Niye satıyor acaba kendi hisselerini???
Printable View
2.90’da stopumu patlatmıştı. Dün dayanamadım tekrar girdim. 30.06 mali verilerinde görülmek üzere yeniden değerleme yapılacakmış. Pd/dd’si çöp seviyelere düşebilir 2. Dönem bilançosunda.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BugünKü fiyatı 0.13 usd cent. Pandemi gibi 0.11 usd cent. Bugünkü kurla 1.89-90 a tekabül eder. Orayı test etmek ister mi ki? Turizme rağbet bu kadar yoğunlaşmışken O kadar vicdansız olur mu? gelirse elimdekinin 2 katı kadar ekler 0.25 cent beklerim.
Şirketin 5 aylık kira geliri rekor kırarak 8.2 milyon Euro olarak gerçekleşti. Bu aylık bazda (8.2 milyon Euro/5=) 1.64 milyon Euro'ya, yıllık olarak da (1.64 Milyon Euro * 12 ay=) 19.68 milyon Euro'ya tekabül ediyor.
Şirketin yabancı para cinsi toplam kredi borcu ise 126.3 milyon Euro civarında. Yani şirket; sadece (126.3 milyon Euro /19.68 milyon Euro =) 6.5 yıl sonra kira gelirleri ile tüm kredi borçlarını kapatabiliyor.
Tabii ki bundan sonraki yıllarda kira gelirlerinin hep bu şekilde devam edeceğinin bir garantisi yok ama yine de bilginiz olsun.
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın burutay,
Aylık bazda eşit kiralar şeklinde gitmiyordur muhtemelen. Özellikşe turizm bölgelerindeki otellerde sezonda kira bedelleri daha yüksektir.
Şirketin yatırımcı ilişkileri operasyonel performans bölümü incelendiğinde 2021 yılında 17.7 milyon euro kira elde edildiği görülüyor.
2021 yılına göre %55 euro bazlı bir artış olduğu yazılmış kap açıklamasında. eğer bu ivme sürdürülürse Düz hesap %50 dersek yıllık 26 milyon eur civarı bir kira geliri elde edeceği anlamına gelir.
yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın birnickiste;
Tabii ki dediğiniz çok doğru. Ben sadece eldeki mevcut verilerden hareketle bir hesaplama yaptım. Oysa pandemi nedeniyle 2 yıldır tatil yapamayan insanlar özellikle de Avrupalı ve Ortadoğu'lular; bu yıl adeta geçmiş 2 yılın acısını çıkarırcasına tatil yapacak ve 2 yıldır kullanmadıkları tatil fonlarını cömertçe harcayacaklardır.
Hasılı kelam, ben de şirketin çok daha yüksek bir kira geliri elde edecegini ve kira gelirleri baz alınarak ve İNA yöntemiyle yapılacak ara dönem yeniden değerleme işlemi nedeniyle, 2.çeyrek mali tablolarında çok iyi bir kar rakamı açıklanabileceğini düşünüyorum.
Zinhar yatırım tavsiyesi değildir.
MI 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet hem dediğiniz gibi potansiyel kira getirileri ile hesaplanan İNA hem de gayrimenkullerdeki kur kaynaklı değer artışları ile 2. Çeyrek verilerinde defter değeri en en en az enflayon kadar artacaktır. Bugünkü defter değeri 3.30 TL ise yeni bilançoda 5TL civarı bir defter değeri beklerim. (hisse fiyatı ve defter değeri karıştırılmamalıdır)
Yine de sabırları ve sinirleri zorlamak amaçlı dolar bazlı 0.11 cente düşebileceği(pandemi dip rakamı) takip edilebilir. Daha altının olmayacağını umuyorum.
Yatırım tavsiyesi değil şahsi beklentilerimdir.
31.12.2021 tarihli ekspertiz raporlarına istinaden yatırım amaçlı gayrimenkullerinin ekspertiz değeri 6.2 milyar tl. (Bkz: 31.03.2022 tarihli finansal rapor sayfa 37)
Covid-19 pandemisindeki azalma be turizm sektöründeki azalma etkisi hariç 6 aylık enflasyon etkisi kadar (yüzde 40) değer artışı durumunda firma özkaynakları 2.5 milyar tl artış gösterecektir.
bu değer artışı ile firma özkaynakları yaklaşık 6.8 milyar tl olacakz bugünkü fiyatlarla pd/dd oranı 2.8/6.8 den 0.4 civarına düşüyor.
İzleyelim görelim bırakacak mı bu oranlarda. Yatırım tavsiyesi değildir.
2.20 altı her sarkmada ekledim. Heybeyi doldurduk sayılır. Biraz daha eklerim yarın da bozarsa. bundan sonrası beklemece…
Hedefimiz ilk başta 12. Ytd
Hayır direkt 12. Yıllardır borsanın içindeyim. Her senet ederini bulur. Ve gitmeden de iyice bezdirir. Benim maliyetim 2.90 ve bilançoya çalıştıktan sonra aldım. İnsanların tatil için para harcamaktan çekinmediği bir dönemdeyiz. 1.2 milyar kar etmiş şirketimiz ve kira ile borçlarını rahatça ödüyor. 3. Çeyrekte de kallavi bir bilanço garanti. Tatilden yeni geldim ve her yer tıklım tıklım.
Benim istediğim senedimizin 2 50 lere bir daha gelmesi. Zira şöyle iyice lot arttırmak derdindeyim. Maliyet i yüksek ortaklar mazur görsün. Borsayı azıcık anlayan orta ve uzun vadeli bir yatırımcı bu halka açıklık oranı ve karlılıkla bu hissenin 3 4 5 te durmayacağını bilir. Listemin hepsini sildim bu ve başka bir hisse kaldı takibimde. Ama bir tek akfgy var elimde. Nakitim de var. Yalan yok bistin bir salmasını bekliyorum, istiyorum. Yatırım tavsiyesi olarak alınamaz arkadaşlar.
Azizim bir kaç yıl önce gübre tmsn da da aynı böyle bir kaç kişiydik. Öyle bezmişti ki millet. Yüzde 3 5 gören satıyordu. Bunlar hayra alamet. Yarın hisse 4 olsun ky kalmaz. Buralar iyice boş olur. Ancak 8 9 olursa doluşur. Bakınız bu rallide bile korkunç zarar eden ky dolu
Borcu biraz fazla değil mi,klgyo da sürünüyor mesela, kârı da fena değil.
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son raporu incelenirse borcunu alacaklarıyla ve kira gelirleriyle tıkır tıkır ödüyor. Borç almış ama çarçur etmemiş ve yine döviz kuru yükselişini olumlu fiyatlıyor. Bilançoyu iki defa didik didik ettim. Tek bir kalem yok olumsuza giden. Bist içinde bu denli kolektif bir düzelme görmedim hiçbir hissede. 3. Çeyrekte de bu başarı yakalanırsa şirket otomatikman iki katı büyüyecek. Doğum sancıları normal. Biraz nakit bekletip düzgün bir maliyetle yatırım yapan 2 sene içinde portföyü 2 3 katına çıkarabilir. Yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen. Kişisel görüştür hepsi. Borsada kar da zarar da vardır.
Ayrıca kiler de orta vadede toplanmalık bir hisse. Sektörel olarak sırayla her dürüst ve kar eden şirket ederini buluyor. Bu rasyolarla bizim hisse 13 ile 15 arası olması gerekir. Bir soru var cevapsız onu arıyorum. Bu hisse olağandışı bir durum, görünürde, yokken neden 9 lardan buraya düştü. Normal arz talep dinamiği ise amenna. Ucuz verenin malı alınır. Ama perde arkası farklı ise şirket bunu kamuya bildirmeli.
Sayın sokrates,
2. Çeyrek Karın önemli bir kısmı değerleme farklarından gelmiş. tabiiki gyo şirketi için buradan gelmesi çok doğal. Lakin 3. Çeyrekte yeniden değerleme yapılmayacağı için 2. Çeyrek gibi kallavi bir kar gelmesi imkansız. 3. Çeyreğin güzel tarafı yaz dönemi olacağı için kira gelirlerinin kayda değer artacak ve nakit pozisyonunun iyileşecek olması.
Azizim teşekkür ederim güzel açıklamanız için. Dediğim gibi baskı bir süre sürecek gibi. Er ya da geç bilançolar fiyatlanmaya başlayacak. Hissede başka bir durum da ky'deki lot sayısı. Yapışan bırakmıyor. Bezdirme politikası uygulayacağa benziyor. Geçen ki temennim duruyor. 2.50 civarı yeni bir pot eklerim gelirse. Zira bistte çok ucuz hisse kalmadı. Bist bir düzeltme yaparsa ortalık kan gölü olur. Ancak akfgy'nin dibe yakın olduğunu düşünüyorum.
Selamlar aziz dostlar. Hissenizin sermaye arttırımı ve temettü ile ilgili bir beklenti var mıdır, bir çalışma okudunuz mu bu ihtimaller minvalinde?
BANK OF zararına satıyor..
Temel bir veriye dayalı satışlar değilse bunlar, o halde yıldırma amaçlı satışlardır..
Bu fiyattan arsan, tarlan olsa satar mıydın?
Mesela piyasa fiyatı 2 milyon olan evini bir emlakçıya 1 milyon teklif etti diye satar mıydın!
2.93 göster sonra şelale düşüşü ile 2.74 ü göster arada 19 kuruş marj var..
Tam yüzde 6.5 luk marj..
Yani bazen komik hareketler yapıyorlar..
Teknik gereği mecburen STOP lar çalışıyor.. beni uğraştırıyorlar..
Ama STOP sonrası aşağıdan yeniden alıyorum, yani Bank Of kazanmıyor..
Ben kazanıyorum.. KY bilinçli hareket etse bu kadar kolay hareket edemezler.. YTD
KY oranı piyasada çoğaldı bu nedenle enayi silkeleme hareketleri de çoğaldı, malı yüksek maliyetle KY ye taşıtarak yoruyorlar..
Yorulan KY maliyetini kurtarsa elindekini satıyor..
İşte orada hareket başlıyor..
Şimdi bu hissede 2.90 a satacak onca KY oluşturuldu bile..
Tamamen psikolojik savaş bu.. başka bir şey değil.. YTD
Sn. Socrates, çok yerinde bir analiz yapmışsınız.. burada da farklı bir şey yaşanmayacak, yeterki zararına bezdirme amaçlı yapılan satışlarda STOP ve takiben aşağıdan alımla oyuncuya karşı durabilen bir KY olsun.. ancak bunu ancak yüzde 3 yapabilir. Yüzde 97 tahta yapıcının yakıtıdır maalesef.. yine de bekleyen kaybetmez.. YTD
Aşağıdaki tabloda yapay olarak oluşturulmuş 2.84-2.90 bölgesini görüyorsunuz. BANK OF bu yapaylığın sebebi bunu elbette bilerek oluşturdu, kimisi 2.84-2.90 aralığında satıcı olmuş ancak lotlar nasıl da az değil mi? İşte bana göre bu lotlar Bank Of un yakıtı ve düşüncem bu gap seans sonuna doğru hızla doldurulacak YTD
https://i.resm.im/SiWKsnX.jpeg
Boş tribünde sesim amma da yankı yapıyor..
Kendi sesim bana geri geliyor.. :)
Herkese bol kazançlar..
Selamlar sn tahminci, bu güzel çalışmalar için teşekkür ederim. Azizim korkunç bir testereleme var. Bugün 2.87 de satıp 2.77 de yerine koydum malları. Tatlı bir trade oldu. Normalde asla al sat yapmam ancak tahtacı olsam ne yapardım dedim ve yanılmadım. Şimdi bu hisse güzel ancak bir korkum var. Seçimi muhalefet alırsa patron yaya kalabilir. Haberleri biraz deşerseniz demek istediğimi kolaylıkla anlarsınız. Hedef büyük ama soru işaretlerim iki oldu;
1 bu şirket bu karla neden 9 lardan düştü?
2 seçim sonrası gyo lar, özellikle Hamdi beyin sahibi olduğu akfgy ne yapar?
Sayın tahminci,
Sesinizi ben yeni duydum;)
Klgyo formunda da sordum, akfgy biraz ilgimi çekti
Ama patronun sattığı hisseler rahatsız etti.
Rusyadaki yatırımların akıbetini hepimizden daha iyi bilen tek kişi o.
Portföyün 1/3 u rusya yatırımları.
Tabikide tamamen sıfırlanması mümkün degil ama çok cidde değer kayıpları kaçınılmaz.
Rus halkı cok fakirledi.. pandemiden çok daha vahim bir durum.
Rusya belkide on yıllar boyunca avrupali ve amerikali turist gelirlerini kaybetti.
Rusya otellerinin euro bazlı degerlemeleri ne kadar gerçekçi??
Rusyadaki yatırımlar ve patronun art niyetli yatırımları bence de en büyük problemi.
Gel gelelim rusyadaki oteller kayda değer talep görebilecek lokasyonda. iç turizmle kendilerini çevirebilirler diye düşünüyorum. dün 2.82 de stop olmuştum aslında bugün mallerımı yerine koydum. Şirketin en önemli hikayesi rusyadaki savaşın bitmesi olur.
Ytd
Sn. Socrates, Miami ve Birnickiste sesinizi duymak iyi geldi, hem bana hem de hisseye.. :)