş iken bugün 500 ml özkaynak ve 50ml üzeri kar ile 50000 endeksdeki fiyatına dönmüş olan hisseye pahalı demek için sebep aramak enteresan olurdu.
petun düşerken diğer hisselerde düştü diyoruz evete ama hiçbirisi 8 yıl önceki fiyatına düşmemiştir herhalde, esasen peun 2014 den bu yana 70000 endeksten beri fiyatlanmadıki, dolayısıyla düşüşü ben gibi uzun zamandır hissede olan yatırımcı garipsiyor .
(hiç çıkmadınki niye düşüyorsun)
yaşarın borcuna gelince 2010 dan buyana tüm bu fiyat hareketleri olurken,usd 1 tlden 3,5 tlye gelirken de vardı, hisse fiyatı 12tl leri test ederkende vardı, ve bence 2020 sonunda vadesi dolacak olan bu borcu yaşar bu kadar dert etmiyordur.
yaşar holding vadesi yaklaşınca elindeki şirketlerin kefilliğine güvenerek şirketlerine yaptırım uygulanmasına izin vermeyecektir sanıyorum. nihayetinde bizde bir avuç varken yaşar türkiye markası olan şirketlerini yerin dibine sokmayacaktır .eğer sebep buysa bile şirket sanki borcu ödemiş gibi fiyatlanıyor.
ama bence esas mesele yabancının türkiyeden ve dolayısıyla özellikle petun dan çıkışı , fakat geçen haftadan bu yana sanki citi satışları bitti gibi.
çok konuştum ama eğer bittiyse kısa vade de en azından kayıpların yarısını geri almalı diye düşünüyorum .
herkese bol kazançlar...
https://i.hizliresim.com/Y67z2j.png
Her cümlesine katılıyorum.
Zaten son 10 gündür hep bunları anlatmaya çalıştım bende. Kağıt sağlam , borç yeni değil 12 senedir var , bu borcu ödeyecek yeterli mal varlığı ve kredibilite var.
Satış ve kar büyümesinde problem var ama yine de çok ucuz. Hele bir de satış hikayesi olursa zaten coşar ves.....
Artık sanırım bunları inkar edcek kimse kalmamıştır.
Bu arada sabah pozisyon arttıracağımı söylemiştim. Biraz zor ve düşündüğümdem 5-6 kuruş daha pahalı oldu ama kağıda uzun vadeli ve çok daha yukarıyı hedefleyerek girdiğim için , 3-5 kuruşu dert etmedim ve şu ana kadar alımlarımı tamamladım.
Hayırlısı olur inşaallah.
Yaşar grubunun en sağlam hisselerinden bakalım sekur u aratmaz inşallah
8 yıl öncesine düşen de var 10 yıldır çıkmayan da var
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
devamlı zarar yazan kardeşimiz pınsu %7 küsür primlenmiş, geçen yıl bir de bedelli yapmış, enterensan işler oluyor...acaba pınsu yavas yavas pazarlanmaya mı başlıyor...
bizim petun bakalım olumlu etkilenecek mi ? hayırlısı:)
Bugun ne yapmaya calisiliyor anlamak güç, iyice saldilar kağıdı, derinlik kademe verebilecek olan var midir acaba?
:) yok ya niye el fatiha zaten diplerde ne kadar dusebilir ki daha, belki mal toplanmaya calisiliyor diyecem ama bu hacimle kendi mallarini alip satiyorlar gibime de geliyor, bu hissede tek begenmedim sey hacim maalesef, hacim yoksa saglam duramiyor kaypak kaypak sarhos gibi takiliyoruz :)
neredeyse gün boyu ekside iken kapanışı artı da yapması ilginç, yarın güzel bir ovp açıklanırsa ki öyle olmak zorunda belki daha pozitif bir gün olabilir, öyle olursa da kar satışları BİST'i zorlar gibi yorumlar da var tabi, gerçi bizim hisse bisti pek de takip etmiyor zaten çok sorun olmaz gibi geliyor. netice itibariyle genel görüntü fena değil doların ateşi sönmüş gibi gözüküyor, bakalım yakın zamanda diğer sorunlarımızı da hal yol edebilirsek önümüzü daha net görebileceğiz sanki...
hacimsiz kaldı hisse .. endeks yukarı işaret vermedikçe yatışa devam edeceğiz anlaşılan... kısa vade için riskli olmaya devam ediyor.. gerçi çok da kaybedecek bir şeyi kalmamış hissenin:) ama işte piyasa güvenemiyor hala anlaşılan...
Hangi kardeşim buna mal çıkıyorlar der ki?Neymiş Yaşar Holding'in 250 milyon dolarlık borcunun 1/5'ine müteselsil kefilmiş.Yani şimdi kurlar arttı diye yaşar Holding borcunu ödeyemeyecek de 50 milyon doları PETUN mu ödeyecek? Kim ne derse desin Yaşar Holding bu borç meselesini iyi kullanarak sanırım ucuzdan çok hisse topladı.42 milyon dolara PETUN mu olur?
Yanlis gormuyorsam 385 bin hacim var , piyasanin bildigi bir sey varda biz mi bilmiyoruz anlamadim gitti, boyle saglam bir hisse nasil yerlerde hayret etmemek mumkun degil.. satis baskısı da yok bence ne alan var ne satan.. yasar holding mal toplama gibi bir oyun icinde oldugunu sanmiyorum ama bu dolar borcu işi bence cogu kimsenin canini sıkıyor... artik yapacak bir sey yok izlemeye devam edecegiz...
2014 yılında ki faiz ile borçlanması imkansız bu şekilde ne borç döner ne borç ödenir
2020 mayıstaki sendikasyon kredisi şu an ki kurlarla 1 milyar TL civarı ek yük yarattı..(etle sütün yaklaşık 8 10 senelik karı) Şirkette süt ile etten başka kar elde eden şirket var mı bilmiyorum) Şirketten Bi üst aklın çıkıp bizim bu borcu çevirecek kredimiz var yada varlığımız var desin... Selime seçimden sonra ayar olmuştum hatta ciddi boykotta uyguladım ama süt ile ete bu borçtan dolayı barcleys çökerse yazık olur
refinansman çalışması devam ediyor
Herkese merhabalar ,
sadece petun 2010 yılından bu yana 270 ml tl temettü dağıtmış ki bu 100 milyon usd den daha fazla bir miktar demek ve bu miktarın yarısı yaşar holdingin kasasına gitti. yani sadece petun dan holdinge 50milyon usd aktı en az bir o kadarda pnsutten gitti ( pn sut 360 ml temettü dağıtmış 140 ml usd ciarı ve yaklaşık 85 ml usd kadarı holdinge aktı. yani et ve sütten 8 yılda temettü olarak 200 ml usd nakit akışı olmuş holdinge ) ki ,diğerlerinden neler gitti bilemiyoruz .
demek istediğim yaşara akan bu para nerede , belkide holdingin kasasında yada bir yerinde bu sendikasyonu ödeyecek nakit veya benzeri varlık zaten var.
eğer yoksa yaşarın nakit ihtiyacı olmalı ki öyleyse karlılık düşmediği halde imkan varken neden temettüyü yarıya indirdiler ,
bir diğer taraftan 8 yılda 270 milyon tl yi sadece temettü olarak dağıtan bir şirket bugün daha fazla karlı iken bile piyasa değeri 240 milyon tl ye neredeyse 4 yıllık kar toplamına denk geliyor ,ortalama bir yatırımda dönüş süresi 15-20 yıl kadar iken petun da 4 yıl . karlılık yarıya inse bile sadece 8 yıl.
bir başkası net 500 milyon varlığa sahip bir şirket olan petun şu anda piyasada 240 milyon civarına satılıyor.
peki daha düşer mi ?
buraya kadar düşmesi bile mucize ama bu mucize olduysa dahası neden olmasın.bu piyasada matematik yanılıyor, olmazlar oluyor ise pekala daha da düşebilir...
ama bu gerçek petun için 6 tl nin ucuz olduğu gerçeğini değiştirmez
herkese bol kazançlar...
Biz ne yorum yaparsak yapalım,imam bildiğini okuyor.Bizim penceremiz farklı sanırım.Benim burada tek inandığım husus; seçimden önce Mehmet Şimşek'in dövizle borçlanmaya sınırlama getirip " tedbirimizi alalım,yağmur gelecek" uyarılarına Yaşar Holding sanırım kös kös bakmamışlardır ve piyasadan döviz almışlardır.
Hisse senedinin haraketine gelince; borsada gerçekten alıcı yok.Kendiikendine yaptığı Al ver'lerle bıktırma haraketi bu.Birçok senet benzeri haraketi yapıyor.Bir yerde oyalanma haraketi de diyebiliriz.Bu yüksek faizlerle zaten reel sektörde ne kadar yatırımcının kaldığı da tartışılır.
Pınar Süt ve Pınar Et hisselerinin son 3-4 ayda bu denli düşmesinin en büyük sebebi , döviz kurunun %50 civarı artması ve bu 2 senedin Yaşar Holdingin EUR borcuna kefil olmasından dolayı aldıkları riskin artması idi. Dolayısıyla döviz kuru tersine hareket ettikçe bence hissler toparlayacaktır.
Şu anda EUR'nun her bir kuruşluk düşüsü , Yaşar Holdingin borcunu 2.2 milyon TL düşürüyor. Mesela sadece bugünü ele alalım. Sabah 7.40 civarı olan EUR şu anda 7.16 civarı. Yani sadece bugün Yaşar Holdingin borcu şu an itibari ile 52-53 milyon TL düşmüş durumda. Dolayısıyla Pınar hisselerinin de riski düşmüş durumda.
Papaz ile ilgili olumlu gelişmeler var. Amerikan dış işleri bakanının açıklamaları var. Eğer Amerikada bir görüşme olursa ve buradan olumlu bir mesaj gelirse EUR 6.70 - 6.80 'lere kadar gevşeyebilir. Belki de daha fazla.
Böylece Pınar hisselerinin üzerindeki baskı hafifler ve alım gelir diye düşünüyorum. Çünkü PETU'nun borcu zaten sıfıra yakın. Karlılığı da bu sene fena değil. 3. çeyrek daha iyi gelecektir diye düşünüyorum iyi geçen turizm sezonu , kırmızı et fiyatlarının artması , şarbon nedeniyle markalı tüketimin artması ve artan yem fiyatları nedeniyle ( Çamlı yeme %25 civarı ortak olduğu için , yem piyasasındaki fiyat artışı dolaylı olarak PETUN'a kar olarak yansır iştirakinden dolayı )
Dolayısıyla ben 1-2 gün içinde olaylar biraz daha netleştiğinde yoğun alım yapılacağını düşünüyorum özellikle 3. çeyrek sonuçlarının beklentisi ile.
YTD
Haber akışı da çok zayıf hiç mi gelişme olmaz bu şirkette :)
Bunları gören kısa sürede konkordato ilan edeceklerini düşünür.
Haftalık macd al verdi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bi haber beklediğim yok yanlış anlaşılmasın ama tıraş haber dandik haber akışı bile yok
6,05 sanırım 2 hafta kadar önceden aldığım fiyatın altına düşmüş, ne olacak bu petunun hali...? Allah sabırlar versin hiç mi tepki vermez bist 100 bini geçmiş hala salıyor aşağıya...
tepki veritor işte endeks artı iken petun eksi endeks eksi iken petun yine eksi