Ferit ağa çok zor durumdaymış.
http://www.borsagundem.com/haber/bor...enk-mi/1324759
Printable View
Ferit ağa çok zor durumdaymış.
http://www.borsagundem.com/haber/bor...enk-mi/1324759
akşam abd enflasyon verisi var ona kadar zayıf seyir sürer orada gene zıplar
Merkezi Konya'da bulunan Şen Demir Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından Sider Demir Çelik Pazarlama ve Satış AŞ'ye iflas davası açıldı.
Hürriyet'in haberine göre; Açılan dava Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi'nden görülüyor. İflas istemli davanın duruşması 4 Temmuzda yapıldı. İflası istenen tesis bir süre önce de, işçilerin ödenmeyen alacakları nedeni ile gündeme gelmişti.
Eyvallah dostum, evet yine yeşil yapabilir öylede kapatabilir.
Çünkü açıklanan yeni kabine ile yabancılar için kaçanın anası ağlamaz oldu ülke.
Yerli için kanlı nigar filmi gösterimde şuan. Gösterime atın intikamı girecek çok yakında.
Atını öpen kovboy düşünsün.:kahkah:
Uğur Civelek abimizden taze fırından yeni çıktı, kahvaltıda yenilecek cinsten.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ba...caliyor/422110
New York Timestan Peter S. Goodmanın Türkiye ekonomisinin gidişatını değerlendirdirdi Belirsiz bir küresel ekonomide Türkiye en riskli ülke olabilir.
Kırılgan beşlide bizi kestirmiş adam gözüne.
Krugman abimizde mokoko demiş. Detaylı haberi aşağıda.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...ilgan-2516919/
Yabancı merkez bankası 24 temmuz toplantısında faiz artışı beklerken dün başkanımız faizleri düşereceğim dedi. Adamların parasını ülkeye %20 faizle bile getiremezken hatta kaçıyorlarken birde faizleri düşereceğim demek ateşe benzin dökmek gibi oldu.
Borsada yatırımcıyı ıslatıp ıslatıp dövüyorlar.
Güven tamamen kayboldu yazık oldu gerçekten.
Yahu bu al sat işleride iyiymis folarda sat 84 e al 81 e
*moody's, "erdogan'ın açıkladığı değişiklikler, tcmb'nin bağımsızlığını daha da zorlayacak görünüyor"
*moody's, "tcmb yönetimine ilişkin değişiklikler, türkiye ekonomisindeki ısınmaya karşı para politikasını sıkılaştırma azminin önümüzdeki aylarda güçlenmek yerine zayıflayabileceğine işaret ediyor"
*moody's, "tcmb'nin ve diğer kamu kurumlarının bağımsızlığına saldırı yönünnde her algı yatırımcı endişelerini büyük olasılıkla alevlendirir
Cemil ErtemCumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: TCMB'nin çok rahatladığını göreceğiz
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) için “Hem hedeflerinde hem de karar alma mekanizmalarında çok rahatladığını göreceğiz†dedi.Milliyet gazetesindeki köşesinde Türkiye ekonomisine ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunan Ertem, yeni sistemde para ve maliye politikaları arasındaki uyumsuzluğun ortadan kalktığını ve geçmişte yaşanan koordinasyon sorunlarının 'sistem gereği' yaşanmayacağını belirtti:
"Ekonomi yönetiminin tek çatıda toplanması, yeni dönemin en büyük avantajlarından biridir. Açıkça söylemek gerekirse, genel olarak, ekonomi birimleri ve uygulamaları arasında —sistem gereği- geçmişte yaşadığımız koordinasyon problemlerini bu yeni dönemde —sistem gereği- yaşamayacağız. Bütün ülke ekonomilerinin en temel problemlerinden biri olan ve bugün de AB krizinin temellendiği yer olan para ve maliye politikaları arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırıyoruz."
Ertem, “Bu anlamda TCMB'nin enflasyon hedeflemesinin önündeki en büyük engellerden biri kalkmış oluyor. Bu yeni dönemde Merkez Bankası'nın hem hedeflerinde hem de operasyonel karar alma mekanizmalarında çok rahatladığını göreceğiz†diye devam etti.
AA
Ne demek yani ,Reis pardon Başkan , MB'nin yeni faiz artırmasına onay mı verdi ?
Valla benim bildiğim londradaki hıyarlar paranın başına reisi oturtmazlar.Maalesef bu koşullarda reisin inşaatçıları batırmamak için faizi düşük tutma çabası dolara patlar, dolar dış koşulların da etkisi ile hep yukarı hep yukarı.Hoşgeldin gençliğim :))))))))) 90 lı yıllar 3 kuruş paranın bile günlük ele geçer geçmez ya marka ya dolara çevrildiği günlerdi.:)))))))) Neyse emlak para etmeyecek ,aylık araba zamları,benzin zamları rutin olacak,emlak enflasyon altında getirisi olacağından gözden düşecek falan.Yaşadık biz bu filmi,gençler de 2018 versiyonunu seyredecekler artık.
Bakan Albayrak : Enflasyonu kısa sürede tek haneye düşürmek icin adim atacağız - AA
Bakan Albayrak : TCMB bağımsızlığı spekülasyona konu edilemez - AA
Demek doların biraz şeetmesi olayı değiştirmiş:)))))))))))
Bakan Albayrak’ın açıklamaları sonrası 4.8450 seviyelerinde olan Dolar/TL 4.8090’a kadar geriledi
Nerede bu yalancı borsacılar halen gelemediler Dolarcılara höykürmeye. Neyse daha henüz beteri görmediler hele beteri görsünler sonra beterin beterine de sıra gelecek.
Albayrak laf edecek Dolar düşecek öylemi ! ha ha ha ! Bu ancak gerzeklerin elindeki Doları almak isteyen çakalların gel gel yapması olur , kaptırmayın Dolarcıklarınızı. Bunlar hala LAFLA peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar, geçti o günler, yemez kimse bunların kafalarına vura vura öğretecekler bu işi.
Ege Cansen'in bugünkü yazısı
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl..._campaign=feed
PİYASALARIN ASABI NEDEN BOZUK bölümünden alıntı
Ülkemizin ne iktidarında, ne muhalefetinde, ne de halkında 'dış borç almadan ekonomiyi yürütme' hayali bile yoktur. İktisatçılarımızın % 99u da Türk ekonomisi
'dış borç almadan yürüyemez' tezinin savunucusudur. Bu durumda ekonomiyi kim daha yönetir sorusunun cevabı, 'kim daha çok borç bulursa, o' olmaktadır.
O ege cansen de az değil.Zamanında şirketlere danışmanlık yapıyorum ,hep dövizle borçlanın diye tavsiye ediyorum, türkiyenin gerçeği budur,döviz düşük tutulmalıdır,reel fazi vermeliyiz gavurlara falan diyordu.Sözcüde yazmak iyi geldi ,baya doğru laflar ediyor.Hey allahım bizim anlı şanlı iktisat proflarının falan yatacak yeri yok,hıyarlar yıllarca cari açık finanse edildiği sürece sorun değildir diye subliminal mesajı verdikçe verdiler tvlerde.E sorunmuymuş değilmiymiş belli oluyor yavaş yavaş .Bizde satılık kalem ,prof,kanal,gazete çok ,ne istersen papağan gibi tvlerde söylerler, kimse de ya bu iş böyle olmamalı diye düşünmez düşünen de söylemez,söyleyen de dinlenmez,dinletilmez :))))))))
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 20,52 20,49 0,15 20,52 20,42
5 yıllık tahvil 19,99 19,72 1,37 20,07 19,84
10 yıllık tahvil 18,78 18,48 1,62 18,85 18,66
gösterge faiz 20,52 20,49 0,15 20,52 20,42
Yanılmıyorsam son 1,5 ay içerisinde buraya fikir beyan etmeye başlayan birisi vardı
Doların 22-30 ay içerisinde galiba 4,10-4,90 arası bir bantta hareket edecek demişti.
bu dedikleri olabilir mi bilmiyorum belki olabilir, ama bir grafik koyarsın anlarız, ben onun grafik yayınladığını hatırlamıyorum
neye göre yazıyorsun be arkadaş, sanırım dilek ve temennilerini yazıyordu.
Bir de günlük tahminleri vardı marj aralığı en az %4-5
şimdilerde bunları da yazmaz olmuş, e normal tabi..
bende olsam keserdim sesimi..
onun durumuna en iyi örnek şu fıkra olur;
Zamanın birinde padişah, atlarına iyi bakılmadığını söyler dururmuş. Bir gün iyice sinirlenip, atlarına nasıl bakıldığını görmek için, etrafıyla birlikte ahırların yolunu tutmuş. Ahıra geldiğinde, bir de ne görsün, atları bakımsız, pislik içinde, seyislerse bir kenarda tembel tembel oyun oynuyorlar. Bu hale iyice sinirlenen padişah emrindeki üç seyise bağırıp çağırdıktan sonra, cellatlarına -Alın bunları götürün, boyunlarını vurun! diye emretmiş. Cellatlar seyisleri götürürlerken, içlerinden biri,- Padişahım, siz benim boynumu vurduracaksınız ama, ben sizin şu beyaz atınıza bir yıl içinde uçmayı öğretirim deyince aklı yatan padişah, -Bir sene sonra göreceğiz diyerek seyisi diğerlerinden ayırmış. Ölüme gideceklerden biri,- Ulan sahtekâr hiç at uçar mı? diye kalan seyise söylenince. Bizimki pişkin pişkin. -Oğlum burası Osmanlı, burada her şey olur. Bir yıl çok uzun bir süre. Bakarsın padişah ölür, bakarsın ben ölürüm, belki de at ölür. Bakarsın padişah sözünü unutur, kimbilir belki de at uçar, kim bilir, deyivermiş.
dolara yatırım yapmayanar başka entrümanlara yatırım yapanlar kendi yatırımlarının grafikleri ile analizleri ile uğraşacaklarına buraya gelip saçma sapan grafiklerle doların çıkışına engel olacaklarını yada dolara bok atark doları düşüreceklerini sandılar (sözüm o arkadaşa değil o en iyi niyettlilerden biriydi)
biz ne deddik ülkede bu ekonomik verilerle ve bu şekildeki bi ekonomik yönetimle dolar düşmez aksine uçar
albayrak mb den bahsederken faizlere ilişkin bir cümle kullndı mı
Ver eccuk olumlu hava da maas gunune alimimizi yapalim..
4.83den bir kismi ciktim ama korkuyorum ucacak gibi duruyor.
Borsanin gun sonuna kadar toparlarsa dolarda 4.80 alti iner diye umut ediyorum. Yoksa arkasindan öküz gibi bakakalacam :)
Başkanım hatırlarsan bir güvercinci vardı..palaya inanıp 3,95'lerde dolarını satıp Emiönüne güvercin beslemeye gitmişti..Aynı zamanda borsacıydı kendileri..
Eminönünde mi hala, gören var mı..yoksa kendini Haliç'in serin sularına mı bıraktı..:oleyo:
Not: normal şatlarda fikir fikirdir ama insanlara buralarda ukalalık yaparsan, bu tür yazılara da katlanırsın..tabii onlar şu sıralar yoklar..görmüyorlardır!!..tüm paçavracılar gibiiiiiii..:cool:
Ben arşiv yazısından bağlantı vermek falan:)))))))))) Sayın meteposta benim yaşım 53 ,eski nesil bir adamım ,buraya girip nette yazı yazabildiğime dua ediyorum:))))))))Telefon tuşlu ,face yok ,twetter falan hakgetire, eski nesil tuşlu telefonlar satılmaz olursa stoklasam mı derdindeyim.
Eski nesil trollerle olmayacağını anlayınca(hani şu dolar alan vatan hainidir tarzında yazanlardan) yeni model trol göndermeye başladılar.
Bu yeni model troller görece daha ılıman, hatta dolarcı gibi görünen ama dolar tutanın umudunu kıracak tarzda yazılar yazanlardan.
Üç-beş kişiyi kandırsak kar kardır hesabındalar