maaş yüksek olduğu için yapabiliyorum
SM-G530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
maaş yüksek olduğu için yapabiliyorum
SM-G530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi ekonomi yavaşlarsa devletin ötv gelirleride düşecek. Bu durumda işler daha da karışacak.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada doğalgaza zam gelmiş....bu enerji maliyetlerini artıracaktır...soda etkilenecek mi bakalım?gerçi kendi elektriğini de üretiyor du..ama yeterli de olmayabilir...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben en büyüklere yatırım yapıyorum her zaman. Bist 100 dışında yatırım yapmıyorum. Kendi sektöründe lider veya liderliğe oynayan firmaları seçiyorum. Yılbaşından bu yana yatırım yapıyorum, portföyüm TL bazında kaybettirmedi ancak kazandırmadı da. Uzun vadede belki az kazandırır ama az olsun garanti olsun modundayım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://youtu.be/v6tyPb3e67I
Ucuz diye alırken dikkat edin diyor . Kimin parasını cebinden çıkan bu arada
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Önceki günlerde tat gıdaya dikkat çekmiştim...dipten dönüş sinyalleri var...son 1-2 haftadır güçlü alıcılar var.
Temel olarak da, artan gıda fiyatları, azalan üretim...tat gıdanın ürünlerine olan talebi arttırır beklentisindeyim.
merhaba.. eurobond hakkında bilgisi olan abilerim arkadaşlarım nette nerdeyse konuyla ilgili hiçbir şey bulamadım.. yardımcı olun lütfen.. faizler yüksekken almak mantıklı mıdır? hangi durumda daha çok kazandırır? sadece kardan mı vergi alınır? kuponlu kuponsuz olanları varmış galiba.. hangi fon daha avantajlı nerden anlarım.. ayrıntılı bilgi alabileceğim bi kaynak varsa o da çok makbule geçer
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1161
Buradan takip edebilirsiniz arkadaşım
TA-1033 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende de tskb var bu şekilde aldığım
Doas almıstım 1ay tuttum ovp açıklanınca az karla 6,31den sattım.
Kısa ve orta vade de otomobillerde otv indirimi beklemiyorum. Cari açığı körükleyeceği için.
Buna karşın bence ötv de aralıklarında güncelleme gelecek.
Bu güncelleme de daha çok TR de üretilen ucuz araçlara yarayacak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca Hafif Ticari de de birşeyler yapabilirler. Böylece otomotiv sektöründeki üreticilere destek çıkılmış olur.
YTD
Eurobond devlet yada özel sektör dis borçlanma senedidir...kupon ödemeli olarak dolar bazlı yılda 2 defa Euro cinsi olanda yılda bir defa kupon ödemesi yapılır.... iskontolu olanları da var.....cds yükseldikçe eurobond. Fiyatı düşer....cds e bağlı hareket eder..döviz cinsinden olduğundan döviz karşılığı alınır ve satılır... eurobond alırken kupon faizi ile birlikte basit faiz oranıda dikkate alınmalıdır...eğer vade sonu beklenirse belirlenen faiz oranı üzerinden kayıp olmadan faizli tutar alınır MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eorubond derin bir konu.. müsait olduğumda daha derin açıklama yaparım..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında ötv indirimi doas için çok hayati değil..esas önemli kurların nerede olacağı....görece pahalı kalıyor bu kurlarla...ama ekonomi normale döndüğünde ilk otomotlv satışları hareketlenir...yurdum insanındaki Alman arabası hastalığı da devam ediyor sonuçta.
Yav bizim insanımız hava basmayı sever
Ne diyecek konu komşuya 300bin e aldık aracı
Bi nevi rakkamla ezicek onu :-)
Halbuki araba 150 kaatti az geri dönemde
Şimdi hangisi Manen daha mutlu eder
300 e aldık demek mi? 150 ye mi?
Yanlış anlama olmasın bunda ürün gamı mami geniş vw yoksa seat var o uymadi mavi damali Skoda taksi verelim size onlar kesmiyosa audi
Esas ben bmw mersedes bunlari çok merak ediyom
Hele mersedes i hiç merak etmiyom
Şuanda doasta pazarlama,satış direktörü olsam. araştıracağım ilk şey sattığım modellerin montaj fabrikalarında atmosferik(turbo olmayan) motor üretilip üretilmediği olurdu
En basit örnekle renault megane hatchback* 1.6 atmosferik motorlu versiyonu 109K ya satılırken
Aynı donanım dizel 170K
1.2 Turbo benzinli bir üst donanım 170K
Fark 61bin..
Şuan golfun en baz model 1.0TSI motoru 153K
Eğer hala üretiyorlarsa eski nesil 1.6atmosferik(hem de lpg uyumlu) motoru 115K civarından satışa sunabilir. Ek olarak 2019modellerde 3-5donanımı daha baz donanımdan düşürerek fiyatı meganein en boş seviyesine kadar bile çekebilir...
Böylece sizin belirttiğiniz tok kapı sesi olsun gerisi önemli değil diyenlerin aklını çelecektir
Yatırım tavsiyesi değildir
Volkswagen satışları bana kalırsa hala iyi, passat bir çok araçtan fazla satmış. Açıkçası ülkede araç üretmeden bu kadar çok satmaları beni rahatsız ediyor. (Bu kısmı trump gibi oldu)
http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neu...k.aspx?type=73
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olay şuna benziyor bu kadar parayı reno,peco, sitröen bilmem neye verecegime sıfır arabada biraz daha ekler ww ye veririm gibi.
Sonuçta marka algısı daha kuvvetli ww'nin.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Polo Avrupa’da asgari ücretlinin ayağımı yerden kessin diye aldığı araba. Bizde vw’nin daha doğrusu bu sürekli araba değiştirme merakını başka hiç bi ülkede duymadım. Cari açığı ülkece azaltmak istiyorsak bence biraz buraya odaklanmalıyız ülkede üretilen arabalarda yüzde 0 ÖTV yapıp diğerlerinde arttıralım bakalım neler oluyor.
Demokraside care tukenmez. Araci satana kadar ya da 3 yil mtv'den muaf tutarsin. Daha az vergili yakit tesviki verirsin... Gumruk birligi mevzuatini okumadim ama illa ki bi cikis yolu bulunur.
GT-I9190 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alman arabası.hastalığını ilk önce devleti yonetenlerin bırakması.lazım birde zaman zaman ey almanya deyip mercedes üstünde gezmek var ki oda ayrı bir konu.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haziran ayının başından itibaren 90-100 bin arasındayız...90 bin altına bir defa dal çık yaptık bu arada...ancak tepeler haziran dan bu yana hep daha düşük seviyelerde oluşuyor.
Bugün gelişmekte olan ülke piyasalarında borsalara has genel bir satış oldu...Bugüne dek faiz ve kurlarda yaşanan aşırı olumsuzluk borsalara pek yansımıyordu...Eğer bugün global gelişmekte olan borsalarda yaşanan satışlar, yeni bir trendin başlangıcıysa, buradan da yeni bir darbe yiyebilir borsamız.
Haziran-Eylül arası 90-100 bin arası yaşanan dalgalanma, son çeyrek ile birlikte 80-90 bin arasında yaşanabilir...2009 daki gibi v tipi bir çıkış olmayacak bence borsalarda...1-2 yıl sürebilecek sancılı bir döneme hazırlıklı olmalı uzun vadeli yatırımcı.
Bist zaten dolar bazlı düştü...hemde çok fazla ..diğer em lerde beklenen satışlardan çok önce bist satıldı ....yine düşebilir...ama en ufak bir ekonomik iyileşme belirtisinde bist ciddi ralli yapar...bunun içinde bankalarin ve özel sektorun borc cevirebilmesi lazım.cds lerde bir iyileşme olmalı..MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İçeriği güzel olmasa da güzel tespit maalesef. 2007-2008 yıllarında da borsa dolar bazında ucuzdu ve dik yukarı bi çıkış yaptı (merkez bankasının piyasaya dolar sürmesiyle) Şimdi aynı seviyelere gelince çevremizde aynı çıkışı bekleyenler çoğaldı ama o yıllarda düşüşün sebebi Türkiye kaynaklı değil globaldi (abd ağırlıklı) bunu unutuyolar. Umut fakirin ekmeği diyelim
Merhaba
Başta Cauti ve Dudu hocam olmak üzere arkadaşlar;
Daha önce portföyümde altın, dolar, avro ve hisse olduğunu belirtmiştim. Dövizin yükselmesiyle dolar ve avro satarak şu anda porföyüm altın 50x , hisse 25x ve nakit 25x olarak oluştu. Fırsat gördüğüm hisselerde x miktarda nakitten hisseye geçiyorum. Şimdilik PPK'ya kadar alım yapmama kararı aldım. Mevcut durumda siz ne önerirsiniz? Fiyatlar yeterince dip yaptımı tüm nakdimi hisseye çevireyim mi? Yoksa ufak alımlara devam mı?
Kesinlikle %100 hisse önermem...hatta hiç bir zaman...sadece boğa piyasalarının son dönemlerinde ne alırsan al kazanırsın modu oluşuyor, o zaman belki, o da kısa süreli yani.
şu anki dağılımın bence gayet güzel...ben de BES teki paramı dolar 7 lere vurduğunda %100 altından, %50 altın, %50 likit fona çevirmiştim...benim bes dahil şu anki portföy dağılımım, %35 altın, %25 hisse, %40 likit fon-nakit.
Bu arada faz1 için 100x tl olarak ayırdığım hisse portföy miktarının, 95x ini kullanmış durumdayım...5x daha hisse alma planım var bu fazda.
Daha önce faz1-faz2-faz3 hisse yatırım stratejimi anlatmıştım...bist düşüş trendini net olarak kırmadan, en azından yatay trende dönmeden faz2 hisse alımlarıma başlamayacağım şahsen...faz2 ve faz3 ün hisse alım planlarım değişken..şimdilik 50x lik dilimler düşünüyorum bu iki faz için.
7 lere vurdugunda paşamız altını cevirmiş likite. Bes oranlarıda geçmişle tutarsız. Yani hayali işler güçler. Bu forumda acayip adamlar mal yedirmece yapiyor.
Yahu az az hisse yedirmeden viop korumasına ordan Faz 1 faz 2 faz 3 e..
Saçmalık kulliyem portfoyu zararda milletin senin dediğin saçmalıklara inanan
Söylediklerim çılgınca gelebilir ama bist endeksini takip etmenin, ayı piyasası boğa piyasası gibi terimlerin saçmalık olduğunu düşünüyorum doğru hissede doğru fiyattan alırsanız borsa düşerken de krizde bile kazanırsınız. Her mal mutlaka ederine kavuşacaktır. Ha 5 gün sonra ha 2 ay sonra. Ha 1 yıl sonra.(1 yıl sabredecek gücünüz yoksa zaten sermaye piyasasına bence hiç girmeyin) Ben doların yüzde 7 yükseldiği gün portföyümü egeen ve soda ile birlikte yüzde yüzde 7 daha yükselttiğimi biliyorum.
Bence hisse yoğunluğu arttırılmalı ama size demiyorum ki garan vs alın. İhracatı yüksek,favök marjı yüksek, cari oranı iyi, dövizin yükselişinden etkilenmeyecek, yatırım peşinde koşan,patronu güvenilir hisseleri alın. Ben şahsen bunlara ağırlık verip yanına Tüpraş gibi devleri koyup diğer yanına da hedge amaçlı dolar koyuyorum.(nakit ve yabancı hisse senedi)Altın da olabilir ama yüzde 50 çok bence. Bu aralar Türk eurobondları çok cazip gözüküyor nakit dolarları oraya kaydırabilirim.
Bunlar tamamen benim görüşüm. Piyasaya da yeniyim sadece Warren buffet ile ilgili elime ne geçerse okuyorum. Onun izlediği yolu seçiyorum ancak o bizim gibi Türkiye’de yaşamadığı için hedge ihtiyacı duymuyordu burda olsa acaba yapar mıydı?
Drd Filo Likiditasyon değerleme çalışması...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...emeleri_7.html
YTD
Valla 120 endeksten 90 endexe kadar hisse biriktirdim ben halen tl bazında kardayım. 10 hissem var sadece iki tanesi ekside aksa ile uluun onlarda da maliyetle çok fark yok. Diğerleri soda ereğli egeen tüpraş isc petkm psdtc pegasus. Endeksin 70000 e kadar hatta biraz daha altina düşüşüne ve 5 yil yatay piyasaya kendimi psikolojik olarak hazırladım. Bu donemde En az hisse kadar altin bulundurmaya hatta x hisse 2 x altin gibi oran tutturmaya ozen gosterdim. altin zaten tl bazinda uçtu gitti. bunlari nerden mi ogrendim cogunu bu topikten. Allah acandan razi olsun. Özetle topigi acana sallayacaginiza az ise yarar biseyler yazın da sizden de biseyler öğrenelim.
Dostum altın tl bazında uçtu gitti doğrusun ancak vadeli dövize göre de eridi gitti onu niye yazmıyorsun ? Alacağın sıfır riske karşılık doların eriyor. Amerika’da da yatırım forumlarını takip ediyorum, XAU alan adamlarla dalga geçiyorlar.
Bizim milletten başka Altın’a bu kadar önem verip yatırım yapan başka millet yok. Çok büyük konuşmayayım ama 3. Dünya savaşı gelecek olsa anca o zaman altın alırım.
Altın dövize göre ons bazında erimiştir. Ons bazında dipte olan altının, hisse bazında büyük dalgalanmada çift kombo yapacağını düşünüyorum.:ok:
Benim portföy dağılımım % 50 altın, % 20 Hisse , %12 Bes ,% 16 Nakit şeklinde. 1 sene içerisinde hissenin ağırlığını % 35 e kadar çıkaracağım.
Bakalım göreceğiz herkesin bir senaryosu var.
Batuhan
Hem ayranim dökülmesin hem dotum s... Yatırım yapican risk almiycan öyle bir dünya yok arkadaş ben yüzde yüz hissedeyim hem dolar bazında hem de altın bazında nereden bakarsan bak hep karda oldum hisseye giriş tarihim de portfoyum 38.000 di şimdi ise 90 binde trade falan da yapmam bu arada da bi 50 bin de borclarimi kapattım o ayrı onu eklersem 140 bin yapıyor 2 senelik bir sürede günlük al sat yapmam asla ama denk gelirse de affetmem kar her zaman cebe yakışır
En iyi yatırım stratejisi size en çok kazandıran stratejidir...eğer ben şansına güvenirim, yazı tura atarak verdiğim kararlar bana iyi kazandırdı diyorsanız, ayni şekilde devam edin( yanı kazanıyorsan yazı tura atmanın bile sakıncası yok)
Biz burada kendi deneyimlerimizi, kendi dogru ve yanlışlarımızı paylaşıyoruz...mantıklı bulan, işe yarar olduğunu düşünen faydalanır...aksini düşünen kendi doğrularını paylaşır. Sonuçta paralı danışmanlık yapmıyoruz, kimseyi ikna etmeye çalışmıyoruz.kaafaya silah filan da dayamiyiruz.
En nihayetinde, herkes kendi doğrularını belirleyecek, ve bu yolda ilerleyecek.,,tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar.